VALIKKO

Oskari Heikkilän 10 kovaa

Oskari Heikkilän 10 kovaa

Tiistai-iltaisen Salibandyliiga-pelin lämmittelyksi haastattelin kauden erinomaisesti aloittanutta ja avausottelussa (Classic-Happee) klubi-isäntien ”man of the match”-nimityksen saanutta Oskari Heikkilää kymmenen nopean kysymyksen verran. Tämä moottorikoipi/turbojalka/takiainen samassa paketissa on juuri niitä pelaajia, joiden lopullista läpimurtoa valmennusjohto odottaa alkaneella kaudella. Ja tässä kysymykset vastauksineen:

Kuva: Esa Takalo

 1. Miten menee?
  • Ihan hyvin menee, sähly sujuu ja on kivaa sekä olen päässyt aloittamaan opiskelun tässä syksyllä, eli kivasti kulkee.
 2. Kausi on alkanut hienosti. Kerropa hiukan, että miksi näin?
  • Hyvä kesä harjoittelun suhteen, olen itsekin päässyt nopeasti hyvälle pelipäälle ja jalka liikkuu tällä hetkellä. Siinä ne syyt ovat.
 3. Omaat myös muuta urheilutaustaa, kerro näistä?
  • Joo jalkapalloa siihen saakka, kun olisin siirtynyt A-junnuihin Ilveksessä, siinä vaiheessa sitten valitsin salibandyn, kun olis mennyt treenit liikaa päällekkäin. Lisäksi Pyrinnön mukana pikajuoksua SM-viesteissä.
 4. Mitäs vinkkejä annat junioripelaajille tai ylipäätään junioriurheilijoille?
  • Sen vihjeen annan, että pelatkaa ja kokeilkaa monipuolisesti eri lajeja. Muistan omasta lapsuudestani, että aikaa vietettiin paljon joko urheillen ohjatusti tai muuten vaan ulkona kavereiden kanssa jotain muuta tehden. Ei oltu sisällä ja pelattu puhelimilla tai konsoleilla. Eli enemmän aitoa tekemistä ja vähemmän ”Fortnaitteja”.
 5. Mikä joukkue tulee kauden lopussa finaaleissa vastaan?
  • Sanotaan, että TPS
 6. Mieluisin paikka pelata (kotiareenan jälkeen)?
  • Jyväskylän Monnari. Happeen vieraana on kiva pelata. Hyvä fiilis ja vieraatkin otetaan aplodein vastaan. Siitä paikasta tykkään.
 7. Valmennus odottaa lopullista läpilyöntiä tällä kaudella, entä oma tavoite?
  • Vakipaikka liigassa, parantaa otteita edelleen ja tehdä enemmän maaleja.
 8. Kumpi seuraavista tapahtuu aiemmin: Krister Savonen menettää pallon vai Oskari Heikkilä vetää ns. ”ohivaihdon”, eli menee johonkin tilanteeseen alle 100 prosentin tehoilla? (Allekirjoittanut ja V-M Koivunen ovat sitä mieltä, että kumpikaan ei tapahdu ainakaan ennen vuotta 2022.)
  • Ehdottomasti Savonen menettää pallon.
 9. Nuoremman poikani mukaan Oskari Heikkilästä voi tulla yhtä nopea kuin hän, jos syöt aamulla hyvin. Mitä siis syöt aamuisin?
  • Leipää, mehua, jogurttia ja mysliä, viikonloppuisin myös puuroa. Näillä pärjää hyvin.
 10. Mitä tulee ensimmäiseksi mieleen nimestä Pasi Peltola?
  • Nauru bussimatkoilla.

 

Näillä eväillä kohti tiistain Salibandyliigan kamppailua Classic-Steelers. Kaikki areenalle katsomaan peliä paikanpäälle!