VALIKKO

Classic on maailman paras!

Classic on maailman paras!

Classic vei seurajoukkueiden miesten Champions Cupin nimiinsä Ruotsin Gävlessä ylivoimaisen esityksen jälkeen. Ruotsin mestari ja maan pääsarjaa parhaillaankin hallitseva Storvreta kaatui finaalissa 10–3 (3–1, 3–1, 4–1) -lukemin.

Classicin mestaruus oli neljäs suomalaisjoukkueen voittama miesten seurajoukkueiden Champions Cupin ja sen edeltäjän EuroFloorball Cupin voitto. Aiemmin mestaruutta olivat juhlineet HIFK vuonna 2000 ja SSV vuosina 2009 ja 2011. Sattumoisin Classicin konkaripuolustaja Juha Kivilehto oli voittamassa mestaruutta jo HIFK:n kanssa 19 vuotta sitten.

Classic on nyt myös ainoa suomalaisjoukkue, joka on voittanut sekä miesten että naisten seurajoukkuemestaruuden. Classicin naiset juhlivat mestaruutta kaudella 2003–2004. Ruotsalaisjoukkueistakin vain takavuosien suurseura Balrog on voittanut miesten ja naisten mestaruuden.

– Upea juttu, että saatiin tällainen saavutus Familylle! Kiitos kuuluu tietysti joukkueelle, mutta myös kaikille 27:lle aiempien kausien joukkueille. Kaikille pelaajille, valmentajille, toimihenkilöille ja yhteistyökumppaneille, jotka ovat olleet rakentamassa tätä tarinaa, Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola sanoi.

Kahdella edelliskaudella Classic oli yltänyt Champions Cupin finaaliin, mutta hävisi 2016 Storvretalle ja 2017 Falunille. Nyt joukkue ei jättänyt mitään sattuman varaan. Strovreta ja Classic olivat kohdanneet syyskuun alussa harjoitusottelussa Lohjalla, Kisakallion urheiluopistolla ja silloinkin Classic vei ottelun 10–3-lukemin. Tuskin kovin moni uskoi tuolloin samojen lukemien voivan toistua tammikuun alun tosikoitoksessa.

Alkutahdit Classicin voitolle antoi kakkoskentän oikeassa laidassa viilettänyt Joonas Pylsy, joka latasi jo avauserässä kaksi komeaa maalia. Hattutempun toisessa erässä täydentänyt 5–1-maali oli puhdasta taidetta: Juha Kivilehto jakoi pallon poikki kentän Oskari Heikkilälle, joka jatkoi suoraan takatolpalle, josta Pylsy nautiskeli pelivälineen sisään korkeasta polviasennosta.

Pylsy myös syötti avauserässä Jussi Pihan etukulmaan sijoittaman alivoimamaalin. Classic johti ennen ottelun puoliväliä jo 6–1, kun myös Sami Johansson ja Eemeli Salin olivat onnistuneet maalinteossa.

Storvreta aloitteli vielä kiriä Valdemar Ahlrothin ja Albin Sjögrenin kavennusosumien myötä, mutta päätöserän alkupuolella Krister Savonen pääsi namuttelemaan rangaistuslaukauksesta 7–3-maalin.  Sami Johanssonin upea laukaus ylivoimalla muutti numerot jo 8–3:een ja Storvretan paras puhti alkoi olla puhallettu ulos. Salin ja Heikkilä viimeistelivät vielä loppulukemat tyhjään maaliin.

Tuoreita seurajoukkueiden maailmanmestareita pääsee ihastelemaan tositoimissa ensi viikon lauantaina, 12.1., kun Karhut saapuu Porista Classicin vieraaksi. Ottelu alkaa Tampere Areenalla klo 18.00.

Storvreta-ottelun tilastot löytyvät TÄÄLTÄ.