VALIKKO

Classic vakuuttavalla esityksellä Champions Cupin finaaliin

Classic eteni kolmatta kertaa peräkkäin salibandyn seurajoukkueiden mestaruusturnauksen, Champions Cupin loppuotteluun kaadettuaan sveitsiläisen Floorball Könizin suvereenisti 7–1 (3–0, 1–1, 3–0) -numeroin Ruotsin Gävlessä pelattavan turnauksen välierässä.

Krister Savonen loukkasi nilkkansa Suomen Cupin ottelussa ennen joulua ja jätti väliin välipäivien liigaottelun Happeeta vastaan. Champions Cupissa mies on taas pelikunnossa, se tuli selväksi heti välierän avauserässä. Savonen taituroi rangaistuslaukauksesta avausmaalin ja syötti sen jälkeen Nico Salon ja Eemeli Salinin osumat. Classic johti avauserän jälkeen 3–0.

Avauserän kliinisen vakuuttavuuden vastapainoksi toisessa erässä Classic esitteli inhimillistä puoltaan ja erehtyi ottamaan kolme kahden minuutin rangaistusta. Erän ainoasta ylivoimamaalista vastasi kuitenkin Classic, kun Mikko Leikkanen latasi pelin 4–1:een Könizin kavennusosuman jälkeen.

Päätöserässä Classic palasi normaaliin päiväjärjestykseen ja piti Jyri Korsmanin valmentaman Könizin pihdeissään. Leikkasen ottelun toinen laukaus tuotti toisen maalin ja vei Classicin 5–1-johtoon. Köniz haki viimeisen viiden minuutin aikana vielä kavennusmaalia ilman maalivahtia, mutta Janne Lamminen ja Aaro Helin kuittasivat tyhjään maaliin loppulukemat 7–1:een.

Vain yhden maalin päästänyt Lassi Toriseva palkittiin Classicin parhaana. Savonen (1+2), Salo (1+2) ja Leikkanen (2+0) olivat torstai-iltapäivän tehokkaimmat.

– Parempana joukkueena meidän pitikin voittaa, se oli ottelun lähtökohta, totesi Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen.

– Toisessa erässä saimme kuitenkin niin paljon jäähyjä, että se olisi voinut muuttaa ottelun luonnetta, jos he olisivat saaneet onnistumisia ja sitä kautta virtaa peliinsä. Taistelimme alivoimalla kuitenkin hienosti, Kuitunen jatkoi.

Classic kohtaa perjantai-illan finaalissa klo 20.00 Suomen aikaa voittajan turnauksen toisesta välierästä Ruotsin Storvretan ja Tshekin Technology Florbal MB:n välillä. Champions Cupin otteluja voi seurata IFF:n Youtube-kanavan kautta.

Floorball Köniz -ottelun tilastot löytyvät TÄÄLTÄ.