VALIKKO

Neljä maajoukkuetason pelaajaa Familyyn ─ Naiset vahvistuvat usealla pelaajalla

Neljä maajoukkuetason pelaajaa Familyyn ─ Naiset vahvistuvat usealla pelaajalla

Naisten joukkueen manageri Irina Peltola ja urheilutoimenjohtaja Nina Rantanen ovat olleet aktiivisina siirtomarkkinoilla ja joukkue vahvistuu tulevaksi kaudeksi kaikkiaan viidellä uudella pelaajalla.

Maajoukkueen runkopelaajiin lukeutuva ja yhden Sveitsin kauden jälkeen paluun Classiciin tekevä Sanni Nieminen, 27, tuo kaivattavaa kokemusta nuoreen joukkueeseen. Nieminen saavutti Sveitsin kaudellaan hopeaa joukkueensa Piranha Churin kanssa. ”Sampo” on voittanut yhteensä viisi Suomen mestaruutta Classicin riveissä ja summannut pelaamissaan 147 runkosarjan ottelussa tehopisteet 49+60=109.

─ Uuteen kulttuuriin tutustuminen avasi silmiä niin pelaajana kuin ihmisenä. Kausi Sveitsissä kasvatti paljon ja antoi uusia tuulia henkilökohtaisesti. Odotukset ovat korkealla, kun nuorentunut Classic ottaa taas askelia kohti kärkeä.
Joulukuussa häämöttävät naisten MM kisat ovat luonnollisesti vikkeläkinttuisen pelaajan tavoitteena ja oli osaltaan vaikuttamassa tehdessä päätöstä paluusta Familyyn.
─ Mietin pitkään eri vaihtoehtoja uran jatkon kannalta ja vaakakupin Classicille käänsi erinomaiset harjoitusolosuhteet ja valmennuksen taso. Tavoite on olla osa Sveitsiin lähtevää maajoukkuetta ja kehitykseni kannalta katsoin, että laadukas harjoittelu huippuolosuhteissa edesauttaa tavoitteissani.

Monista loukkaantumisista urallaan kärsinyt Alisa Pöllänen, 25, on kuntouttanut viimeisintä vammaansa sitkeästi ja kaiken mennessä hyvin, syksyllä kentillä nähdään nälkäinen viisinkertainen Suomen mestari. ”Allu” on saalistanut runkosarjan 108 pelaamassaan ottelussa muhkeat tehopisteet, 95+74=169. Askelmerkit tälle taistelijalle ovat varsin selkeät.

─ Kuntoutus on edennyt odotetusti ja tosiaan kun kesä menee hyvin, niin syksyllä isketään taas täysillä. Pelihalut ovat luonnollisesti kovat ja rakkaus lajiin on säilynyt palavana. Päivä kerrallaan tässä mennään ilman isompia odotuksia, on kiva päästä taas pelaamaan.
Pilke silmäkulmassa elämään suhtautuva Pöllänen tuo joukkueeseen kaivattavaa asennetta ja kokemusta sekä voittajatyyppinä aimo annoksen esimerkkiä.

Kansainvälisen lisävärin joukkueeseen tuo uusi slovakialainen, puolustajan tontilla pelaava Alžbeta Ďuríková, 23, jonka saavutuksiin kuuluu muun muassa kaksi Tsekin liigan-, kolme Slovakian liigan mestaruutta sekä Champions cupin 2. sija. Ďuríková saapuu Tampereelle Tsekin liigan SC TEMPISH Vítkovicen joukkueesta. Champion cupin tähdistöönkin valittu pelaaja odottaa tulevaa kautta ja muuttoa jo innoissaan.

─ Classic on perinteikäs ja menestynyt seura, jolla on aina tavoitteet korkealla. Olen iloinen, että saan olla osa joukkuetta ja samalla saan auttaa omalla panoksellani tavoitteiden saavuttamisessa.

Steelersin A tytöissä aiemmin pelannut Emma Mannila, 17, saapuu haastamaan maalivahtiosastoa ja tuo siten tolppien väliin tervettä kilpailua. Tyttöjen U19 maajoukkueeseen kuuluva maalivahti pohtii tulevaisuutta varsin kypsästi.

─ Olen kuullut paljon hyvää Classicin organisaatiosta, harjoitusolosuhteista ja valmennusosaamisesta. Tulen Tampereelle kehittymään ja tahdon kilpailla pelaavan maalivahdin paikasta tosissani. Hienoa oli myös huomata, että opiskeluasiat saatiin ratkaistua kitkattomasti, lukion viimeisen vuoden Tampereella suorittava Mannila toteaa.

Joukkueeseen liittyy myös nuori hyökkääjä, Sofia Lappalainen,18, Oulun SSRA:sta. Lukiotaan Tampereella syksyllä viimeistelevä Lappalainen odottaa muuttoa Suomen palloilupääkaupunkiin innoissaan.

─Olen kuullut Classicista paljon hyvää ja ennen kaikkea haluan kehittyä huippuorganisaatiossa niin pelaajana kuin ihmisenä. Pitkällä tähtäimellä haluan edustaa myös Suomea arvokisoissa.

Päävalmentaja Jami Herrala on silmin nähden tyytyväinen uusiin hankintoihin ja odottaa jo näiden saapumista joukkueen harjoituksiin.

─ Uusien pelaajien myötä saimme runsaasti kokemusta, tahtoa, ammattimaisuutta ja kilpailua pelipaikoista. Taustoilla on tehty hyvää työtä ja joukkueeseen on löydetty oikeanlaisia pelaajatyyppejä, jotka ovat selkeitä vahvistuksia.

Naisten lopullinen joukkue julkistetaan kesän aikana.

Lisätiedot: Irina Peltola, puh: 0400 927633