VALIKKO

Lastikka valitsi mestarit ─ Tuukka Salo palaa Familyyn

Lastikka valitsi mestarit ─ Tuukka Salo palaa Familyyn

Prahan joulukuinen maailmanmestari Ville Lastikka, 23, saapuu vahvistamaan hallitsevan Suomen mestari Classicin joukkuetta. Lastikan sopimus on mallia 1+1.
Läpilyöntinsä kansainväliselle huipulle Prahan maailmanmestaruuskisoissa tehnyt Lastikka oli erittäin haluttu pelaaja kevään siirtomarkkinoilla ja tarjouksia tuli luonnollisesti useammasta osoitteesta. Valinta siirtyä Classiciin oli hänen mielestään lopulta helppo tehdä, mestareihin on imua.

-Passon kanssa on asiasta keskusteltu jo useampana vuotena ja nyt palaset loksahtivat sopivasti paikoilleen. Todella odottavin ja innokkain mielin olen tulossa hallitsevan triplamestarin riveihin.
Pikkupojasta asti omatoimisesti viuhuvaa laukaustaan kehittänyt laituri haluaa edelleen kehittyä ja näkee tulevan roolinsa Classicissa selvänä. Sopeutumista auttaa myös maajoukkueesta monet tutut pelaajat.

-Ensin täytyy päästä hyvin joukkueeseen sisään ja oppia Familyn tavoille. Itse näen, että tavoitteena tulee olla tulosvastuulliset kentät ja iso rooli. Lisäksi kun elän kentällä maaleista niin maaleja tulee tehdä ja samalla auttaa joukkuetta voittamaan. Kaiken kaikkiaan tavoitteet ovat selkeät, haluan omalla tekemiselläni auttaa Classicia menestymään, maalitykki niputtaa.

Nuorempi Salo palaa kasvattajaseuraansa

Kolminkertainen Suomen mestari Tuukka Salo, 22, palaa Familyyn yhden Nokialla vietetyn kauden jälkeen. Tavoitteet ja kehityskohteet puolustaja pohtii kauden liigakokemusta rikkaampana.

-Kotiin on kiva palata ja mieli on kirkkaana. Viime kausi Nokialla antoi kaivattavaa kokemusta sekä itseluottamusta. Tavoitteena on vakiinnuttaa paikka kolmessa pelaavassa kentällisessä ja antaa kaikkensa Familylle. Itse näkisin, että usko omaan tekemiseen on vahvistunut ja kun hyökkäyspään peliin saan vielä luovuutta ja uskallusta niin vastuuta tulee varmasti, Salo tarkentaa.

Nuori talentti nostettiin harjoitusryhmään

Kesäkuussa 17 vuotta täyttävä Alpo Laitila on nostettu miesten harjoitusvahvuuteen. Esikuvansa Krister Savosen vetämillä juniorileireillä pikkupoikana saatu kipinä kantaa siten taas kohti uutta unelmaa.
Taitavana ja hyvin peliä lukevana pelaajana tiedostettu Laitila odottaa harjoitusten alkua maltillisen innokkaana.

-Kyllähän harjoitusryhmään pääseminen nostaa itseluottamusta ja tarkoitus olisi kehittyä kauden aikana siten, että olisi mahdollisuus päästä jo haistelemaan liigapelejä muutamaan otteluun, Laitila tiivistää.
Päävalmentaja Samu Kuitunen odottaa uusilta pelaajilta paljon mutta muistuttaa maltista.

-Edessä on uusi kausi ja uusi tarina. Uudet pelaajat omaavat isosti potentiaalia ja tätä peilatessa odotukset ovat luonnollisesti korkealla. Täytyy kuitenkin muistaa heidän ikänsä ja annetaan pelaajien rauhassa päästä osaksi joukkuetta. Potentiaalia heillä jokaisella on kehittyä vielä joka osa-alueella, Kuitunen muistuttaa.
Miesten joukkueen manageri Pasi Peltola näkee positiivisena asiana joukkueen rungon pysymisen hyvin kasassa.

-Lastikka halusi juurikin meille. Lisäksi on hienoa, että joukkueen omavaraisuusaste on huomattavan korkea, kun peräti 21 pelaajaa on pelannut junioripelejä Familyssa. Junioripuolella tehdään hyvää työtä ja oma junioripolku tuottaa kausittain uusia talentteja liigaan asti, Peltola toteaa.

Classic Miehet Liiga 2019-2020

Maalivahdit
1 Markus Talvitie (Classic juniorit)
24 Pietari Jääskeläinen
35 Lassi Toriseva

Kenttäpelaajat
2 Eemeli Akola
4 Konsta Tykkyläinen
7 Albert Koskinen
8 Juha Kivilehto
9 Eemeli Salin
10 Oskari Heikkilä
11 Sami Johansson
12 Eetu Sikkinen
15 Aaro Helin
16 Jussi Piha
17 Janne Lamminen
18 Juuso Woivalin
20 Nico Salo
23 Juho Syvänen
33 Matias Vaajala
36 Ville Lastikka (Steelers)
45 Jere Pulkkinen
48 Hiski Kosunen
66 Mikko Leikkanen
72 Atte Eronen
81 Tuukka Salo (Nokian Krp)
86 Tino Lindstedt
88 Alpo Laitila (Classic juniorit)
Lähteneet:
-Joni Järviö (Classic United , 2-divisioona)
-Tino Salminen (TPS)
-Krister Savonen (Wiler, Sveitsi)
-Joonas Pylsy (Wiler, Sveitsi)

Lisätiedot:

 Pasi Peltola, puh 050 520 97 66