VALIKKO

FoSu ja Classic tiiviiseen yhteistyöhön.

FoSu ja Classic tiiviiseen yhteistyöhön.

Pitkälle tulevaisuuteen tähtäävä seurayhteistyö tarkoittaa tiedon jakamista monella tasolla. Keskiössä on kuitenkin junioripelaajien kehittäminen. FoSu:n ja Classicin tekeminen on vahvasti kiinni lapsissa ja nuorissa, seurojen toimiessa alueidensa suunnannäyttäjinä salibandyn juniorityössä. Laadukasta juniorityötä on FoSu:ssa tehty jo 25 vuotta ja Forssasta on ponnistettu kerhotoiminnan kautta maajoukkueisiin jo aikaisemminkin. Nyt solmittu tukeva kumppanuus ja yhdessä pohdittu valmennuslinja Classicin kanssa antaa terävämmän suunnan FoSu:n junioritoiminnan ohjaamiseen. FoSu on tuottanut jatkuvasti pelaajia Salibandyliigaan, se reitti ei pelaajan näkökulmasta helpotu, vaan töitä on tehtävä paljon. Nyt Classicin ja FoSu:n yhdessä piirtämä pelaajapolku on aikaisempaa helpommin hahmotettavissa tavoitteellisille junioreille ja heidän vanhemmille FoSu:ssa. Se helpottaa valmentajien työtä junioreiden ohjaamisessa kohti kovempia haasteita.

Kuvassa Fosu:n puheenjohtaja Jukka Rantanen ja Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola.

Classic tekee jo yhteistyötä useiden Pirkanmaan seurojen kanssa, mutta Kanta-Häme on uutuus yhteistyön saralla, toki FoSu:sta on vuosien mittaan tullut useita junioripelaajia myös Classicin riveihin, joista pari myös liigajoukkueeseen. Tällä hetkellä Salibandyliigassa pelaa viisi FoSu:n kasvattia. Muistutuksena menneisyydestä Classicissa ja maajoukkueessa on pelannut parikin vahvaa sentteriä Sami Mattila ja TPS:aa edustava Teemu Aaltonen.

FoSu:n puheenjohtaja Jukka Rantanen näkee yhteistyön vahvistavan FoSu:n asemaa kasvattajaseurana Kanta-Hämeessä edelleen ja uskoo sen tuovan tavoitteellisuutta tekemiseen ja jopa lisää harrastajia seuran ja lajin pariin Forssasta ja lähiympäristöstä. FoSu on vahva brändi ja meidän oma identiteetti on tärkeä tekijä paikallisessa salibandyssä ja yhteistyö Classicin kanssa tulee myös vahvistamaan sitä.

Classicin tehtävä on auttaa koko pirkanmaalaista ja hämäläistä salibandya. Haluamme olla kehittämässä yhteistyöseurojen valmennusta ja yksilöitä kokonaisvaltaisesti kohti kansainvälistä huippua, toteaa puolestaan Classicin junioripäällikkö Mikko Hernetkoski.