VALIKKO

OLS laittoi kovasti kampoihin, mutta Classic haki pisteet

Oulun Luistinseura piti kotihallissaan Classicia tiukoilla, mutta sarjakärki haki pisteet Tampereelle 7–5 (1–2, 3–1, 3–2) -lukemin.

Sami Johansson laukoi Classicin alussa johtoon, mutta ensimmäiselle erätauolle mentiin oululaisjohdossa Antti Niemisen käännettyä maaleillaan pelin 2–1:een. Classic sortui avauserän lopulla myös jäähyihin, joten toiseen erään jäi rutkasti parantamisen varaa.

Toinen erä alkoikin Classicin kannalta mainiosti, kun Johansson ja Juuso Woivalin onnistuivat perättäisissä vaihdoissa. Tuukka Kivioja tasoitti vielä ylivoimalla pelin 3–3:een, mutta sen jälkeen oli OLS:n vuoro sortua jäähyihin. Oskari Heikkilä vei Classicin taas johtoon kahden miehen ylivoimalla.

Päätöserän alussa vastikään ensimmäistä kertaa maajoukkuekutsun saanut Heikkilä onnistui toistamiseen. Sitten Classic kesti Joonas Pylsyn jäähyn ja Albert Koskinen sivalsi vieraat kolmannen erän puolivälin jälkeen jo 6–3-johtoon.

OLS otti maalivahti Vinski Kivilompolon hyvissä ajoin pois maaliltaan ja Tuukka Kivioja onnistuikin 4–6-kavennukselaan käynnistämään kotijoukkueen kirin. Classic kuitenkin puolusti uhrautuvaisesti ja vajaa minuutti ennen loppua Pylsy iski ratkaisevan 7–4-osuman. Kivioja täydensi vielä hattutemppunsa, mutta 5–7-kavennus 13 sekuntia ennen loppua oli kosmetiikkaa.

– Tiukka vääntö. Kaveri yritti taistella hullun lailla, muttaa riittävästi onnistuimme rypistämään. Taisteluvoitto, hyvät kolme pistettä, summasi Classicin valmentaja Samu Kuitunen.

Classicista kahden pisteen iltaa viettivät Sami Johansson (2+0), Oskari Heikkilä (2+0), Albert Koskinen (1+1) ja Krister Savonen (0+2)

OLS-peli aloitti Classicin tiukan kahdeksan päivän ja neljän pelin rypistyksen. Keskiviikkona Classic matkustaa Espooseen Indiansin vieraaksi, perjantaina Classicia isännöi Nokian KrP ja sunnuntaina TPS saapuu Tampere Areenalle Suomen Cupin välierään.