VALIKKO

A – POIKIEN OTTELURAPORTTI: Oilers-Classic pelattiin lumisessa Espoossa 26.1.

Oilers onnistui pitämään palloa aika ajoin pitkään ensimmäisessä erässä ja jo ajassa 1:58 se avasi maalitilinsä. Classic sai heikosti rakenneltua tilanteita hyökkäyspäätyyn, mutta onnistui kyllä blokkailemaan kaverin vetoja. Kotijoukkue kuittasi jo toisen ajassa 11:06, kun Classicin epäonniset ja paikoitellen löysät vedot eivät tuottaneet toivottua tulosta. Vastustajan hyökkäyskolmio pisti jo kolmannen maalin erän loppuun. Puolustusvoittoinen erä Classicilta päättyi Oilersille 3-0, kun hieno Vaajalan maalin takaa Kollinillekaan ei mennyt nappiin ennen summeria. Torjunnat erän lopussa olivat tasan 5-5.

Classicin ilme synkkeni alivoimasta ennen pelin puoliväliä, kun Oilersin pallollinen pyöritys tuotti neljännen osuman ajassa 24:58. Taistelu jatkui ja espoolaisilla ei tuntunut olevan kiire mihinkään. C:lle tarjoiltiin ylivoimaa ennen erän puoliväliä ja senhän se hyödynsi maalin verran, kun Pietilä tarjoili täydellisen vedon Laitilalle ajassa 28:32. Tamperelaisten ote piristyi maalista ja Molkka todisti sen itsevarmasti ajassa 30:13 Kollinin syötöstä. Kotijoukkueen ajatukset alkoivat selkeästi harhailla, kun pinkki pisti pidempää puuta pesään ja sai jälleen ylivoiman. Oilers otti toisen jäähyn pelin viivyttämisestä ja Molkka kaunisti tulostaulua ylivoimalla viidellä kolmea vastaan ajassa 34:08 Pietilän syötöstä. Seuraavaksi C:n Vaajala otti ja syötti ja Pietilä taiteili pelin tasoihin ajassa 38:08 ja niin toinen erä päättyi aivan toisiin tunnelmiin kuin ensimmäinen numeroissa 4-4. Torjunnat Oilers 12- Classic 9.

Pelikellon ajassa 40:24 heilahti Talvitien verkoissa Oilersin viides maali ja kuudes tehtiin ihan edestä 44:12. Classicin hyvä alivoimapeli puolestaan toimi tärkeässä paikassa, kun erää oli vielä yli puolet jäljellä. Töitä tehtiin ja hyvällä prosentilla päästiin hyökkäysalueellekin, mutta pienistä omista virheistä numerot olivat 7-4 ajassa 44:18. C:n aikalisällä punottiin juonia uuteen asentoon ja sen jälkeen C maalasikin Pöysärin vedosta ja Kollinin syötöstä. Jäähyn ottamisesta Oilers rankaisi ja taas meni vaikeaksi kolmen maalin ero, kun aika kävi taulussa vähiin. Ilman maalivahtia -pelaaminen antoi ainoastaan lisäkokemusta, sillä peli loppui numeroihin 8-5. Classicilla oli kyllä paikkoja loistavan toisen erän jälkeen; peli oli tasaväkistä, eikä se näyttänyt niin synkältä mitä tulos antoi odottaa, mutta tänään pisteet jäivät Espooseen.

Seuraavaksi Tampereelle tulee vieraaksi EräViikingit eli tervetuloa Spiralille maanantaina 28.1. klo 18:30!