VALIKKO

Katri Luomaniemi liittyy naisten valmennustiimiin 

Katri Luomaniemi liittyy naisten valmennustiimiin 

Classicin naisten valmennustiimi vahvistuu upean pelaajauran tehneellä Katri Luomaniemellä. Päävalmentaja Pekka Niemisen tiimissä jatkavat myös Lauri TourunenSanttu Turunen ja Antti Tervonen. Entinen huippupelaaja Luomaniemi uskoo omasta peliurasta löytyvän ammennettavaa ja kehitettävää naisten joukkueeseen.

─ Innokkaalla mielellä otan valmentajapestin vastaan ja hyppään huippuun valmennustiimiin valmiina oppimaan uutta. Kausi on jo polkaistu käyntiin ja alkututustumisen perusteella ensi kauden Classic vaikuttaa erittäin motivoituneelta ja odotan innolla, että päästään tekemään porukalla hommia. Oma roolini pelaajana oli toisaalta auttaa muita parempiin suorituksiin ja toisaalta pyrin kehittämään aktiivisesti joukkueen pelitapaa, jota pääsen toteuttamaan nyt penkin toiselta puolelta. Joukkue on sopiva sekoitus kokeneita pelureita ja vastuunkantajiksi kasvavia tulevaisuuden tekijöitä, joiden kanssa päästään kehittämään isolla sinisellä sydämellä taistelevaa Classicia, Luomaniemi hahmottaa.

Naisten joukkueen manageri Irina Peltola tuntee Luomaniemen pitkältä ajalta ja uskoo hänen kokemuksensa olevan vahva lisä valmennukseen.

─ Olen itse valmentanut Katria aikanaan ja jo silloin mielessäni pyöri, että tuosta pelaajasta tulisi huikea valmentaja. Omasta peliurasta ja kokemuksista Suomen ja Sveitsin liigoissa sekä maajoukkueurasta on varmasti runsaasti hyötyä. Kyllähän Katria on aiemminkin kysytty mukaan, mutta nyt on tarvittava etäisyys omaan peliuraan otettu ja saatiin hänet mukaan Familyyn. 

─ Seurassamme on aina arvostettu naisten urheilua ja naisia urheilun toimijoina. Valmennuksen osaaminen ei ole sukupuoliasia, mutta olen erittäin tyytyväinen, että saimme naisen mukaan valmennustiimiimme, Peltola tarkentaa.

Naisten joukkue vahvistuu myös fysiikkavalmennuksen osalta, kun Rami Mäkinen liittyy tiimiin. Mäkinen on toiminut seurassa jo useamman vuoden A- ja B-poikien taustoilla.

─ Kiitos Antti ”Andy” Tervoselle hyvin tehdystä työstä, hienoa päästä jatkamaan työtä, kun tietää että pohjat on luotu kuntoon. Tämä on uusi ja hieno haaste myös itselle päästä valmentamaan naisten liigajoukkueen pelaajia, joiden kanssa ei ole tullut aiemmin toimittua. Kokemusta kyllä löytyy useampi vuosi kamppailu-urheilijoiden, yleisurheilijoiden, joukkuevoimistelijoiden ja poikapuolen salibandyn pelaajien valmentamisesta, mutta tämä on uutta. Rennolla mutta vaativalla otteella lähden työstämään pelaajista nopeampia, voimakkaampia ja kestävämpiä urheilijoita. On kunnia saada olla osa Classicin naisten liigajoukkuetta, Mäkinen niputtaa.

Antti Tervonen jatkaa mukana yksilövalmentajana ja vastaa ammatillisella osaamisellaan vammojen ennaltaehkäisystä ja kuntouttamisesta sekä muista yksilövalmennuksen tehtävistä.

─ On ehdottoman tärkeä, että ”Andy” saadaan täysin omaan rooliinsa ja näin saamme pelaajien toimintaympäristön entistä laadukkaammaksi. Lisäksi Janne Keinäsen osaaminen on myös naisten liigavalmennuksen käytössä sparrauksen ja mielipiteidenvaihdon puitteissa, Peltola lisää.

Naisten joukkue julkistetaan myöhemmin kesällä.