VALIKKO

ENNAKKO: Miehet Nurmon Jymyn vieraaksi

ENNAKKO: Miehet Nurmon Jymyn vieraaksi

Familyn miehet ovat aloittaneet kautensa neljän ottelun voittoputkella. Avasuotteluissa joukkue on onnistunut ottamaan voitot kotonaan Happeesta ja Lasbista, sekä hakemaan pisteet vieraskaukaloista Indiansilta ja OLS:lta. Familyn tehotilastoa johtaa liigan pistepörssin TOP10-joukkoonkin mahtuva kolmikko Ville Lastikka 10+2 (2.), Oskari Heikkilä 4+6 (4.) ja Eemeli Salin 5+4 (7.). Avasuotteluissa päätorjuntavastuun Familyn maalilla on ottanut edelliskausien tapaan Lassi Toriseva, joka on torjunut kolme voittoa ja kopannut palloja 77,14 torjuntaprosentilla.

Sarjataulukosta Family löytyy tällä hetkellä kärkisijalta täydellä 12 pisteen saalillaan. Maaliero avausotteluiden jälkeen 40-13.

Jymy laittanut kärkijoukkueita ahtaalle

Menneen kauden nousijajoukkueen kausi on alkanut tasaisista otteluista huolimatta ohuella pistesaaliilla. Viidestä ensimmäisestä ottelustaan nurmolaisryhmä on onnistunut ottamaan vain yhden pisteen, jonka se haki KrP:ltä Raholassa pelatusta liigakauden avausottelusta. Raholan ottelun tapaan myös mm. SPV ja TPS ovat saaneet tehdä ryhmän kanssa täyden päivätyön pisteiden eteen. Esimerkiksi Turussa joukkue johti vielä kolmanteen erään tultaessa TPS:ää, mutta turkulaiset pitivät pisteet lopulta Kupittaalla. Nurmossa pelatussa 17 maalin paikallisottelussa osumia tehtiin tasatahtia läpi ottelun, josta SPV poistui pisteiden kanssa voittajana lopulta lukemin 7-10. Nurmolaisryhmä onkin osoittanut, että se pystyy haastamaan sarjan kärkijoukkueet tosissaan taistelussa pisteistä.

Vilkaistaessa Jymyn tehokärkeä – löytyy nurmolaisten avausotteluiden teholinko pistepörssin 3. sijalta. Nimenä viiteen otteluun tehot 7+3 iskenyt Riku Hakanen. Hakasen lisäksi vastuuta nurmolaisten tehoista ovat kantaneet mm. Miko Saarela (1+6) ja Tommi Hakala (5+1). Torjuntavastuussa kaikissa Jymyn pelaamissa otteluissa on ollut Roope Mutka, joka on kopannut palloja prosentilla 76,87%.

Aiemmat kohtaamiset Family-juhlaa

Jymyn noustua menneelle kaudelle Suomen korkeimmalle sarjatasolle on lauantain taistelupari kohdannut toisensa kahdesti. Lähes tarkkaalleen vuosi sitten pelattu joukkueiden avauskohtaaminen päättyi Tampere Areenalla Family-voittoon numeroin 9-4, jota seuranneesta Nurmon kohtaamisesta Family onnistui hakemaan pisteet selivn 3-11 lukemin.

Suurimpana piikkinä nurmolaisten lihassa edellä mainituissa otteluissa ovat olleet Ville Lastikka 4+2 ja Eemeli Salin 2+4. Nurmolaisten tehokkaimpana Familyä vastaan on ollut puolestaan Tommi Hakala 3+2.

Classic-hyökkääjä Oskari Heikkilä:
– Jymy aloittanu kauden vahvasti vaikka pisteitä ei ole ropissutkaan. Henki päälle alusta asti niin pidetään huoli, ettei pisteitä ropise sinne lauantainakaan.

Kuinka tiukassa pisteet ovat Nurmossa? Jatkuuko Familyn lento keskinäisissä vai onnistuvatko nurmolaiset laittamaan Classicin ahtaalle?

Nurmon Jymy – Classic
Lauantaina 9.10.2021 klo 17:00
Nurmohalli // Suorana: Ruutu+

Teksti & kuva: Jyri Hömmö, Classic