VALIKKO

Pylsy levollisena pudotuspeleihin

Pylsy levollisena pudotuspeleihin

Tänään perjantaina alkavat tämän kevään pudotuspelit ja lopullinen kamppailu Suomen mestaruudesta alkaa, kun kotijoukkue Classic saa vieraakseen espoolaisen Westend Indiansin. Näitä pelejä aloitettaessa on aina kevättä ilmassa ja tunnelma tiivistyy. Kokemusta näistä peleistä on runsain mitoin Classicin miesten joukkueen esimerkiksi jo nyt urallaan runsain mitoin menestystä nauttineella Joonas Pylsyllä, joka vastaili hyvin levollisen oloisena kysymyksiini tulevasta keväästä ja vähän muustakin.

1. Mitäs kuuluu ja mitä puuhailet?
– Kiitos hyvää kuuluu ja täällä yliopiston kirjastossa olen graduani valmistelemassa.

2. Tänään alkavat sitten ne ”kevään pelit”. Millä mietteillä niitä kohti mennään?
– Hyvillä mietteillä, pitkä kausi on takana ja loppuratkaisut ovat käsillä. En ole niitä sen kummemmin miettinyt. Kyllä ne pelit sieltä tulevat ajallaan miettimättäkin. Rauhallisin mielin siis niitä tässä odotellaan.

3. Kuinka paljon kauden aikaisemmasta menestyksestä on nyt etua vai onko sitä lainkaan?
– Ei sillä sinänsä ole mitään merkitystä. Palkintokaapissa sillä on merkitystä, mutta ei kentällä. Peli alkaa aina tilanteesta 0-0. Ehkä nyt sen verran siitä voi etua olla, että ainakin tietää mitä se voittaminen vaatii, mutta eipä juuri muuta.

4. Mikä familyssä on sinulle henkilökohtaisesti hienointa?
– Tämä yhteisöllisyys on hienoa. Itse toki olen sellainen sopeutua, että pärjään kyllä hyvin missä vaan, mutta silti se, että täältä on hyvin harva halunnut pois lähteä, kertoo paljon. Organisaatio toimii hyvin.

5. Miltä Tampere kaupunkina vaikuttaa Jyväskylässä kasvaneen silmin?
– Hieno kaupunkihan tämä on. Vähän isompi kuin Jyväskylä ja mukavaa täällä on ollut asua.

6. Mikä on hurjan lyöntilaukauksesi salaisuus?
– No se on varmasti harjoittelun tulosta. En sitä niin hirveän paljoa tosin peleissä käytä, mutta kai se on pienenä poikana pihapeleissä kehittynyt ja kun nuorempana pelasin pakkina, niin joutui laukomaan kauempaa ja sitä tuli sitten paljon harjoiteltua. Ehkä myös se on auttanut, kun on kokeillut eri lajeja ja niistä saanut apua tuohonkin.

7. Olit sekä MM-finaalissa ennen joulua, että Champions Cupin finaalissa vuoden aluksi pelatuissa finaaleissa aivan huippuiskussa. Mistä se mielestäsi kertoo?
– Peli monesti muuttuu isoissa peleissä yksinkertaisemmaksi ja kun itse pelaan suoraviivaisesti, niin se voi olla yksi syy. Lisäksi minulla on junioripeleistä lähtien aika paljon jo kokemusta eri finaaleista, joten uskon tietäväni millaisia tapahtumia ne ovat. Tähän asti olen pystynyt ikään kuin suorittamaan normaalisti noissa peleissä ja uskon että siitä on ollut apua.

8. Jos saisit kutsua kenet tahansa maailman ihmisistä katsomaan tämän päivän peliä niin kuka hän olisi ja miksi?
– Oma äitini, koska vielä toistaiseksi välimatka kotipeleihin on suhteellisen lyhyt hänellä. Ensi kaudella, kun siirryn ulkomaille, matka pelipaikalle on vähän pidempi.

9. Mitä odotat tämän päivän ottelusta?
– Kovaa peliä odotan. Indians varmasti lataa tähän peliin heti kaikkensa, että saisivat ryöstön aikaan heti sarjan aluksi. Emme voi aliarvioi yhtään ketään, muuten meille on luvassa ongelmia. Tavoitteenamme on pelata normaalia kurinalaista peliä. Sillä uskon, että mikäli puolustamme yhtenäisenä viisikkona niin meille avautuu joka pelissä tarpeeksi maalipaikkoja.

10. Mitä tulee mieleen ensimmäisenä nimestä Rauno Korpi?
– Tapparalegenda

Näin ytimekkäästi vastaili tämä lähes millä mittarilla tahansa menestyspelaajaksi katsottava fiksu urheilija kysymyksiini. Hänen ja muiden kaltaistensa otteita kannattaa tulla seuraamaan paikan päälle tänään areenalle klo 18.30 salibandyliigan puolivälieräsarja Classic – Indians osa 1. Salibandy on parasta paikan päällä!