VALIKKO

RAPORTTI | Naisille arvokas voitto SB Prosta

Classic ja SB Pro kohtasivat Tampere Areenalla 5.11. pelatussa F-Liigan ottelussa. Classic lähti otteluun 11 sarjapisteellään sarjataulukon seitsemänneltä sijalta, vierailija SB Pron puolestaan ryhmittäessä toista sijaa 18 pisteellään. Edellisen kerran joukkueet olivat kohdanneet kolme viikkoa aiemmin Klaukkalassa, jolloin Pro onnistui pitämään numerot kotonaan lukemin 8-3.

F-Liiga // Classic – SB Pro 7-3
5.11.2020, Tampere Areena

Torstai-illan ottelu saa familyläisittäin upean lähdön. Tuttu parivaljakko purjehtii 2-1 hyökkäykseen, jossa Alisa Pölläsen syöttö löytää toiselta laidalta nousevan Natalia Pitkäkankaan, jonka laukaus avaa illan maalihanat ajassa 06:42. Classic säilyttää osuman jälkeen johtoasemansa, mutta kokee kovan kolauksen kokoonpanossaan Annu Selinummen loukkaannuttua hyökkäystilanteessa. Family onnistuu kuitenkin kokoamaan rivinsä nopeasti ja lisää vettä myllyyn. Ensin Julia Woivalinin laukaus lisää Classic -johdon 2-0 ajassa 11:33, josta vajaat kaksi minuuttia eteenpäin duo Pöllänen-Pitkäkangas toimii toistamiseen lisäten johdon jo kolmeen. Samassa ajassa nähdään myös maalivahdin vaihto Pro:n Ira Moilasen tehdessä tilaa hänet Pro-maalilla korvaavalle Juulia Katajalle.
Nurmijärveläisryhmä onnistuu avaamaan oman maalintekonsa vajaat kolme minuuttia ennen ensimmäisen erän päätössummeria. Jaana Lirkki vastaanottaa pelivälineen hyökkäysalueen vasemmassa laidassa ja sivaltaa nilkan korkuisella laukauksellaan Pron ensimmäistä kertaa digitaaleille ottelussa. Classic näyttää hauista kuitenkin vain minuutti Pro:n kavennusosumasta. Ajassa 18:39 Aino Viskari purjehtii vasemmasta laidasta läpi ja laukoo jääkiekko termein ”B-pisteen kaarelta” pallon ensikertaa ohi Juulia Katajan lisäten samalla Classic johdon jälleen kolmeen. Lukemista 4-1 lähdettiin myös kohti ensimmäistä erätaukoa. Emma Mannila kirjautti avauserässä kuusi torjuntaa Moilasen torjuessa Pro-maalilla kahdesti. Juulia Katajalle ei Pro-maalilla torjuntoja avauserässä kertynyt.

Pro nostaa painetta ja tulee pykälää fyysisemmällä pelillä toiseen erään. Classic ei paineesta kuitenkaan järky ja erän avauskymppi edetään tasaisen maalittomissa merkeissä. Ajassa 29:27 Familylle aukeaa ensimmäistä kertaa ottelussa ylivoimamahdollisuus, kun Pro:n Ina Leminen lähtee istumaan pikkukakkosta mailaan lyönnistä. Tilaisuuttaan ei Family jätä käyttämättä ja digitaalit pysähtyvät seuraavan kerran Classic -maalin merkiksi ajassa 30:29. Maalintekijänä illan toisella osumallaan Alisa Pöllänen – syöttäjänä kukapa muukaan, kuin Natalia Pitkäkangas. Pro -kavennus seuraa kolme minuuttia myöhemmin, kun Aino Tuokkola onnistuu kaventamaan illan numerot 5-2. Kavennuksen jälkeen myös Prolle tarjotaan ylivoimamahdollisuutta, mutta Sofia Lappalaisen kaksi minuuttista eivät nurmijärveläiset onnistu kuitenkaan käyttämään hyödykseen. Erän osumat tasataan 1-1 ja kolmanteen erään lähdetään Classicin kolmen maalin johtoasemasta. Emma Mannila koppaa erässä kaksi palloa, Juulia Katajan torjuessa neljästi.

Pro saa haluamansa alun kolmanteen erään sen avausvitosella. Ajassa 44:58 Elina Kujalan syöttö löytää maalin edessä päivystävän Marjut Kinnusen, joka nostaa pallon maalin kattoon. Familyn vastaus saadaan viisiminuuttia myöhemmin. Alma Laitilan oivallinen siirto laidasta keskustaan siivittää Sofia Lappalaisen läpiajoon, joka sijoittaa varmalla laukauksellaan pallon ottelussa kuudetta kertaa Pro -verkkoon. Pron selkäranka katkeaa lopullisesti reilu minuutti ennen pelin päätöstä. Classic varmistelee illan numerot Alma Laitilan kantin löytäessä seitsemännen kerran Pro-nuottaan torstai-iltana. Lisäosumia ei ottelussa enää nähdä.

Classic katkaisee kahdeksan ottelua kestäneen tappioputken keskinäisissä liigaotteluissa ja pitää tärkeät kolme pistettä Tampereella.

Classicin F-Liiga -ottelut jatkuvat naisten osalta sunnuntaina 8.marraskuuta, jolloin FBC Loisto saapuu Turusta Classicin vieraaksi klo 14:00 alkavaan otteluun.