VALIKKO

Maailmanmestari innokkaana Classiciin!

Maailmanmestari innokkaana Classiciin!

Maanantaisessa Classicin salibandyliigan avauksessa riittää seurattavaa monessa mielessä. Ensinnäkin sarjan avauspeli on aina oma lukunsa. Kauteen valmistavat pelit ovat toki nekin tärkeitä, mutta kun aletaan keräämään pisteitä liigan taulukkoa varten, niin onhan siinä eri meininki. Lisäksi meille lajia seuraaville ovat tämän ”meidän jengin” uudet koostumukset ja kesänjälkeiset edesottamukset aina kiinnostavia. Ja niin, tietysti jos – ja tässä tapauksessa kun – joukkueeseen on tullut ihan kokonaan uutta verta, niin se on myös yksi hyvin mielenkiintoinen seuraamisen kohde.

Classicista lähti pois tulivoimaa pelaajavirran vietyä ulkomaille/muihin kuvioihin muutamia upeita pelaajia. Mutta managerimme ei jäänyt toimettomaksi vaan myös tulijoita on. Yksi heistä on kannuksia sekä yhden maailmanmestaruudenkin jo miesten maajoukkueessa hankkinut äärimmäisen kiinnostava hyökkääjähankinta Ville Lastikka. Tämän luokan pelimiehen näkisi joukkueessaan sumeilematta jokainen, ihan missä maassa tahansa kotipaikkaansa pitävä joukkue. Iloksemme hän valitsi seurakseen Classicin. Kauden alla kyselin Villen kuulumisia, seuravalinnan taustoja ja monenlaista muutakin. Ja tähän malliin keskustelu eteni

Kerros nyt hiukan, että millainen pelimies oikein olet?

 • Omasta mielestäni olen tällainen keskinkertainen ja enemmän tai vähemmän maalintekijätyyppi. Lisäksi olen sellainen, että haluan pelaajana kehittyä koko ajan. Muistaakseni Teemu Selänne sanoi joskus, että kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Se on minusta oikein hyvin todettu.

Meidän onneksemme valitsit seuraksesi nyt Classicin. Sanohan mitkä olivat syyt tämän valinnan taustalla?

 • Viittaan äskeiseen. Eli näin tämän tällä erää selkeästi parhaaksi vaihtoehdoksi jo pelkästään oman kehityksen kannalta. Täällä pystyy kehittymään edelleen. Harjoituskulttuuri ja treenit ovat sillä tasolla, että väkisinkin täällä kehittyy. Esimerkiksi tempo treeneissä on erittäin kova, eli laadukasta menoa täällä on.

Lastikka on muutenkin tyytyväinen koko organisaatioon.

 • Vaikuttaa ihan joka tasolla mahtavalta organisaatiolta. Johdosta lähtien kaikki toimii. Passo (manageri Pasi Peltola) on huolehtinut siitä, että täällä annetaan mahdollisuudet menestyä. Jätkät joukkueessa ovat ottaneet hienosti vastaan. On tullut välittömästi sellainen tervetullut olo. On vain hyvää sanottavaa täällä kaikesta.

Miltäs uusi kotikaupunki tuntuu?

 • Otanta on toistaiseksi pieni, mutta kivalta vaikuttaa. Suurempi paikka kuin Hämeenlinna ja eiköhän tänne kotiuduta hyvin.

Laukauksesi lähtee helpon näköisesti, sekä lujaa ja tarkasti. Mikä on sen salaisuus vai vastaatko vain tylsästi, että toistot ja taas toistot saavat tulosta aikaan?

 • Heh, no kuten itse tiedät niin ne toistot vaan ovat tärkeitä. Mutta, olen myös seurannut urani aikana monia pelaajia, esim. Kohosen Mikaa ja sitten yrittänyt katsella muutenkin muilta vinkkejä ja sitten yrittänyt jalostaa näiden avulla omaa vetoani sekä miettinyt millä siihen saisi vielä lisää potkua.

Joko olet huomannut kenellä joukkueen huonoimmat ja sitä kautta parhaat jutut?

 • Hetkensä kullakin, mutta Sikkinen (Eetu) on yksi ehdokas ja sanotaan vaikka Pulkkinen (Jere) toiseksi ehdokkaaksi tässä vaiheessa kautta.

Mitäs muuta Ville Lastikan elämään kuuluu kuin salibandyä?

 • Tyttöystävä löytyy Hämeenlinnasta. Lisäksi opiskelen liiketaloutta. Vaihtelevalla innolla niitä opintojani vien eteenpäin, eli valmistuminen on varmaa, mutta ei ihan lähipäivien juttu kuitenkaan. Ja muuten sitten harrastuksena on pari vuotta ollut aika vahvasti Golf.

Ahaa, oletko Passon kanssa jo pelannut?

 • En ole vielä päässyt hänen kanssaan kentälle.

Seuraatko muuta urheilua?

 • Kyllä lätkää seuraan, erityisesti ”änäriä”, kotimaan liigaa vähemmän ja sitten säännöllisen epäsäännöllisesti vähän kaikkea urheilua tulee seurattua.

No millä mielin ja tavoittein lähdet alkavaan liigakauteen?

 • Todella innokkain mielin lähden. Tässä on kuitenkin joukkueen kanssa jo jonkun verran yhteisiä kokemuksia, ja niitä tulee koko ajan lisää. Tavoitteena on siis kehittyä pelaajana edelleen ja saada aikaan mahdollisimman paljon maaleja. Se on kuitenkin yksi päärooleistani ja varmasti yksi syy minun hankkimiseeni tänne. Joukkueen tavoitteista on tässä seurassa turha edes mainita, kuten tiedät, ne ovat varmasti tiedossa muutenkin.

Se oli hyvin lyhyen ”toimittajan urani” paras vastaus kysymyksiin tavoitteesta. Erityisesti siihen nähden, että et edes vastannut kysymykseen joukkueen tavoitteista niin asia tuli selväksi. Entä sitten maanantain avauspeli. Mitä ajatuksia se herättää?

 • Todennäköisesti saadaan hyvä peli aikaan. Indians on vahvistunut ja varmasti hyvin valmistautunut otteluun. Odotan hyvää ja tiukkaa matsia.

 

Näillä mietteillä tämä huippuvahvistus oli siis ennen sarja-avausta. Hänestä huokuu tyytyväisyys tilanteeseensa ja näin ensituntumalta voi sanoa, että vaikuttaa hyvin samanlaiselta tyypiltä kuin muutkin joukkueen pelaajat, eli voi sanoa näin, että terve pää terveessä ruumiissa. Miten Lastikka ja muu joukkue kentällä esiintyy, nähdään maanantai-iltana, kun erittäin mielenkiintoisessa ottelussa vastaan asettuu Westend Indians.

Ja muistetaan, että salibandy on parasta paikan päällä. Ottelu alkaa klo 18.30, tervetuloa!