VALIKKO

Konsta Tykkyläinen ja 10 kysymystä

Konsta Tykkyläinen ja 10 kysymystä

Kolmannen finaalipelin alkulämmöiksi haastattelin Classicin nuorta, raamikasta ja monikäyttöistä pelaajaa Konsta Tykkyläistä. Tykkyläisen vastuu on kasvanut kohisten kauden edetessä ja hän on upeasti tähän huutoon vastannut. Näillä mietteillä hän oli ennen tämän illan kamppailua.

1. Mitäs pelipäivän aamuusi kuuluu?
– Kiitos kysymästä, aamu alkoi pyörälenkillä kroppaa herätellen ja nyt on tässä hiukan opiskeluhommia.

2. Miltä on finaalimeininki vaikuttanut näin kahden ottelun otannalla?
– Oikein hyvältä vaikuttaa ja peleissä on hieno tunnelma. Ei voi kuin nauttia tästä nyt.

3. Olet kuluvan kauden aikana pelannut miesten liigaa sekä myös A-nuorten sarjaa. Mikä on suurin ero näissä peleissä?
– No niissä on kyllä selkeä ero. Vauhti on paljon kovempi näissä miesten peleissä. Myös tilaa ja aikaa on luonnollisesti huomattavasti vähemmän näissä matseissa verrattuna nuorten peleihin.

4. Milloin ja missä aloitit salibandyurasi?
– Pirkkalassa aloitin Pirkkojen pelikerhoissa joskus 10-vuotiaana ja sitten C-juniori-ikäisenä siirryin Classiciin ja sillä tiellä tässä ollaan.

5. Mitkä ovat tavoitteesi lajimme parissa?
– No henkilökohtaisesti ei ole sen tarkempaa tavoitetta kuin kehittyä niin hyväksi pelaajaksi kuin mahdollista.

6. Nuorempi poikani sanoi erästä peliänne seuratessaan, että ”Tykkyläinen on aika iso mörkö, se varmaan syö paljon kanoja”. Pitääkö paikkansa?
– Hyvin sanottu, mutta en minä nyt erityisen paljon kanoja syö. Toki joskus syön kanaa ja kananmuniakin.

7. Oletko sinä aiemmin harrastanut tai ehditkö nykyään harrastamaan muita lajeja tai jotain muuta kuin urheilua?
– Nuorempana pelasin kyllä samanaikaisesti salibandyn kanssa jalkapalloa, mutta jossain vaiheessa sitten totesin, että salibandy on kivempaa ja näin sitten valitsin.

8. Mitä odotat tämän illan ottelusta?
– Kovaa kamppailua odotan. Täytyy olla jälleen alusta asti hereillä, sillä varmasti tulee taas kova peli. Edelliset tulokset eivät enää paina vaan kokonaan uusi tapahtuma on taas käsillä ja into on taas kova päästä pelaamaan.

9. Aistitko pelaajana finaalitunnelmaa ja miten sinuun vaikuttaa se, että nyt pelataan isoista asioista?
– Tunnelman ehdottomasti aistii. Henkilökohtaisesti se ei silti minun varsinaiseen pelisuoritukseeni vaikuta. Sama peli se on kuin runkosarjassakin eikä tässä tehdä mitään hokkuspokkustemppuja, mutta onhan siellä hieno meininki ja nämä ovat upeita tapahtumia.

10. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen nimestä Juho Syvänen?
– Tsemppaaja

Näin siis yksi nuorista tähdistämme vastaili kysymyksiini. Tänään areenalla siis finaalien osa 3. Kaksi aiempaa ottelua ovat näyttäneet, että nyt pelataan todella korkeatasoista ottelusarjaa. Tervetuloa sankoin joukoin seuraamaan ehdotonta huippusalibandyä areenalle! Ottelu alkaa klo 18.30. Saapukaa ajoissa paikalle ja muistakaa, että salibandy on parasta paikan päällä.