VALIKKO

RAPORTTI | Naisille kauden avauspiste – Lotta Puhoselle uran avausosuma

F-Liiga // Classic – SSRA 5-6 ja.

Classic sai Tampere Areenalla vieraakseen SS Rankat Ankat lauantaina 3.10. pelatussa F-Liigan iltapäiväottelussa. Ennen lauantain kohtaamista oli Classic kärsinyt kauden avausotteluissaan koti- ja vierastappiot EräViikingeille ja KooVeelle, kun taas Ankat olivat kotonaan yllättäneen SB Pron ja hävinneet PSS:lle.

Ensimmäisen erän alkuminuutit edetään tunnustelevissa merkeissä molempien hallitessa palloa tasaisesti. Ottelun avausmaali näkee päivänvalon ajassa 08:45. SSRA -maalivahti Flavia Rentschin oivaltava avaus tavoittaa pystyjuoksun tekevän Ankat-hyökkääjä Hanna Niemelän, joka laukoo pallon läpiajosta ohi Elsi Kangasharjun. Digitaalit pysähtyvät SSRA-maalin merkiksi jälleen ajassa 11:21, kun Liinu Koivisto kasvattaa ylivoimalla Ankat-johdon kahteen Julia Woivalinin istuessa kaksi minuuttista estämisestä. Family-kavennus syntyy vajaa viisi minuuttia myöhemmin. Annu Selinummi iskee tiki-takakuvion päätteeksi pallon ensi kertaa ohi Rentschin Meri Jokisen saalistaessa syöttöpisteen osumaan. Maalin jälkeistä vaihtoa painotetaan usein palloilupiireissä. Tampere Areenan yleisö saa todistaa illan kolmatta Ankat-osumaa vain 45 sekuntia Classic-kavennuksen jälkeen Liinu Koiviston kasvattaessa oululaisjohdon illan toisellaan 3-1 ajassa 16:43. Näistä numeroista lähdetään viettämään myös ensimmäistä erätaukoa. Elsi Kangasharju ja Flavia Rentsch pysäyttävät molemmat erässä kuusi palloa.
Ankat avaa myös toisen erän maalinteon. Liinu Koivisto iskee hattutempun täyteen, kun toinen erä on ennättäny vanheta vasta 44 sekuntia. Puoli minuuttia myöhemmin myös Classic saa paikkansa Sofia Lappalaisen päästessä läpiajoon, mutta Flavia Rentschin syöksytorjunta pelastaa Ankat kavennukselta. Seuraava vartti mennään maaleitta, jonka jälkeen molemmat iskevät minuutin sisään kertaalleen. Family saa tuulta takaa-ajolleen vielä erän lopussa, kun Annu Selinummi kaventaa illan toisella osumallaan lukemiksi 3-5. Torjunnat toisesta erästä – Kangasharju 8, Rentcsh 5.
Familyn valmennusryhmä tsemppaa pääkäskijä Pekka Niemisen johdolla sinisissä pelaavan kotijoukkueen viimeiseen takaa-ajoon toisella erätauolla. Erän avauskymppi pelataan vielä samoissa numeroissa, mutta sen jälkeen alkaa tapahtua. Ajassa 50:23 Alisa Pöllänen löytää SSRA -kulmapisteeltä lähteällä poikkisyötöllään ”viivassa” odottavan Aino Viskarin, jonka matala laukaus löytää raon Rentschin jalkojen välistä kaventaen ottelun 4-5. Kavennusmaalista saatu lisävirta siivittää Familyn lopulta ottelussa tasoihin. Annu Selinummi jatkaa laitaan tulevan syötön takaa juoksevalle Lotta Purhoselle, joka iskee terävällä laukauksella liigauransa avausosuman. Samalla Purhonen mahdollistaa Classicille avauspisteen kauden F-Liigassa, sillä enempää osumia ei varsinaisella peliajalla nähdä.
Molemmilla on paikkansa jatkoajalla, jota ennätetään lopulta pelata puolet. Digitaalit pysähtyvät ottelun päättymisen merkiksi tarkalleen ajassa 62:31, kun Riina Baer alustaa pallon Hanna Niemelälle, joka ratkaisee lisäpisteen oululaisille.
Näin ollen Classic avaa kauden pistetilinsä naisten F-Liigan A-lohkossa, mutta voittotilin aukeaminen antaa vielä odottaa itseään. Ensimmäisen kerran se on mahdollista heti sunnuntaina 4.10., kun joukkue matkustaa Turun Sport Gardenille nuorten maajoukkuetähtiä täynnä olevan FBC Loiston vieraaksi.