VALIKKO

ENNAKKO | Naiset kohti tuplaviikonloppua

ENNAKKO | Naiset kohti tuplaviikonloppua

Familyn naiset nähdään tositoimissa tulevana viikonloppuna kahteen otteeseen, kun joukkueen kalenterissa ovat F-liiga -ottelut, sekä lauantaina, että sunnuntaina. Lauantaina 3.10. joukkue emännöi ensin Tampere Areenalla SSRA:ta, kun taas sunnuntaina 4.10. Classic vierailee Turun Sport Gardenilla vahvassa lennossa olevan FBC Loiston vieraana. Vielä kauden avauspisteitään jahtaavan Classicin kausi on alkanut mollivoittoisesti joukkueen kärsittyä tappiot EräViikingeille ja Kooveelle. Jälkimmäinen ottelu antoi kuitenkin jo hyviä enteitä tulevasta ja viikonloppuna on heti mahdollisuus tasata kauden tilasto.

Classic – SS Rankat Ankat // Lauantaina 3.10. 
klo 14:00 – Tampere Areena

Lauantaina Classic saa vieraita Oulusta, kun voitolla ja tappiolla kautensa käynnistänyt SSRA saapuu vieraaksi Tampere Areenan iltapäivä -otteluun. Kolmella pisteellään sarjataulukon kuudetta sijaa pitävät Ankat venyivät heti F-Liiga -kauden avauksessaan yllätysvoittoon, kun joukkue kaatoi jälleen tälläkin kaudella mestarisuosikkeihin lukeutuvan SB Pro:n kotonaan lukemin 6-5. Toisella kierroksella Ankka-ryhmä jäi aseitta toista mestarisuosikkia vastaan Joukkue koki murskatappion PSS:n vyöryttyä niinikään Oulussa pelatussa ottelussa joukkueen yli lukemin 0-8.
Edellisen kerran Classic ja Ankat ovat kohdanneet 26.1. Oulussa pelatussa Salibandyliigan ottelussa, jolloin Classic haki pisteet jalkapallonumeroin 0-1. Edellisestä viidestä kohtaamisesta Ankat ovat kuitenkin pystyneet viemään nimiinsä peräti neljä. Tilastosta mainittakoot myös, että viimeisestä viidestä kohtaamisesta niin ikään neljä on päättynyt vain maalin erolla. Lähtökohdat lupaavatkin siis ennenkaikkea tasaista salibandyiltapäivää lauantaille.

FBC Loisto – Classic 4.10. 
klo 16:00 // Sport Garden, Turku

Jos Classicin miesten joukkueen sanotaan vilisevän maajoukkuepelaajia – voidaan samaa sanoa sunnuntain vastustaja Loistosta, kun puhutaan tyttöjen maajoukkueista. Täksi kaudeksi ylivoimaisella esityksellä NLB:stä NLA:han nousseen Loiston joukkueesta 13 pelaajalla on  pelattuja otteluita tyttöjen maajoukkueissa. Ennakkoon yhtenä kauden mielenkiintoisimmista joukkueista pidetty turkulaisryhmä on aloittanut kautensa vahvasti joukkueen ensin taivuttua vasta loppuhetken ratkaisulla PSS:lle kotonaan 4-5 ja voitettuaan EräViikingit vieraissa 3-6, sekä TPS:n kotonaan 10-6.
Ottelussa päästään kirjoittamaan myös historiankirjoihin uusia viivoja. Sunnutaihin lähdettäessä ei joukkueilta keskenäistä otteluhistoriaa löydy ja joukkueet lyövät yhteen kautta-aikain ensimmäisessä keskinäisessä pääsarjaottelussa. Se kumman nimi kirjoitetaan ensimmäiseksi voittajaksi selviää sunnuntaina Sport Gardenilla.

Teksti: Jyri Hömmö, Classic
Kuva: Esa Takalo