VALIKKO

Suomen menestyneimpään salibandyseuraan on imua

Suomen menestyneimpään salibandyseuraan on imua

Nuoret miehenalut Jimi Ahonen, Otto Kilpi ja Daniel Levola ottavat askelia kohti kirkkainta salibandytaivasta Eemeli Akolan vanavedessä. Juuri Akola teki reilu kolme vuotta sitten ratkaisun siirtyä kotipaikkakunnaltaan pelaamaan ja opiskelemaan Tampereelle sekä Classiciin. Nyt Akola on kolminkertainen miesten Suomenmestari ja on tällä kaudella vakiinnuttamassa pelipaikkaansa maajoukkuepuolustajia vilisevässä kokoonpanossa. Akola, kuten toinen nuori huippulupaus, Aaro Helin, ovat tehneet määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti töitä pelipaikkansa eteen huippuorganisaatiossa ja molempien työnteko palkittiin juuri kolmen vuoden jatkosopimuksilla.

Kuvassa: vasemmalta oikealle Daniel Levola, Otto Kilpi & Jimi Ahonen

Samoihin mietteisiin ovat päätyneet myös Ahonen, Kilpi ja Levola. Keväällä he kävivät tutustumassa Familyn organisaatioon sekä olosuhteisiin ja yhdessä vanhempiensa kanssa, pojat päättivät siirtyä Tampereelle kehittymään sekä opiskelemaan Sammon urheilulukioon. Samalla mahdollistui osallistuminen Tampereen Urheiluakatemian tarjoamaan aamuharjoitteluun.
Akatemian harjoitukset kattavat laajasti koko lajikirjon ammattivalmentajien vetäminä. Lajiharjoitteet kaikkinensa sisältävät niin voima-, liikkuvuus-, kuin yksilöllisen harjoitussuunnittelun. Yhteisenä tekijänä poikien osalta voidaan pitää halua kehittyä salibandyssa unohtamatta opiskelua. Juuri tämän kokonaisuuden vuoksi valinta osui Tampereelle ja Classiciin.

Classicin valmennuspäällikkö Mikko Hernetkoski näkee poikien saapumisessa paljon positiivista.
─ Kaikki kolme kuuluivat viime kaudella U16 maajoukkueeseen ja potentiaalia on kehittyä työnteon kautta aina liigaan asti tai jopa pidemmälle. Keväällä tapahtunut tutustuminen organisaatioon vakuutti sekä pojat että heidän vanhempansa ja kun asumisjärjestelytkin hoituivat hyvin, niin nuorilla on hyvä paikka kehittyä omassa unelmassaan pelata salibandya huipulla.

Jokaisen pelaajan mielessä siintää isona haaveena käydä maajoukkuetie loppuun asti ja edustaa Suomea jokaisessa ikäluokassa. Kehittymiselle puitteet antaa myös mahdollisuus pelata Classicin a- ja b junioreissa sekä 2. divisioonaa Classic Unitedin riveissä.
Nähtäväksi jää, saadaanko näistä nuorista ja rohkeista miehistä tulevia esikuvia ja otsikoita lähivuosina. Motivaatio, puitteet ja tahtotila ainakin ovat kohdallaan. Loppu on kiinni salibandytaivaan tähdistä.

FILE
Jimi Ahonen
s. 8.2.02
pelipaikka: puolustaja
kasvattajaseura: Vaajakosken Dux
esikuvat: Mika Kohonen ja Krister Savonen
vahvuudet: pelikäsitys, syöttötaito
heikkoudet: fysiikka, laukaus, epäitsekkyys

FILE
Otto Kilpi
s. 4.7.02
pelipaikka: sentteri
kasvattajaseura: Fosu
esikuvat: Teemu Aaltonen
vahvuudet: fysiikka ja pelinlukutaito
heikkoudet: pallonkäsittely pienessä tilassa

FILE
Daniel Levola
s. 23.3.02
pelipaikka: oikea laitahyökkääjä
kasvattajaseura: Porin Karhut
esikuva: Eemeli Salin ja Peter Kotilainen
vahvuudet: laukaus, nopeus, fysiikka
heikkoudet: pallonhallinta täydessä vauhdissa