VALIKKO

ENNAKKO: Naiset hakemaan pronssiottelurevanssia Oulusta

ENNAKKO: Naiset hakemaan pronssiottelurevanssia Oulusta

Miesten päästessä avaamaan kautensa uuden karheassa Bläk Boksissa sunnuntaina – suuntaavat naiset puolestaan lauantaina kohti pohjoista. Saman reitin joukkue matkusti myös edelliseen viralliseen otteluunsa viisi kuukautta aiemmin, jossa panoksena olivat pronssimitalit kauden 2020-2021 osalta. Tuolloin menneen kauden sensaatiojoukkueeksikin tituleerattu Rankat Ankat oli lopulta vahvempi lukemin 8-4 jättäen himmeimmät mitalit Ouluun. Uudelleen tien päälle lähdettäessä tuo matka on jo kaukana takana.

Naiset uusiutuneella kokoonpanolla uuteen kauteen

Kaikki on uutta paitsi nimi. Seuralle ominainen lause alkaneella kaudella pitää kutinsa hyvin myös Familyn naisten joukkueen kokoonpanosta puhuttaessa. Laura Vahalan, Milja Alangon, Eveliina Karhapään, Helmi Rasin vaihdettua maisemaa ja Aino Viskarin, Helmi Hirsimäen sekä Eepi Nurmisen lopetettua pääsarjatasolla – oli oven käytävä myös sisäänpäin. Siirtomarkkinoilta haaviin tarttuivat Kooveesta siirtynyt Suvi Hämäläinen, Ruotsista Suomeen paluun tehnyt Johanna Homi sekä Uudenmaan maisemat nyt Pirkanmaahan ja Tampereeseen muuttanut Jenni Torkki. Ratkaisuvoimaa joukkueesta löytyy runsaasti. Tulijoiden lisäksi kokoonpanoon ovat omasta juniorituotannosta nousseet Siiri Syrjänen, Anna Vesanto ja Essi Lehtonen.

Harjoituskausi ollut tuloksellisesti positiivissävytteinen

Naisten liigajoukkue on kerryttänyt pelituntumaa pre-seasonilta yhteensä kuuden ottelun edestä. Saldo neljä voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio erilaisilla kokoonpanosovellutuksilla antavat pohjaa hyvin töitä tehdylle kesälle. Vastustajina kesän harjoitusotteluissa ovat olleet TPS, Koovee, Pirkat, sekä Familyn P15.

Liiga-avauksen vastustaja kysymysmerkkinä

Viime kevään pronssimitalisti ja runkosarjan kakkonen Rankat Ankat on kesän jäljiltä vielä täysin kysymysmerkin alla. Tiistaihin 14.9. mennessä joukkue on viestintäkanavissaan julkaissut vasta valmennusjohdon, sekä kuusi kenttäpelaajaansa (Riina Baer, Sanni Uimarihuhta, Liinu Koivisto, Katja Nättilä, Anni Taskila, Essi Ronkainen) jonka lisäksi myöskään harjoitusotteluista ei Ankat-tiedotus ole hiiskunut ulospäin. Huhtikuussa pronssimitaleiden kohtalon ratkettua myöskin salibandymedia Pääkallo uutisoi, että viime keväänä koko F-liigan pisteykköseksi noussut Hanna Niemelä, F-liigan kuukauden pelaajaksikin valittu maalivahti Flavia Rentsch, sekä Emmi Niemelä ovat vaihtamassa kesällä maisemaa. Lähteneiden joukossa ovat varmuudella myöskin Kooveeseen siirtynyt Elli Kylmäluoma, sekä nimet Sanna Risteli, Linnea Muraja ja Annika Liimatta. Kysymysmerkkinä onkin – minkälainen joukkue sunnuntaina Oulussa on vastassa. Avausvastustajan varaan ei siis ole laskemista vaan Family pääsee avaamaan kauden täysin oman tekemisen kautta.

Classic päävalmentaja Pekka Nieminen:

– Kesä oli erilaisen haastava. Viime kauden loukkaantumiset saatiin parsittua kasaan ja positiivisena haasteena harjoitteluun tuli myös lukuisat maajoukkue leiritykset. 10 pelaajaa niitä kesällä kävi ja se vaikutti paljon kokonaisharjoitteluun.

Nyt on pitkästä aikaa hieno fiilis, kun päästään täydellä rosterilla lähtemään Ouluun ottamaan revanssi viime kauden päätösottelusta. Hieno nähdä miten uudet vahvistukset ovat omaksuneet pelitavan ja miten Annu Selinummi tekee paluun pitkän loukkaantumisen jälkeen. Toki myös jatkaako maailmanmestarit Alma Laitila ja Suvi Hämäläinen samanlaista tuhon tekoa kuin nuorten MM-kisoissa.

Harjoituksissa on ollut hieno myös nähdä kun Sanni Nieminen, Kristiina Kauppila ja Alisa Pöllänen uhkuu kovaa itsetuntoa kauden alussa.

Teksti: Jyri Hömmö, Classic viestintä

Kuva: Riku Hämäläinen, Classic viestintä