VALIKKO

Classicin naisten joukkueen valmennukseen muutoksia

Classicin naisten joukkueen valmennukseen muutoksia

Naisten F-liigaa pelaavan Classicin joukkueen valmennukseen tulee muutoksia. Päävalmentajana 1,5 vuotta toiminut Pekka Nieminen astuu sivuun henkilökohtaisten syiden vuoksi.

Kuluvan kauden osalta päävalmentajan vastuun ottaa tehtäväkseen Juuso Koskinen. Koskinen on toiminut valmentajana naisten joukkueessa jo aiemmin vuosina 2001–2004 ja myös A pojissa kaudet 2019–2021. Kutsu tehtävään tuli nopeasti ja Koskinen haluaa olla auttamassa pitkäaikaisen seuransa projektissa.

  • Asiat etenivät todella nopeasti ja tällainen mahdollisuus pitää kiitollisena hyödyntää. Vahva valmennustiimi edesauttaa urheilullisen kehittymisen matkalla ja tavoitteena on löytää hyvä ja positiivinen ilme loppukauden ajaksi.

Valmennustiiminsä Koskinen saa uusina valmentajina Mikko Hernetkosken sekä Irina Peltolan. Hernetkoski on valmentanut Classicin junioriputken läpi aina poikajunioreista miesten joukkueeseen asti ja on valmentanut myös poikien U19 maajoukkuetta kolmen vuoden ajan sekä on toiminut Classicin valmennuspäällikkönä 13 vuotta. Peltola on toiminut Naisten liigavalmentajana kaudet 2002–2014, seuran junioripäällikkönä vuodesta 2014, Naisten maajoukkuevalmentajana 2015–2017 sekä useassa juniorijoukkueessa seuran sisällä. Valmennustiimissä jatkavat myös Lauri Tourunen ja Katri Luomaniemi.

Jarkko Rinne aloittaa uutena päävalmentajana kaudella 2022–2023

Lähes 10 vuotta Classicin tyttöjunioreita valmentanut Rinne,42, ottaa päävalmentajan tehtävät vastaan kiitollisen nöyränä.

  • Valmentajaurani alkaessa 15 vuotta sitten olen päässyt valmentamaan hienoja pelaajia koko tuon ajan. Classicissa tyttöjunioripolku on käyty läpi joka ikäluokan kanssa vuosien 2013–2022 aikana. Päävalmentajana haluan tehdä töitä Familyn arvoihin sitoutuneen ja työteliään sekä yhtenäisen joukkueen kanssa. Harjoittelukulttuurin rakentaminen entistä paremmaksi on tavoite, jolla taataan työkalut rakentaessa Classicista kestomenestyjää. Kasataan ympärille samaa ”kieltä” puhuva, intohimoinen tiimi, joka nauttii hallin hajusta. Rehellinen, selkeä ja toistaan tukeva valmennustiimi on ehdoton tuki pelaajalle pyrkiä kohti parasta versiota itsestään, Rinne tiivistää.

Valmennustiimiinsä Rinne saa uutena jäsenenä Juho Syväsen. useamman kauden miesten liigajoukkueessa pelannut Syvänen kärsii tällä hetkellä terveysongelmista ja kokee valmentajadebyytin olevan hieno haaste.

  • Tällä hetkellä en pysty harjoittelemaan kuten haluaisin ja ongelmien syytä tutkitaan. Tämä valmennuspesti tuli upeana yllätyksenä, mutta innolla haluan lähteä mukaan oppimaan ja kehittymään. Valmentaminen on kiinnostanut jo useamman vuoden ja on hienoa saada tällainen mahdollisuus Familyssä. 

Valmennustiimin muut jäsenet julkaistaan myöhemmin.

Seuran toiminnanjohtaja Pasi Peltola jakaa kiitosta moneen kohteeseen.

  • Iso kiitos Niemiselle seuran ja joukkueen eteen tehdyn työn vuoksi. Nopea reagointi tuotti laadukkaan valmennustiimin loppukauden ajaksi. Toiminnanlaatu, urheilullisen menestymisen kehitys ja askel askeleelta kohti huippua tähtäävä tekeminen ovat hyvissä käsissä nyt ja tulevaisuudessa, Peltola linjaa.

Ensi kauden päävalmentajana toimii Jarkko Rinne (vas.). Valmentajaparikseen hän saa Juho Syväsen.