VALIKKO

Nuoriso-osasto hoiti Classicin cupin puolivälieriin

Nuoriso-osasto hoiti Classicin cupin puolivälieriin

Classic eteni miesten Suomen Cupin puolivälieriin kammettuaan mikkeliläisen Hatsinan nurin 16–1 (2–0, 5–0, 9–1) -lukemin. Kolminkertaisen Suomen mestarin saapuminen Mikkeliin kiinnosti yleisöä, Saimaa Stadiumilla oli paikalla 938 katsojaa.

Classicin kymmenen maajoukkuemiestä oli jo päästetty valmistautumaan Prahan MM-kilpailuihin. Normaaleista ykkös- ja kakkoskentällisestä Mikkelissä oli mukana vain Oskari Heikkilä ja kokeneesta kalustosta peliasun puki päälle ainoastaan Tino Salminen.

Avausmaalia täytyi odottaa 14. peliminuutille asti, jolloin Heikkilä onnistui ohittamaan Hatsina-vahti Juho Wariksen. Avauserän jälkeen Classicin johto oli maltillinen 2–0.

– Lähtökohta ei ollut pelaajille ihan helppo, ensimmäinen peli tällaisella kokoonpanolla. Ei se lähde toimimaan ihan tuosta vain, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen sanoi.

– Silti näkisin, että se oli ihan kohtalaisen hyvä alku meiltä. Kaveri puolusti tosi aktiivisesti ja taisteli. Meidän pelaajamme eivät häkeltyneet ja pikku hiljaa peli alkoi tulla meidän syliin, hän jatkoi.

Toisessa erässä verkko heilui jo viidesti. Kolmannessa erässä ketsuppipullo aukesi lopullisesti ja maaleja ropisi yhdeksän lisää. Vaikka vastassa oli kakkosdivisioonalohkonsa keskikastin joukkue, ei Kuitunen pitänyt peliä missään nimessä vähämerkityksisenä.

– Nyt kokoonpanossa olleille pelaajille tämä oli erittäin arvokas paikka, tilaisuus päästä kantamaan vastuuta. Erinomaisella joukkuehengellä vedettiin läpi ottelun, Kuitunen totesi.

Pietari Jääskeläisen nollapeli särkyi harmillisesti vain seitsemän sekuntia ennen pelin loppua Ville Valjakan tehtyä Hatsinan avausmaalin. Innokkaasti kannustaneelle kotiyleisölle ja hienosti pelanneelle kotijoukkueelle maalin toki soi.

– Kyllä heillä hyviä paikkoja oli aiemminkin. Jos sanotaan, että heillä oli kymmenen tilaisuutta tehdä maali ottelussa, niin meidän maalivahti hoiti hienosti niistä yhdeksän ja sitten yksi meni sisään. Se nyt vain sattui tulemaan seitsemän sekuntia ennen loppua, Kuitunen sanoi.

Classicin tehot jakautuivat tasaisesti. Korkeimman pistemäärän keräsi Albert Koskinen (2+3). Maalinteossa ahkerin puolestaan oli Aaro Helin (4+0). Myös Juho Syvänen (2+2) ja Matias Vaajala (2+2) viettivät neljän tehopisteen sunnuntai-iltapäivää. Muista Classicin maaleista vastasivat Oskari Heikkilä (2+0), Hiski Kosunen (1+2), Eemeli Akola (1+1), Eetu Sikkinen (1+1) ja Atte Eronen (1+0).

Classicin miehet jäävät nyt MM-tauolle. Prahan kisoissa pelaavat Lassi Toriseva, Krister Savonen, Janne Lamminen, Eemeli Salin, Nico Salo, Sami Johansson, Mikko Leikkanen, Juha Kivilehto, Joonas Pylsy ja Jussi Piha. Classic palaa tauolta lauantaina 15.12. vierasottelulla Steelersiä vastaan. Vielä ennen joulua Classic pelaa myös kertaalleen kotonaan, kun Tampere Areenalle saapuu vieraaksi Welhot sunnuntaina 16.12. klo 18.00 alkavaan otteluun. Suomen Cupin puolivälierien runkopelipäivä on lauantai 22.12.

Hatsina-pelin tilastot TÄÄLTÄ.