VALIKKO

RAPORTTI | Koovee voittoon kauden ensimmäisessä paikallisottelussa

F-Liiga // Koovee – Classic 4-1
Autocenter Areena 26.9.2020

Koovee ja Classic kohtasivat kautta-aikain ensimmäisessä F-Liigan Tampereen paikallisottelussa Linnainmaalla. Ennen lauantaina 26.9. pelattua F-Liigan toisen kierroksen ottelua Classic oli kotiavauksessa tappion EräViikingeille, kun taas Koovee oli taipunut Turussa TPS:n käsittelyssä. Joukkueet kohtasivat myös Pre-seasonilla kertaalleen, jolloin Koovee oli Linnainmaalla pelatussa ottelussa parempi maalein 3-1.

Ottelu saa tasaisen alun molempien joukkueiden hallitessa palloa tasaisesti. Ajassa 03:32 ottelun avausmaali näkee päivänvalon ja siitä vastaa kotijoukkue Koovee. Aino Lahti pelaa pallon Classicin puolustuslinjan väliin juoksevalle Senni Hietaselle, joka uittaa läpiajosta emännät 1-0 edelle. Classic tasoitus syntyy reilu kymmenen minuuttia myöhemmin. Natalia Pitkäkangas siivoaa oman reboundinsa sisään pelivälineen ensin valuttua Koovee -vahti Noora Laakson jalkavälistä maaliviivalle. Näistä lukemista jatketaan myös erätauolle. Elsi Kangasharju torjuu Family -maalilla avauserässä kolme kertaa Noora Laakson venyessä toisessa päässä pallon tielle seitsemän kertaa.
Toisessa erässä Family onnistuu lyömään kovemman vaihteen silmään. Sinisenä esiintyvä vierasjoukkue vyöryy kerta toisensa jälkeen Koovee päätyyn, mutta palkinto jää kuitenkin saamatta. Niin kuin useasti urheilussa käy – josset itse käytä tilaisuutta, kaveri rokottaa. Ensin Minttu Virtanen vie ajassa 29:15 Kooveen jälleen johtoon, josta kymmenen minuuttia myöhemmin Ellinoora Huotari löytää pallon maalin edusruuhkasta ja lisää Koovee johdon kahteen. Erätauolle Kooveen 3-1 johtolukemista. Maalivahtien torjunnat toisesta erästä – Elsi Kangasharju 6 ja Noora Laakso 7.
Pekka Nieminen saa tuotua kolmanteen erään jälleen entistäkin kovempaa taistelevan ryhmän. Erä pelataan kuin yhtä päätä, josta kertovat myös Familyn erään ampumat 16 laukausta. Verkkoon asti pallo ei kuitenkaan tietään löydä. Erän puolivälissä joukkueet pelaavat tasavajaalla, jonka jälkitilanteesta Koovee onnistuu jälleen käyttämään oman tilanteensa hyödyksi ja rokottaa ylivoimalla lukemiksi 4-1. Classic pelaa lopun minuutit vielä ilman maalivahtia, mutta tulos ei taululla enää muutu. Koovee vie kauden paikallisavauksen nimiinsä Classicin jäädessä odottamaan vielä kauden avauspisteitään.