VALIKKO

ENNAKKO: Bläk Boksin avajaiset kauden startin kruununa

ENNAKKO: Bläk Boksin avajaiset kauden startin kruununa

Uusi F-Liigakausi on kulman takana. Samalla Familyn edustusjoukkueet hiovat viimeistä teräänsä viikonlopun avasuotteluihin. Naisten aloittaessa kautensa lauantaina viime kauden pronssiottelun revanssilla Oulusta – pääsevät miehet avaamaan uuden karhean uuden ajan salibandyareena Bläk Boksin yleisölle sunnuntaina 19.9.

Classic – Happee 19.9.2021 klo 17:00 | Bläk Boks, Ideapark Lempäälä

Family vastaan hirvirytke. Bläk Boks saadaan avata 2010-luvun yhdellä ikonisimmista taistelupareista, kun Classic ja Happee iskevät yhteen miesten liigakauden avausottelussa Ideaparkissa. Lähivuosilta tämä asetelma muistetaan erityisesti finaalikohtaamisista 2014 ja 2018, joista mestaruudet on jaettu 1-1. Menneellä kaudella puolestaan joukkueet kohtasivat kertaalleen kummankin joukkueen kotiluolassa, josta tuloksina kummastakin olivat vierasvoitot. Sunnuntain taistelupari kohtasi myös kuluneella harjoituskaudella, jolloin Classic oli Tampereen Tenniskeskuksella elokuussa pelatussa ottelussa vahvempi jatkoajan jälkeen lukemin 6-5.

Family kovien harjoitusotteluiden kautta jatkamaan menestystarinaa

Family lähtee alkavaan F-liiga -kauteen lähes identtisellä kokoonpanolla, kun menneellä kaudella. Menneen kauden joukkueesta Aaro Helinin, Markus Talvitien ja Juuso Woivalinin vaihdettua maisemaa kävi ovi muista seuroista tulevien puolesta vaan kertaalleen, kun Krister Savonen teki paluun Family-nuttuun. Tulevalle kaudelle Familyssä saadaankin lähteä tutun laajalla kokoonpanolla.
Ennen sunnuntain kauden avausta Classic on pelannut yhteensä neljä ottelua, joihin ovat kuuluneet kolme harjoitusottelua (Happee, TPS, Oilers), sekä menneen lauantain Super Cup -ottelu SPV:tä vastaan. Tuloksina näistä ovat olleet yhteensä yksi voitto, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Luvassa onkin takuuvarmasti mielenkiintoisin ja tasaisin kausi pitkään aikaan.

Janne Lamminen, Classic:
– Pre-seasonilta jäi ekana mieleen, että paljon riittää taas hommia pelin kehittämisen suhteen. Ei pelin tällä hetkellä täydykään olla ihan timanttisella tasolla, mutta tekemisen pitää näyttää siltä, että sitä parasta Classicia kohti ollaan menossa. Se lähtee päivittäisestä tekemisestä. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen ilmeeseen ja asenteeseen reeneissä sekä tekemisen tasoon.

Happee vahva kesän siirtomarkkinoilla

Poiketen Familyn siirtokesään on puolestaan sunnuntain vierasjoukkueena esiintyvä Happee ollut sitäkin aktiivisempi kesän markkinoilla. Jyväskyläläisten haaviin ovat tarttuneet mm. Sveitsistä kotimaahan paluun tekevä Kaapo Savinainen (Ad Astra Sarnen), Markus Salmi (EräViikingit), Erik Stårgords (TPS), sekä Niko Laiti (Westend Indians).
Omalla harjoituskaudellaan hirvipaidat ovat pelanneet yhteensä kuusi ottelua, joissa jyväskyläläiset ovat kohdannee Familyn lisäksi Nurmon Jymyn, SPV:n, LASB:n, sekä kahdesti Nokian KrP:n. Näistä Happeen saldona kakkosten suora. (kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota)

”Kotiavaus Happeeta vastaan uudessa Bläk Boksissa laittaa kyllä vähän koko kehon kihelmöimään”

Janne Lamminen Classic:
– Kauden avaus ja varsinkin kotiavaus Happeeta vastaan uudessa Bläk Boksissa laittaa koko kehon kihelmöimään. Tampere areena tarjosi Familylle moneksi vuodeksi erinomaiset puitteet pelaamiseen, mutta uskon, että uusi Bläk Boks yltää vähintään samalle tasolle. Sen verran on komeet ja hyvät puitteet ovat. Itse ottelusta odotan vauhdikasta, viihdyttävää peliä, sekä tunteen paloa – niin kuin hirvirytkettä vastaan on ollut tapana. Annetaan heti ekassa kotipelissä yleisölle vähän esimakua tulevasta kaudesta ja uudistuneesta Familystä.

Kysymyksiä ilmassa

Jo menneessä harjoitusottelussa Tampereen Tenniskeskuksen kaukalon oltua kovilla, ei myöskään uuden ajan salibandyareena Bläk Boksissa tunnelma jää varmasti kellään kylmäksi. Jatkuuko menneen kauden vierasvoittojen putki vai siivittävätkö kotiyleisö ja uusi kotiluola Familyn lentoon alkavalle F-liigakaudelle?

Se selviää sunnuntaina Bläk Boksissa!

Liput:
https://www.tiketti.fi/salibandy-club-classic-2021-2022-kausikortit-ja-liput-blak-lippuja/76891

Teksti: Jyri Hömmö
Kuva: Salibandy.fi