VALIKKO

Eetu Sikkinen ponnisti Classicin 3. kentästä maajoukkue ympyröihin

Eetu Sikkinen ponnisti Classicin 3. kentästä maajoukkue ympyröihin

Ikäluokkansa kärkipelaajiin aina kuulunut Eetu Sikkinen on tehnyt jo ensiesiintymiset miesten maajoukkueessa. Upea temppu kun ajattelee, että hän pelaa Classicin kivikovan ja maajoukkuepelaajia vilisevän joukkueen kolmosketjussa.
Todelliset lajiniilot ja kaikkitietävät arvostelivat Sikkisen valintaa maajoukkueeseen viime keväänä. ”Helppohan se on päästä maajoukkueeseen, kun valmentajana vielä tuolloin toimi sekä omassa seurajoukkueessa että maajoukkueessa Petteri Nykky”. ”Täytemies, kun ketään ei kiinnosta liigan jälkeiset maaottelut”. ”Nykyn suosikki”… jne.

Oikeasti lajista jotain ymmärtävät ja koko sektoria laajasti seuraavat ymmärsivät Nykyn ja tämän valmennustiimin peliliikkeen. Kun Sikkinen on harjoitellut ja pelannut jo pitkään edessään yhdeksän ja takanaan yhden kisakoneeseen nousevan joukkuepelaajan kanssa, olisi jopa outoa, jos kehitystä ei tapahtuisi. Ja tuo kehitys on noteerattu. Voidaan rehellisesti sanoa, että kun pääsee Classicissa pelaavaan kokoonpanoon niin on jo kansainvälisellä tasolla salibandyssa.

Pitkänhuiskean nuorukaisen hyvin tunteva ja häntä vuosia valmentanut, Classicin valmennuspäällikkö Mikko Hernetkoski, kuvailee sentterilupausta ja tämän uraa seuraavasti.
─ Rauhallisen ujosta pojasta on alkaa kasvamaan sekä fyysisesti että henkisesti tulevaisuuden maajoukkuepelaaja. Valmennettavana Eetu on aina ollut ihannepelaajatyyppi, ─ hän tekee harjoitteet tunnollisesti ja jättää kentälle aina kaiken.
─ Molempiin suuntiin operoiva sentteri on viisikkonsa moottori, joka lukee peliä älykkäästi ja tekee fiksuja päätöksiä kentällä.
Juniorivuosinaan ”Sigi” omasi jo kentällä ”hämmentämisen” taidon, josta saivat nauttia vaihtelevasti sekä vastustajat että oman joukkueen pelikaverit. Huuliveikko osaa yhä edelleen mennä oikealla tavalla ja oikealla ajoituksella vastustajan ihon alle. Tämän on jo saanut kokea muun muassa Ruotsin maajoukkuetähti Alexander Rudd. Erään hämmentämisen seurauksena Rudd poltti kääminsä ja lähti pitkälle istunnolle miettimään, että kuka kumma on tämä esatikkasmainen veijari onkaan. Vaatii keskivertonorjalaista pokkaa, hiillostaa maailman huippupelaaja siihen mielentilaan, että tämän kontrolli katoaa täysin itse peliin.

Kuva: Esa Takalo

Koko uransa Classicia edustanut Sikkinen aloitti salibandyn seitsemän vuotiaana ja on käynyt läpi koko Familyn junioripolun. Sen aikaisista pelikavereista mukana miesten joukkueen mukana ovat edelleen Albert Koskinen, Hiski Kosunen, Juuso Woivalin ja Oskari Heikkilä.
Omaa uraansa hän pohtii kypsästi.
─ Miesten joukkueen mukana olen saanut olla jo reilut kolme kautta ja nyt tuntuu siltä, että pelipaikka alkaa olemaan vakiinnutettu. Silti jokaisissa harjoituksissa pelipaikan eteen on annettava kaikkensa ja kun kaksi edellä olevaa kentällistä näyttää päivästä toiseen esimerkkiä suoraan maailman huipulta niin oppia ja osaamista tarttuu joka päivä.

─ MM kisoihin valittu kymmenikkö näyttää arjen tekemisessä päivittäin mallia, miten se huippu mahdollisesti saavutetaan ja motivaation luo ryhmädynamiikka, yhtään ei voi antaa löysää missään harjoitteessa.
Määrätietoinen, pitkäjänteinen ja peräksi antamaton asenne huokuu kaikesta mitä Sikkinen tekee.
─ Kevään maajoukkuevalinta tuli yllätyksenä. Tuolloin pelit menivät suht` hyvin mutta kehityskohteitakin löytyy. Laukaus, pelinopeus ja fyysinen voima ovat tapetilla myös jatkossa.

Kiitosta annetaan myös omalle, vahvasti urheilulliselle perheelle.
─ Oma perhe on aina tukenut, kannustanut ja tehnyt kaikkensa, että voin pelata salibandya, Sikkinen kiittelee.
Kun kehitys jatkuu samanlaisena ja nuorimies pysyy terveenä, Sikkinen taistelee ehdottomasti seuraavan kisaperiodin aikana maajoukkuepaikasta myös jatkossa. Mahdollisesti myös omasta unelmastaan pelata MM kisoissa Suomen paita päällä, numeroa 12 kantaen.

FILE EETU SIKKINEN
s. 28.7.1997
Lempinimi: Sigi
Kätisyys: Left
Maila: Oxdog
Pituus: 189cm
Siviilisääty: Sinkku
Lempiruoka: Edun pyörykät ja lohkoperunat
Urheilijaidoli: Raimo Helminen
Salibandyidoli: Lassi Vänttinen
Kenet haluaisi tavata: Sergio Ramos
Eniten omaan uraan vaikuttanut henkilö: Oma isä
Ketä arvostaa eniten: Omat vanhemmat
Mitä muut eivät tiedä sinusta: En ole koskaan syönyt sushia
Vaikein vastustaja: Lauri Stenfors
Luonteenpiirteet: Rento ja positiivinen
Mitä sääntöä muuttaisi salibandyssa: Estäisi mahdollisen 4 vs. 4 tulemisen lajiin
Haave elämässä: Pysyä terveenä, olla onnellinen ja tehdä asioita mistä tykkää
Tavoite Salibandyssa: Kehittyä MM kisapelaajaksi
Terveiset Familylle: Kaikkea hyvää ja tulkaa katsomaan pelejä
Uran kohokohta toistaiseksi: Miesten 1. mestaruus
Unelmakentällinen: MV: Lassi Toriseva
VP. Mikko Leikkanen OP. Krister Savonen
VH. Albert Koskinen KH. Eetu Sikkinen OH. Oskari Heikkilä

Teksti: Juha E. Sirkka