VALIKKO

10 kysymystä Tino Salmiselle

10 kysymystä Tino Salmiselle

Sunnuntaina pelattavassa salibandyliigan ottelussa on tuplapanos, sillä ottelu on samalla Teho Sport Suomen cupin välieräottelu. Kentällä kohtaavat paitsi kaksi liigajoukkuetta, niin myös kaksi veljestä keskenään, kun kotijoukkueen sanavalmis isoveli Tino Salminen kohtaa TPS:n paidassa puolustavan Toni Salmisen. Ottelun alla kyselin tämän ”meidän” Salmisen mietteitä ennen tulevaa viikonloppua.

1. Mitä kuuluu ja onko paha paikka?

– Hyvää kuuluu muuten, mutta vähän harmitusta on nyt tästä loukkaantumisestani, mutta toivottavasti pian pääsen taas täysipainoisesti treenaamaan.

2. Ulospäin näyttää siltä, että olet aina pilke silmäkulmassa ja hyvällä tuulella, vähän nii kuin tuntemattoman sotilaan Hietanen, joka on myös turkulainen. Onko asia töissä ja kotioloissakin aina näin?

– No kyllä minullakin välillä on huonompiakin päiviä, mutta olen sellainen tyyppi, joka pyrkii hakemaan asioista niitä iloisia puolia ja olla iloinen. Sillä tavalla yleensä sitten saan takaisinkin ihmisiltä iloisuutta.

3. Joko sinä tunnet itsesi tamperelaiseksi vai vieläkö Turku näkyy sinussa? Ainakin se nimittäin kuuluu.

– Olen ylpeästi turkulainen. Saan siitä turkulaisuudestani kuulla kyllä töissä ja pelikavereilta jatkuvasti, mutta olen ikuisesti turkulainen. Useasti minulta kysytään jääkiekkoon viitaten, että Ilves vai Tappara. Minulla on siihen aina selkeä vastaus, eli ilman muuta TPS. Jääkiekossa se on minun joukkueeni. Samalla tosin täytyy sanoa, että täällä Tampereella on mukavia ihmisiä, tälläkin viihtyy erinomaisesti ja erityisesti tämä Classic organisaationa on aivan mahtava.

4. Mikä sinut sai aikoinaan lähtemään Classiciin?

– Halusin uusia haasteita ja puhtaasti salibandyn takia tänne Tampereelle tulin. Näin, että täällä on hyvä mahdollisuus menestyä ja kun tuli mahdollisuus lähteä näin hyvään organisaatioon, niin päätös oli hyvin helppo. Enkä todellakaan ole katunut. Voin sanoa, että odotinkin paljon, mutta Classic tosiaan organisaationa on ollut jopa vielä niitä odotuksianikin parempi.

5. Vanhempi poikani käski kysyä, että oletko golfissa yhtä hyvä kuin säbässä, mitä vastaan?

– En ole vielä siinä lajissa niin hyvä. Tykkään kovasti seurallisena ihmisenä siitäkin lajista, mutta vielä on pitkä tie edessä sen parissa

6. Mikä sinua edelleen motivoi, kun olet niitä pelaajia, jotka ovat Suomessa jo kaiken voitettavissa olevan voittaneet?

– Päivittäinen kova kilpailu, eli että joka treeneissä haluamme aina olla se parempi osapuoli, mitä siten tehdäänkään. Lisäksi haluamme joukkueena voittaa aina vaan lisää. Meillä on tosiaan treeneissä sellainen meininki, että sielläkin kasvaa nälkää voittaa jatkuvasti lisää pokaaleita.

7. Millaisena muistona sinulle jäi alkuvuoden Champions Cup mieleen?

– Se oli kaikin puolin hieno juttu. Meillä on ollut pitkään suunnitelmana olla maailman paras seurajoukkue. Muutaman kerran olimme hopealla, mutta nyt se kulta saavutettiin. Puitteet olivat hienot ja oli mukava pelata se, minkä vaivoiltani pystyin. Hallissa oli hieno tunnelma, kun katsojiakin oli pari tuhatta.

8. Mitä odotat tulevasta sunnuntaista, siinä kai on hiukan lisäpotkua, kun tulee veli vastaan?

– Odotan hyvää, tiukkaa ja viihdyttävää ottelua. Pelissä on tuplapanos sekä vastassa kaksi kärkipään joukkuetta. Sinänsä veljeni merkitystä en pelatessa pohdi. Toki kiva on pelata tuttuja vastaan, mutta ei sitä pelin tiimellyksessä sen erikoisemmin pohdi. Se, että. pystynkö tuossa ottelussa vielä pelaamaan, on ikäväkseni tosiaan vielä epävarmaa.

9. Eräs joukkuekaverisi sanoi, että sinulla on Juha Kivilehdon kanssa joukkueen huonoimmat jutut, mitä vastaat tähän?

– Sanotaanko näin, että höpötän niin paljon, että sinne tulee väkisinkin paljon laadukkaitakin juttuja. Ja sitä paitsi TIEDÄN, että monet pelikaverini varastavat minulta juttujani, joten todennäköisesti muut ovat kateellisia jutuistani ja sitten yrittävät arvostella niitä. Varmaksi juttujeni varastajaksi voin tässä nimetä Eemeli Salinin. Hän tekee sitä usein.

10. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen henkilöstä nimeltä Mark Lehtimäki?

– Hieno mies ja hyvä maalivahti, joka tulee aina myöhässä paikalle. Hän on hyvä ystäväni, hänellä on hyvä huumorintaju sekä hän on erittäin pidetty henkilö joukkueessamme.

Näin siis jutteli aina yhtä tyylikäs herrasmies Salminen, jonka pelaaminen tulevan sunnuntain ottelussa on tosiaan valitettavasti hiukan vielä hämärän peitossa, mutta turkulaisvastustajien kunniaksi sain kunnian kysellä hänen kuulumisiaan. Joka tapauksessa mennään sankoin joukoin sunnuntaina seuraamaan, kun kahden panoksen pelissä Tampereen Areenalla alkaa klo 18 ottelu Classic vs. TPS. Muistakaa, että salibandy on parasta paikan päällä!