VALIKKO

Maailman ensimmäinen salibandymuseo Ideaparkiin

Maailman ensimmäinen salibandymuseo Ideaparkiin

Lempäälässä sijaitsevaan Ideapark-kauppakeskukseen avataan maailman ensimmäisen kiinteän salibandymuseon näyttelytila.

Museon taustalla toimii Suomen Salibandymuseo ry. Salibandymuseon tiedotteen mukaan museon avajaiset pidetään alkuvuodesta 2020.

Samaisessa tiedotteessa kerrotaan, että museo nostaa esiin ”salibandyn ja sählyn harrastamiseen liittyviä arvokkaita muistoja, tapahtumia ja ilmiöitä”. Museo ottaa myös vastaan lajihistoriaan liittyviä esineitä tai materiaalia.

– Salibandy lajina ei ole enää aivan juniori-iässä, koska lajihistoriaa Suomesta löytyy jo liki 35 vuotta. Tuona aikana salibandy on kehittynyt yhdeksi harrastetuimmista liikuntalajeista Suomessa. Salibandyn tarina on suomalaista urheiluhistoriaa. Salibandymuseo haluaa kerätä ja saattaa koko kansan nähtäville salibandyn upean kehitystarinan suomalaisessa yhteiskunnassa, museon puheenjohtaja Jari Kinnunen luonnehtii tiedotteessa.

Suomi on lajin mahtimaita maailmassa. Sinivalkoiset ovat voittaneet salibandyn miesten maailmanmestaruuden neljästi ja naisten maailmanmestaruuden kahdesti. Suomi on miesten puolella hallitseva kaksinkertainen maailmanmestari ja isännöi Helsingissä MM-kilpailuita 2020.

Ideapark on totuttu näkemään salibandyn näyttämönä viime vuosina. Miesten salibandyliigan kärkijoukkueet Tampereen Classic ja Nokian KrP kohtaavat kauppakeskuksessa tulevana lauantaina. Naisten paikallisottelu Classic–Koovee pelataan myös Ideaparkissa perjantai-iltana.