VALIKKO

Nico Salon 10 kovaa

Nico Salon 10 kovaa

Salibandyliigan tämän viikon tiistain edellä haastattelin Ruotsista alkaneeksi kaudeksi kotikentälle paluun tehnyttä jokaisen äidin toivevävyä Nico Saloa. Tämä herra luotettavuus vastaili kysymyksiini seuraavasti.

 1. Miten menee?
  • Loistavasti, treeni maistuu, matsit on voitettu ja peli parantunut jatkuvasti.
 2. Miltä kotimaan liiga tuntuu vuoden mittaisen ”evakon” jälkeen?
  • Hienoa on taas pelata täällä, nautin pelaamisesta tuttujen kavereiden kanssa. Koko sarjakin vaikuttaa tasaisemmalta ja edelleen urheilullisemmalta.
 3. Mitkä ovat suurimmat erot verrattuna Ruotsin liigaan?
  • Ruotsissa peli on tarkempaa ja enemmän puolustetaan aluetta, kun Suomessa taas on enemmän vauhtia ja peli on aktiivisempaa.
 4. Minkä ikäisenä aloitit salibandyn ja missä?
  • 6-vuotiaana aloittelin Keuruulla sählykerhossa ja 8-vuotiaana siirryin Classicin salibandykerhoon. Lisäksi pelasin pienempänä kesäisin jalkapalloa ja olen toki kokeillut muitakin lajeja.
 5. Kuka oli ensimmäinen pelaajaidolisi?
  • Joo minulla oli yksi selkeä. Juha Kivilehto oli sellainen. Muistan hänet maajoukkueesta ja hän oli niitä ensimmäisiä pakkeja, jotka aktiivisesti nousivat tukemaan hyökkäyksiä. Aika kiva pelata nyt samaan aikaan kotiseurassani.
 6. Itse olet nyt monille pojille esikuvana. Mitkä ovat sinun vinkkisi heille?
  • Luin jutun Oskusta (Oskari Heikkilä), ja samoilla linjoilla olen. Konsolipelien liiallinen pelaaminen ei ole hyvä juttu. Toki niitä pelata voi, mutta kuten itse tein, niin päivällä, kun voi olla kavereiden kanssa ulkona tekemässä toiminnallisempia juttuja, niin näin kannattaa tehdä. Illalla itsekseen ollessa sitten pelaa niitä konsolipelejä yms. , jos haluaa. Näin minäkin tein. Mitä tulee urheiluharrastuksiin, niin tehdä niissä aina parhaansa treeneissä ja peleissä ja nauttia siitä.
 7. Muistan sinua juniorina valmentaessani valitessani kapteeniksi joukkueestamme jonkun muun kuin sinut, vaimoni kysyi minulta, että miksi en valinnut kapteeniksi sitä kilttiä hyvin pelaavaa poikaa, eli sinua. Oletko edelleen kiltti ja hyvä poika?
  • Ehkä se kiltteys oli silloin ujoutta, toki olen kiltti MIES edelleen, mutta olen kyllä joskus esim. treeneissä vähän muutakin. Tarkoitan, että olen oppinut vaatimaan itseltäni ja muiltakin enemmän.
 8. Mitkä ovat tämän kauden tavoitteesi?

Maailmanmestaruus, Champions Cup, sillä haluan, että Classic kruunataan maailman parhaaksi seurajoukkueeksi sekä keväällä Suomen mestaruus. Asetan tavoitteet itselleni aina joukkueen/viisikon kautta. Se on minulle luontaisempaa.

 1. Viikko sitten haastattelin Oskari Heikkilää otteluennakoksi ja hän täräytti siinä pelissä hattutempun. Pistätkö paremmaksi vai tyydytkö samaan?
  • ”Hapettaja”-Heikkilä pisti kyllä kovan haasteen. Katsotaan nyt mihin huomenna ylletään.
 2. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen nimestä Jouni Launonen?
  • Enkeli

Näistä lähtökohdista on hyvä toivottaa kaikki tervetulleiksi katsomaan huomenna areenalle Salibandyliigan ottelua Classic-Westend Indians. Ottelu alkaa klo 18.30.

Kuva: Esa Takalo