VALIKKO

RAPORTTI | Ei yllätyksiä Tampere Areenan torstai-illassa

Classic kohtasi sarjanousija Jymyn F-Liiga -kauden toisessa kotiottelussaan Tampere Areenalla torstaina 1.10. Family lähti otteluun pohjanaan voitot kaikista pelaamistaan kolmesta ottelusta, kun taas Illan vierailija Jymyllä kauden pistesaldo odotti vielä aukeamistaan.

Nurmo lähtee paineistamaan ottelun alkuminuuteilla, mutta avausmaalista vastaa Classic vajaan viiden minuutin kohdalla. Jussi Pihan syöttö tavoittaa Ville Lastikan lavan, joka avaa illan maalihanat ajassa 04:55. Reilut viisi minuuttia myöhemmin muuttuvat lukemat Aaro Helinin ja Tuukka Salon osumilla jo 3-0, kun ensimmäisen erän puoliväli on juuri ennättänyt ylittyä.
Nurmo ilmoittautuu ottelun maalitalkoisiin mukaan 12′ minuutin kohdalla, kun nurmolaisduo Hakala-Lassila yllättää vastahyökkäyksestä Classic -maalilla torjuvan Oskar Sillanpään ensikertaa torstai-illassa. Nurmo saa erinomaisen mahdollisuuden nousta erässä jo maalin päähän, kun Family -pelaajan korkea maila aiheuttaa Jymylle rangaistuslaukauksen ajassa 15:59. Tilanteessa Oskar Sillanpää kuitenkin vie pidemmän korren komealla jalkatorjunnalla Petro Raution jäädessä vaille kauden avausosumaansa. Näistä numeroista lähdetään myös erätauolle. Oskar Sillanpää torjuu Family -maalilla erän aikana kahdesti virkaveli Lallukan kopatessa Jymy -maalilla yhdeksän palloa.
Toisessa erässä painopiste siirtyy entistä enemmän Familyn hyväksi ja tulosta syntyy. Ensin Ville Lastikan syöttö löytää heti erän toisella minuutilla yksin maalille unohtuneen Oskari Heikkilän, joka lisää rystyn kautta Family -johdon jälleen kolmeen. Numerot 5-1 ja 6-1 siirtyvät Sami Johanssonin ja Nico Salon lavoista.
Toisen erän maalijärjestys noudattaa samaa kuin ensimmäisen, sillä Nurmo kaventaa jälleen Classicin ensin osuttua kolmesti. Niko-Arttu Perälän osumaan syöttöpisteen saa ensimmäisessä erässä rankkarin missannut Petro Rautio. 3-1 on lopulta myös toisen tulos ja toiselle erätauolle jatketaan numeroissa 6-2. Sillanpää torjuu erässä kolme laukausta – Lallukan urakoidessa samaan aikaan 10 torjuntaa.
Kolmannen erän avaa illan toisella osumallaan Ville Lastikka ajassa 41:22 ja vain 24 sekuntia myöhemmin Juho Syvänen lisää kauden avausoumallaan Classic -johdon jo 8-2. Myös Nurmo onnistuu maalinteossa jälleen kolmannessa erässä. Classic joutuu erässä kahdesti alivoimalle, josta Jymy kuittaa molemmat. Ensin Eetu Puntanen onnistuu käyttämään ylivoiman hyödykseen Oskari Heikkilän istuessa kaksi minuuttista kiinnipitämisestä. Neljä minuuttia myöhemmin Jymy kaventaa tilanteen 8-4 jälleen ylivoimalla Miko Saarelan osuessa. Lähemmäksi ei Family nurmolaisia enää päästä ja Janne Lamminen viimeistelee loppunumerot vielä 9-4 viimeisen minuutin osumallaan.

Ossi Lallukka, Jymy: 9+10+8=27

Miehet jatkavat puhtaalla pelillä voitettuaan nyt neljä ensimmäistä otteluaan. Joukkueen F-Liiga -ottelut jatkuvat vajaan viikon päästä, kun joukkue saa vieraita Espoosta: