VALIKKO

Henri Johansson hakee tuplatriplaa lauantaina!

Henri Johansson hakee tuplatriplaa lauantaina!

Lauantaina poikkeuksellisesti Lempäälän Ideaparkissa järjestettävää Salibandyliigan ottelua Classic – Nokian KRP-ottelua ennen kyseltiin Classicissa liigauransa aloittaneelta pistelinko Henri Johanssonilta mietteitä alkaneesta kaudesta ja vähän muustakin:

Kautensa odotuksiin nähden vaisusti aloittaneen KRP:n kuntokäyrä on sittemmin lähtenyt nousuun. Syitä tähän Johansson löysi kautta edeltävistä tapahtumista. – Kävimme ennen liigakautta Prahassa harjoitusturnauksessa ja sen reissun seurauksena oli hiukan vaikeaa. Tuli pieni notkahdus, eikä saatu oikein koneita käyntiin, vaikka osa treenipeleistä hyvin menikin. Kuitenkin sekä joukkueella että itselläni meni neljä peliä, ennen kuin alkoi kulkemaan. Jotenkin tuntuu, että itselläni on läpi urani jostain syystä ollut vaikeaa saada ”liigamoodi” päälle, mutta nyt on löydetty oikeat viisikot ja tulosta on alkanut tulla. Toki vieläkin on parannettavaa, mutta kausi on onneksi pitkä ja me parannamme kyllä.

Kuva: Esa Takalo

Lauantain pelissä hänellä on vahvasti mielessä saada sekä joukkueelle että itselleen kolme pistettä lisää. Mikäli hän onnistuu tekemään vähintään kolme tehopistettä, peli keskeytetään hetkeksi ja ”Henkka” kukitetaan liiton puolesta ja haastatellaan familyn mediapäällikön Juha Sirkan toimesta. Syy tähän löytyy siitä, että Johansson saavuttaisi mykistävän tuhannen tehopisteen rajan liigan runkosarjan ja pudotuspelien tehotilastossa.

– En mieti tuollaisia, sillä niitä tehopinnoja tulee, jos joukkue pelaa hyvin. Ei niitä voi miettiä kesken pelin. Toki se saavutus olisi hienoa saavuttaa juuri tässä pelissä, sillä olenhan edustanut molempia hienoja seuroja. Minulla on hienoja muistoja Classicista, jossa liigaurani alkoi. Pääsin nuorena heti isoon rooliin ja Peltolan Passoa on hyvin paljon kiittäminen. Hänen valmennuksessaan sain sekä teknistä että taktista oppia paljon ja siitä hänelle iso kiitos. Mutta nyt kun ollaan täällä, niin koitamme lyödä kapuloita Classicin rattaisiin. He pelaavat lähes konemaisen varmasti, mutta kuten he myös me haluamme pitää palloa ja sitä täytyy pystyä pitämään, jos ja kun mielimme voittaa lauantaina.

Kysyin myös mitä tuntemuksia tällä hetkellä miesten maajoukkue herättää ja vastaus oli odotetunlainen: – No se homma on ohi. Nykyn (Petteri) kanssa viimeksi kesällä asiasta juteltiin, mutta loukkaantumisten takia siitä on jäänyt hiukan huonoja fiiliksiä ja sovittiin, että se on nyt nähty. Tietysti aina välillä – kun vauhdissa näkyy pysyvän – tulee mieleen, että josko sittenkin, mutta tämä päätös kyllä pysyy.
Tulevasta pelistä ja sen ympäristöstä Johansson on innoissaan: – Hyvä paikka pelata. Hiukan matala halli, mutta eipä meistä kumpikaan ole mikään kaaripalloja viljelevä joukkue, joten se ei haittaa. Toivottavasti tulee taas halli täyteen, kuten viimeksi ja saataisiin myös faniryhmien välille katsomoon kilpailua. Sitä kautta tulee ääntä katsomoon ja tunnetta peliin. Siitä varmasti kaikki paikallaolijat tykkäävät ja saadaan hieno tapahtuma aikaan ja käännetään tulos toisenlaiseksi kuin viime talvena.

Omasta urasta ja sen jatkostakin keskusteltiin. – Olen fyysisesti hyvässä iskussa ja tässä vanhemmiten tajunnut enemmän fyysisenkin puolen tärkeyden. Uraa on tarkoitus jatkaa vielä vuosikausia ja pelaan niin kauan kuin tämä on näin kivaa ja vauhdissa mukana pysyy. Esimerkkinä Lassi Vänttinen on hyvä. Hänkin pelasi huippukunnossa käytännössä niin kauan kuin hän liigauraansa jatkoi, hieno pelaaja. Näin myöhemmällä uralla sitä on viisastunut ja ymmärtää fysiologisten tukitoimien ja huoltavienkin harjoitusten merkityksen. Kyllä täällä vielä pelataan pitkään.

Niinpä niin, hieno pelaaja ja salibandypersoona, mutta toivotaan että lauantaina juhlii kotijoukkueena Ideaparkissa räiskyvä Classic! Ottelu alkaa siis kello 17 ja tapahtumaa Ideaparkissa on koko päivän ajan. Sitä ennen jo perjantaina pelataan samassa paikassa myös naisten Salibandyliigan ottelu Classic – PSS. Tervetuloa sankoin joukoin paikalle!