VALIKKO

RAPORTTI | Emma Mannilalle liigauran ensimmäinen nollapeli

F-Liiga // Classic – TPS
10.10.2020, Tampere Areena

Classic ja TPS kohtasivat naisten F-Liigan viidennen kierroksen ottelussa lauantaina 10.10. Tampere Areenalla. Classic lähti neljällä sarjapisteellään otteluun sarjataulukon seitsemänneltä sijalta – TPS:n majaillessa viidellä pisteellään sarjataulukon viidentenä.

Ottelun avausvartti mennään tasaista päästä-päähän peliä kummankaan joukkueen onnistumatta maalinteossa. Ottelun maalihanat avataan ensimmäisen kerran ajassa 18:19, kun Alisa Pöllänen löytää vetotilan keskeltä ja sijoittaa pallon tolpan kautta ohi TPS-maalilla torjuvan Noora Vuorelan – Sofia Lappalaisen korjatessa syöttöpisteen osumaan. Samoissa numeroissa lähdetään viettämään myös ensimmäistä erätaukoa. Emma Mannila torjuu Classic-maalilla kahdesti, Noora Vuorelan kopatessa TPS-päädyssä viidesti.
Toinen erä ei lisämaaleja tarjoa, mutta ote siirtyy selvästi Familyn haltuun. Family tulittaa erässä 14 kertaa, mutta vain Noora Vuorelan torjunnat pelastavat numeroiden muuttumisen entisestään enemmän Familyn eduksi. Ottelun alusta erityismaininta menee myös Classic -hyökkääjä Hanna Pukerolle. Hannan työmoraali karvauspelissä tuottaa Classicille useita palloriistoja hyökkäyspäässä mahdollistaen joukkueelle lisäosumien teon, mutta numerot pysyvät sitkeästi taululla numeroissa 1-0. Emma Mannila torjuu erässä Family-maalilla kuudesti.
Kolmannen erän alussa Noora Vuorela esittää vielä upean tuplatorjunnan, mutta pidemmälle ei TPS:n muuri kestä. Pallo pomppii ajassa 41:33 maalin edessä päivystävälle Laura Vahalalle, joka vie Classicin kahden maalin karkumatkalle – syöttöpisteen osumaan kirjauttaa itselleen Meri Mäkinen. TPS nostaa painetta ottelun loppua kohden, mutta Emma Mannilan ja Classic-puolustuksen loisto-otteet siivittävät joukkueen toiseen perättäiseen voittoon, sekä Emman kauden-, sekä koko liigauran ensimmäiseen nollapeliin. Loppunumerot Tampere Areenalta 2-0.

Seuraavan kerran Classic nähdään tositoimissa heti sunnuntaina 10.10., kun joukkue emännöi EräViikinkejä Teho Sport Suomen Cupin neljännesvälierässä. Ottelu käynnistyy Tampere Areenalla kello 18:30.

Teksti ja Kuva: Jyri Hömmö