VALIKKO

Eemeli Salin elää peliuransa unelmaa!

Eemeli Salin elää peliuransa unelmaa!

Kyselin Eemeli Salinin kuulumisia ennen tiistain sirkuspeliä, jossa vastaan asettuu EräViikingit Helsingistä. Eemeli on yksi niistä Classicin pelaajista, joilla on tältä kaudelta hakusessa ennätykselliset neljä mestaruutta (MM, SM, CC, Teho Sport Suomen Cup). Ja näin tämä komearaaminen huippupelaaja vastaili kysymyksiini.

1. Mitäs kuuluu ja missä mennään?
– Kiitos kysymästä. Kotona mennään ja muuten hyvää, mutta perheessä pientä sairastelua on tässä ollut. Ei mitään vakavampaa onneksi, mutta tämmöistä flunssaa on hiukan pidellyt.

2. Tämä kevät on yleensä pelaajan hienointa aikaa, onko näin myös omalla kohdallasi?
– Ehdottomasti niitä kevään ihmisiä olen ja innolla aina odotan niitä isoja pelejä. Tällä kaudella toki on ollut siinä mielessä erilaista, että näitä ”keväitä” on ollut jo tähänkin asti, kun on pari isoa mestaruutta jo saavutettu.

3. Olen ymmärtänyt, että olet harrastanut nuorempana monia lajeja, kerro hiukan niistä?
– No juu olen pelannut vähän kaikkia pallopelejä ja salibandyn lisäksi pelasin A-nuorten SM-sarjoissa asti myös koripalloa ja jalkapalloa. Eli pienenä poikana käytännössä kaikki urheiluhommat kiinnostivat.
(Haastattelijan mielipiteenä ilmoitan, että tämä kolmen lajin A-junioreiden mestaruussarjassa pelaaminen on hämmästyttävä saavutus monilahjakkuudessaan)

4. Millä tavoin Uudenkaupungin mies on tänne kotiutunut ja joko tunnet itsesi tamperelaiseksi?
– Kyllä tässä aika lailla tamperelaiseksi alkaa itsensä tuntea. Toki kotipuolessa Uudessakaupungissa tulee edelleen useinkin vapaa-aikoina käytyä. Siellä on kuitenkin niin vaimoni kuin minunkin vanhemmat ja sillä tavalla toiset kodit edelleen.

5. Mikä Classicissa on parasta?
– Kyllä se on tämä familymeininki. Täällä tuntee heti olonsa kotoisaksi. Jos sitten puhuu tästä meidän miesten joukkueesta, niin se joukkueen kaiken toiminnan laatu on mahtavaa. On kiva pelata joukkueessa, jolla on joka vuosi mahdollisuudet menestyä.

6. Miten saat keskittymisen ”tappiin” keskellä viikkoa pelattavaan runkosarjaotteluun, kun takana on kaudelta jo pari mestaruutta ja edessä lauantaina taas yksi ottelu, jossa voi voittaa yhden pokaalin?
– No ainaki itselleni se on helppoa, kun on ollut tässä peleistä sivussakin. Eli kyllä tässä arvostaa jokaista peliä. Lisäksi huippu-urheilijan on kyettävä siihen, että joka pelissä on täysillä mukana. Lisäksi tässä kuitenkin joka tapahtumassa pitää pystyä kehittämään itseään ja peliämme. Tämä ei ole meille ongelma.

7. Sinulla on kotona vaimo ja pari lasta, ja olet päivät töissä. Onko kiirettä pidellyt?
– Välillä on ja välillä ei. Työkuvioni Classicissa on ihanteellinen ja se helpottaa paljon. Pitää olla tyytyväinen, kun saa panostaa täysillä salibandyyn ja elää sillä tavalla unelmaansa. Eli ei ole kyllä mitään valittamista.

8. Mitä odotat tiistain ottelusta?
– Odotan, että saadaan mökki täyteen ja esittää sirkusottelussa sirkustemppuja kentälläkin. ErVi on pahimmillaan erittäin haastava vastustaja. Parastamme saadaan pistää, että pisteet kotiin jäävät.

9. Oletko joukkueesi vahvin?
– Nyt pistit kyllä pahan. Pitäis päästä painimaan Tykkyläisen (Konsta) ja Heikkilän (Oskari) kanssa, mutta eiköhän siinä kokemus vielä voittaisi, kunnes toisin todistetaan. Salmisen Tino on myös kyllä kovasti mainostanut pystyvänsä tässä mielessä meitä haastamaan, mutta hänen rahkeensa eivät vaan yksinkertaisesti riitä tähän sakkiin. Eli kyllä voin ilmoittaa olevani toistaiseksi joukkueemme vahvin mies.

10. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen nimestä Matti Nykänen?
– Hieno urheilija, minulla on valtavan iso arvostus häntä kohtaan ja hänen suorituksilleen. Seurasin hänen elämäänsä myös huippu-urheilu-uransa jälkeen ja hänelle olisi suonut vuosia vielä paljon lisää. Surullinen juttu, kun näin aikaisin lähti.

Näin vastaili siis monilahjakkuus Eemeli Salin. Hänen ja monen muun otteita pääsemme siis seuraamaan sirkusottelussa Classic vs. EräViikingit. Kaikki paikalle tiistaina sirkuspeliä seuraamaan. Ottelu alkaa klo 18.30. Salibandy on parasta paikan päällä.