VALIKKO

Huippuvalmentaja jatkaa mentorina – Classic panostaa maalivahtivalmennukseen

Huippuvalmentaja jatkaa mentorina – Classic panostaa maalivahtivalmennukseen

Jo vuodesta 1993 asti salibandyn parissa kouluttajana ja valmentajana toiminut Topi Tamminen jatkaa Classicin maalivahtivalmennuksen mentorina. Pitkän uran salibandyn ja erityisesti lajin maalivahtivalmennuksen kanssa tehnyt Tamminen jakaa osaamistaan koko Familyn rintamalla.

Tamminen, joka on toiminut salibandyliiton kouluttajana vuodesta 1993 lähtien ja valmentajana miesten maajoukkueessa vuodet 2008-2014, U19 poikien maajoukkueessa 2006-2014 sekä Classicin miesten että naisten joukkueissa vuodesta 2011 lähtien näkee roolinsa kirkkaana.

─ Tämän kauden aikana rakennetaan ja käynnistetään maalivahtivalmennuksen maalivahtipolku, jolla linjataan ja pyritään saamaan jokaiselle Classicin maalivahdille oma kehitys- ja valmennussuunnitelma, Tamminen täsmentää.

─ Kansainvälisellä tasolla saavutettu kilpailuetu muihin maihin verrattuna halutaan säilyttää ja tästä osoituksena on myös se seikka, että entiset huippuvahdit Henri Toivoniemi ja Jarno Ihme ovat liitossa keskittyneet ammattimaiseen maalivahtivalmennukseen, Tamminen lisää.

Classicista U19 maajoukkueissa taitojansa ovat päässeet vuosien varrella menestyksekkäästi näyttämään niin Riku Saarentola kuin Elsi Kangasharju. Pitkään jo juniorimaalivahteja valmentanut maalivahtilegenda Jussi Viitanen on tehnyt hyvää työtä nuorten kanssa. Uusimpana lupauksena U16 poikien joukkueessa esiintynyt Veeti Peltoniemi, joka on saanut nauttia Viitasen valmentajakokemuksesta. 

Jori Järvenpää, joka vastaa miesten sekä A poikien MV-valmentamisesta on luonut yhdessä Tammisen kanssa huippulupauksia kuten Pietari Jääskeläinen, Markus Talvitie ja Otso Auvinen aina liigaan asti.

Uusimpana maalivahtivalmentajana, legendaarinen Pekka Nieminen, on ottanut vastuulleen naisten ja A tyttöjen sekä B poikien että C1 poikien MV-valmennuksen. Jukka Pesonen vastaa B tyttöjen veräjänvartioista.

Classicin valmennuspäällikkö Mikko Hernetkoski on mielissään kehittyvästä maalivahtivalmennuksesta. Pitkäjänteinen työ on myös maalivahtien kanssa ensiarvoisen tärkeää.

─ Tammisen panos maalivahtivalmennuksessa on ollut todella tärkeää ja nyt Topi saa mentoroitavaksi koko Familyn MV valmentajat. Viitanen on tehnyt jo useamman vuoden määrätietoisesti nuorten kanssa hyvää työtä. Nieminen tuo kaivattua osaamista naisten ja A tyttöjen sekä poikien joukkueisiin. 

Hernetkoski haluaa nostaa myös esiin tärkeän valmentajan urheiluakatemian aamuharjoituksista useamman vuoden ajalta.

Torisevan Seppo on tehnyt pitkään laadukasta työtä ”aamujäillä” ja tuonut maalivahtiharjoitteluun ison panoksen monipuolisuudellaan sekä urheilijaksi kasvamisen polulla.

Classicissa koko uransa pelannut, kasvanut ja maailman huipulle kehittynyt Lassi Toriseva jakaa myös kiitosta useampaan osoitteeseen ja täysin aiheesta.

─ Maalivahtivalmennus on tällä hetkellä hyvällä tasolla Familyssa. Osaamista löytyy niin kokemuksen puolelta kuin opiskellun tiedon osalta. Oma isä ja Topi ovat olleet korvaamaton asia tekniikan oppimisen kannalta ja entiset kollegat Nieminen sekä Viitanen toimivat aikanaan oppi-isinä. Joni Järviö ansaitsee myös ison kiitoksen maailman parhaana maalivahtiparina, Toriseva kiittää.

 

Teksti Juha E. Sirkka