VALIKKO

Sami Johansson valmiina finaalisarjaan!

Sami Johansson valmiina finaalisarjaan!

Ennen finaalisarjaa kyselin kuulumisia Classicin Sami Johanssonilta. Sami Johansson kuuluu siihen sukupolveen yhdessä mm. Nico Salon ja Krister Savosen kanssa, jotka ovat olleet mukana Classicissa varhaisista junioreista saakka ja ovat nimenomaan samassa joukkueessa ja pääosin samoissa kentällisissäkin pelanneet jo yli vuosikymmenen. Nuoresta iästään huolimatta tämäkin pelaaja voidaan katsoa jo nyt kokeneeksi pelaajaksi. Nyt tämän monenlaisia mestaruuksia haalineen pelaajan mielessä on neljäs aikuisten Suomen mestaruus.

1. Mitäs kuulu ja missä menet?
– Kotona olen ja aamupalaa tässä syön, eli hyvää kuuluu.

2. Onko mielessä jo finaalijännitystä vai katsotko itsesi jo niin rutinoituneeksi, että et turhia jännittele näitäkään pelejä?
– No ei kyllä jännitä. Odottava fiilis on ja on tässä jo koko viikko odoteltu, että pääsisi pelaamaan. Hienoa siis päästä taas niihin hommiin.

3. Mitä mieltä itse olet tästä järjestelmästä, että pelataan finaalisarja, eikä yksittäistä Superfinaalia?
– Tykkään tästä. Tämä on kuitenkin urheilullisesti reilumpi tapa ratkaista mestaruus. Lisäksi on hienoa päästä kotikaukalossa kotiyleisönsä edessä pelaamaan. Tosin muistot superfinaaleistakin ovat hyvät, eli ei niistäkään ole mitään valittamista, mutta tämä on kivaa vaihtelua siihen.

4. Olet näitä meidän supermenestyjiä, jotka ovat junioreista asti pelanneet vain Classicissa. Mitä tämä seura sinulle merkitsee?
– Tämä on minulle se ainoa seura. Olinkohan neljän vanha, kun jossain Classicin kerhossa aloitin ja siitä lähtien tässä mukana olen ollut. Olen saanut täältäkin paljon kavereita ja urheillutkin siinä samalla. Tämä on todella hieno seura ja arvostan tämän korkealle.

5. Isäsi on kertonut, että pikkupoikana sinä suoritit omassa huoneessakin lajiharjoittelua. Kerro siitä hiukan lisää ja onko se kenties murhaavan laukauksesi salaisuus?
– Pitkälle sitä se on. Muistan, kun talomme koko yläkerta oli käytännössä pieni sählykenttä. Eli sieltä toistojen kautta on minuun monet kikat ja laukausopit tarttuneet. Muistan myös sen, kun harrastin lätkääkin ja tuli hyvin paljon lauottua sitäkin kotipihassa, joten sekin lienee auttanut laukauksen kehittymisessä. Eli olen tehnyt toistoja toistojen perään.

6. Mikä on ollut ja on suhteesi muihin lajeihin ja muuhun urheiluun harrastajana tai seuraajana?
– Jääkiekkoa pelasin 14-vuotiaaksi asti ja futistakin kesäisin. Seuraan paljon muitakin lajeja. Erityisesti jääkiekosta NHL ja toki kotoinenkin liiga ovat sellaisia, jotka kiinnostaa. Lisäksi sitten seuraan NFL-sarjaa (amerikkalainen jalkapallo).

7. Huoltajanne Jouni Launonen sanoi minulle murheissa mielin, että hän ei saa soittaa pukukoppimusiikkina Sleepy Sleepersiä. Miksi ihmeessä asia on näin ja kenellä on asiasta vastuu?
– Kyllä se on kaikkien hyväksi, että hän ei saa valita ylipäätään mitään musiikkia koppiimme. Jos syntipukki pitää löytää, niin se on sitten DJ-hommista vastaava Lece (Krister Savonen). Mutta meillä on sellainen kulttuuri, että jos musiikki on huonoa, niin sieltä se sitten poistuu aika nopeasti, joten kyllä Launosen biisit äkkiä hiljennettäisiin joka tapauksessa.

8. Mitä mieltä olit, kun juuri TPS varmistui finaaliin vastustajaksenne?
– Pidän kyllä siitä, että he tulevat vastaan. Heilläkin on hyvä meininki päällä ja puitteet Turussa on kunnossa. Joukkue puolustaa hyvin ja iskee terävästi vastaan. Meidän tehtävämme on malttaa pelata omaa peliämme ja olla tehokas.

9. Millaista ottelua odotat huomiseksi?
– Uskon, että tunnetta löytyy molemmin puolin. Olen tosi innoissani huomisesta ja saattaa olla vauhtia kentällä ja katsomossa normaalia enemmän. Hyvä peli on tulossa!

10. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen nimestä Esa Johansson?
– Isä ja hassuttelija

Näillä mietteillä tämä maalinsylkijä oli siis ennen huomenna alkavaa finaalisarjaa. Sitä hyvää peliä kannattaa tulla katsomaan huomenna Tampereen Areenalle. Vastaan tuleva TPS on ensimmäistä kertaa finaaleissa ja ovat erinomaisilla otteillaan sinne paikkansa ansainneet ja on hienoa saada finaalipeleihin jälleen uusi hieno urheilukaupunki mukaan. Peli alkaa klo 15 ja paikalle kannattaa todellakin tulla ajoissa. Turusta lienee tulossa runsaasti vierasjoukkueen faneja paikan päälle, joten nyt kotikannattajien on syytä vastata huutoon, ihan jopa kirjaimellisesti. Nähdään pelissä!