VALIKKO

Tyttöjunioripuoli vahvistuu – Nina Rantanen junioripäälliköksi tyttöihin

Tyttöjunioripuoli vahvistuu – Nina Rantanen junioripäälliköksi tyttöihin

Classicin tyttöjunioripuoli saa toimintaansa lisävahvistusta, kun tyttöjen junioripäällikkönä aloittaa Nina Rantanen. Family on viimeisten vuosien aikana ottanut isoja harppauksia junioripuolella ja nuorempien junioreiden määrä on kasvanut seurassa ja joukkueita on tullut lisää. 

Tammikuun alussa 2021 äitiyslomalta töihin palaava Rantanen (os. Rantala) ottaa tyttöpuolen haltuunsa ja jakaa kokemustaan tulevaisuuden huipuille. 

─ Iloisena ja motivoituneena otan uuden haasteen vastaan työurallani. Olen itse kulkenut aikoinaan matkan tyttöjuniorista aikuispelaajaksi ja sieltä tulleet positiiviset kokemukset auttavat varmasti työssäni tyttöjen junioripäällikkönä Familyssä. Mahtavaa päästä näkemään läheltä pelaamisen iloa ja joukkueena tekemistä, Rantanen korostaa.

Classicin junioripäällikkö Irina Peltola muistelee omaa taivaltaan tehtävässä ja on mielissään pelaajamäärien kehitykseen.

─ Kun aikanaan aloitin junioripäällikkönä Mikko Hernetkosken apurina, vastuualueena olivat nuoremmat ikäluokat pojissa sekä tyttöjunioripuoli ja tilanne oli seurassa hyvin erilainen kuin nyt. Nuoremmissa ikäluokissa salibandyn suosio ei ollut lainkaan sama kuin tänä päivänä ja tyttöjoukkueita oli oikeastaan kaksi, A-tytöt sekä yksi joukkue, jossa viiden kuuden vuoden ikähaitarilla oli parisen kymmentä tyttöä mukana. Tänä päivänä tyttöpuolella on jokaisessa ikäluokassa joukkueet ja joukkueiden työ on erittäin laadukasta, Peltola iloitsee.

─ Poikapuolella joukkueita ja pelaajia on tullut lisää ja uusia seuratoimijoita tulee mukaan kasvavassa määrin joukkueiden taustoille.  Jotta pystymme jatkossakin yhtä laadukkaaseen tekemiseen seurassa, on ehdottoman tärkeä saada lisäresursseja toimintaan. Seurassa on iso valmennuslinjausprojekti meneillään, jonka jalkautus tulee vaatimaan myös panostusta lähitulevaisuudessa. 

─ On ollut sydäntälämmittävää kokea tyttöpuolen huikea eteenpäin meno, mutta nyt on tullut aika luovuttaa kapula osittain sen osalta eteenpäin. En voisi kuvitellakaan ketään muuta kenelle mieluummin päävastuun luovuttaisin, kun Ninalle. Toki varmasti jatkossakin olen mukana jollain roolilla Ninan apuna, Peltola päättää.

Mikko Hernetkoski vastaa poikien A-D junioreista sekä urheiluakatemiatoiminnasta.

Irina Peltolan vastuulla pysyvät E-H-pojat, C2 vastuujoukkue, säbäliiga sekä taitoryhmäharjoittelu.

Nina Rantala tulee vastaaman tyttöjunioreista, seuran laskutuksesta sekä ottelutapahtumista.