VALIKKO

Lamminen on jälleen liekeissä!

Lamminen on jälleen liekeissä!

Kevät on sisäpalloilulajeissamme aina pudotuspelien aikaa ja silloin myös jokainen pelaaja haluaa olla huippuiskussa. Monesti kuulee nykyään eri yhteyksissä käytettävän termiä ”luottopakki”, oli kyse sitten urheilusta tai jostain muusta elämän osa-alueesta. Meille rakkaassa lajissamme tämän termin yksi synonyymi on Janne Lamminen. Maajoukkueessa ja Classicissa menestystä runsaasti saavuttanut Lamminen on pelaaja, joka pystyy jopa yhden vaihdon aikana saamaan aikaan käytännössä kaikkea positiivista, mitä kentällä aikaan voi saada. Pelaaja, jolta saa takuulla aina pelatessaan sen mitä tilaa, eli käytännössä kaikkea, ja lujaa!

Haastattelin tätä aina kentälle kaikkensa jättävää ”soturia” ennen tämän illan puolivälieräkamppailua.

1. Miten on pelipäivä lähtenyt käyntiin?
– Kiitos hyvin on lähtenyt. Ohjelmassa on jo ollut lapseni hoitoa, aamupalaa ja opiskeluakin.

2. Onko näin keväällä erilainen fiilis ja eri rutiinit ennen pelejä vai mennäänkö samoilla linjoilla kuin runkosarjassa?
– Samoilla mennään kuin runkosarjassakin. Sielläkin oli kyse aina pelien voittamisesta, aivan kuten nytkin. Ainakaan vielä ei ole mitään uutta tullut. Asia voi muuttua, mikäli tästä edetään pitkälle tänäkin keväänä. Sen näkee sitten mikä on fiilis mahdollisesti myöhemmin, kun tässä muodossa mahdollisia finaaleitakin pelataan useampia niin ei ole sitä yhtä ja ainoaa peliä johon sitten koko kausi kulminoituu.

3. Kerro omin sanoin pelaajaprofiilisi eli minkä tyylinen pelaaja mielestäsi olet?
– Puolustuspään kovanaama, jolla on ripaus hyökkäysnälkää.

4. Olet joukkueesi kokeneempaa kaartia, miten se näkyy harjoituksissa/peleissä?
– Meillä ei ole oikeastaan minkäänlaista hierarkiaa joukkueen sisällä kokemuksen tai minkään muunkaan johdosta. Pyrin treeneissä ja peleissä johtamaan esimerkillä ja rauhoitella puheella jonkin verran. Jude (Jussi Piha) ja Timppa (Tino Salminen) ovat toki puheissa enemmän, mutta myös minä jonkin verran. Olen kuitenkin ollut mukana sellaisissakin joukkueissa ja sellaisilla kausilla, kun menestystä ei ole tullut, niin ne mielessä osaan ehkä sitten rauhoitella ja tsempata porukkaa oikeaan moodiin vaikeammilla hetkillä.

5. Olet edustanut urasi varrella muitakin seuroja. Mikä tekee tästä Classicin joukkueesta mielestäsi tällä hetkellä sen, mitä se on, eli suhteellisen hyvin menestyneen joukkueen?
– Työnteko on ehdottomasti se suurin juttu. Seura mahdollistaa meille urheilijan elämän, kun taustat ovat kunnossa. Meidän ei tarvitse kuin keskittyä harjoittelemiseen ja pelaamiseen. Meillä on loistavat puitteet: on tennarilla oma kenttä harjoitella, kuntosali, aamutreenit yms. Lisäksi meillä on pelaajien laatu hyvin korkea, eli sisäinen kilpailu on kovaa ja siten myös kehittävää.

6. Kuka vastaa pukukoppinne musiikista ja millä perusteilla?
– Krister Savonen on ottanut sen roolin, jota me vanhemmat emme haluakaan. Hänellä on siinä omat assistenttinsa nuorisokaartista. Toki meiltä kokeneemmilta tuleva palaute on ajoittain kovaa, mutta kyllä se valikoima on monipuolista. Sieltä löytyy materiaalia suomalaisesta humpasta aina katonhakkausmusiikkiin saakka.

7. Mikä on treeneissänne monesti tapahtuman aluksi suoritettavan ”rumpusession” takana?
– Se on joukkueen sisäinen juttu, jonka sisältöä ei paljasteta muille.

8. Miltä nämä Indians-ottelusarjan kaksi ensimmäistä koitosta ovat tuntuneet tunnepuolen osalta?
– Tunnetta on kyllä ollut. Välillä se on lähtenyt hiukan laukalle ja on keskitytty hiukan pelitapahtumien ulkopuolisiin asioihin. Ensimmäinen ottelu oli vähän taas uutta ja ihmeellistä, mutta sunnuntaina parani jo huomattavasti ja tänään pyrimme parantamaan siitä edelleen.

9. Millaista matsi odotat tänään?
– Sitä, että nimenomaan me määräämme alusta asti pelin tempoa ja suuntaa. Eli ei mietitä tätä ottelua sen kummemmin vastustajan mukaan vaan keskitytään omaan tekemiseen.

10. Mitä tulee mieleen ensimmäisenä nimestä Juha E Sirkka?
– Tirehtööri tulee ensimmäisenä mieleen.

Näillä mietteillä lähtee tämä ”Lukonmäen turbokoipi” oli ennen illan koitosta, jota kannattaa jälleen tulla paikan päälle kotiareenalle seuraamaan. Ottelu alkaa klo 18.30. Salibandyhän on parasta paikan päällä, joten tervetuloa!