VALIKKO

Classicin naisten joukkue Salibandyliigakaudelle 2018-2019

Classicin naisten joukkue Salibandyliigakaudelle 2018-2019

Iso osa joukkueen rungosta uusiutuu, sillä moni viime kauden johtavista pelaajista teki kevään ja kesän aikana päätöksen pelaamisen lopettamisesta pääsarjatasolla. Lisäksi Sanni Nieminen jatkaa peliuraansa alkavalla kaudella Sveitsin Piranha Churissa.

Classicin naisten joukkue siis uusiutuu nyt enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin seuran historiassa. Tärkeitä palasia joukkueen kanssa jatkavista ovat erityisesti maalivahti Anna-Maria Linnoinen, kokeneet Kristiina Kauppila sekä Salla Suomela ja viime kaudella läpimurtonsa liigassa tehnyt nuorten MM-hopeamitalisti Julia Woivalin.

Uusista pelaajista mielenkiintoisimmat ovat Tshekin mestarijoukkueesta Vitkovicestä saapuvat slovakialaiset Michaela Sponiarova sekä Denisa Ferencikova.

– Slovakian maajoukkuepelaajat Michaela Sponiarova ja Denisa Ferencikova ovat jo lyhyessä ajassa vakuuttaneet osaamisellaan. Heillä on erinomainen asenne kaikkeen tekemiseen ja kova halu kehittyä. Molemmat tulevat olemaan erittäin suuressa roolissa alkavalla kaudella. Olen äärimmäisen tyytyväinen, että he päättivät valita Classicin, kommentoi Classicin päävalmentajana jatkava Katriina Saarinen.

Naapuriseura Kooveesta tulijoita oli tällä kertaa monta. Heistä Emma Rantanen, Pauliina Silvennoinen ja Aino Lahti omaavat jo entuudestaan liigakokemusta. Natalia Pitkäkangas ja Aada Siro sen sijaan eivät vielä ole pääsarjassa esiintyneet. SB Prossa viime kaudella mestaruutta juhlinut hyökkääjä Marjut Kinnunen tuo nuorentuneeseen joukkueeseen tarvittavaa kokemusta.

– Emma Rantanen palaa nyt Kooveen ja Ruotsin liigan kautta takaisin Familyyn. Hän on erittäin tärkeä pelaaja joukkueelle myös kaukalon ulkopuolella.

Kevään nuorten MM-kisajoukkueen pelaajista Classiciin saapuu Steelersistä Annu Selinummi, joka tuo lisää hyökkäysvoimaa joukkueeseen. Steelersistä tulee myös rightin puolelta laukova Meri Jokinen.

Omista juniori-ikäisistä pelaajista naisten liigajoukkueessa jatkavat Julia Woivalinin lisäksi nuorten MM-kisoissa mainiosti torjunut Elsi Kangasharju, Emiliä Lintilä, Aino Viskari, Helmi Hirsimäki ja Ella Salonen. Ensimmäiseen liigakauteensa valmistautuvat Emilia Pulkkinen, Laura Vahala, Suvi Koistinen sekä ainakin alkukauden loukkaantumisen takia sivussa oleva Elviina Nurminen. Lisäksi Pirkoista siirtynyt Anna-Kaisa Linden aloittaa ensimmäisen pääsarjakautensa tänä syksynä.

– Useammankin nuoren pelaajan kohdalla odotan läpimurtoa liigassa ensi kaudella. Töitä on paljon, mutta potentiaalia löytyy valtavasti tästä joukkueesta, Saarinen ennakoi.

– Mielenkiinnolla odotan millaiseksi liiga tällä kaudella muodostuu. Lopettamisten ja ulkomaille siirtymisten myötä liigassa on nyt tilaa uusille tähdille.

CLASSIC NAISET 2018-2019

3 Michaela Sponiarova

7 Emilia Lintilä

8 Marjut Kinnunen

11 Emilia Pulkkinen

13 Suvi Koistinen

15 Denisa Ferencikova

16 Aino Viskari

17 Kristiina Kauppila

18 Julia Woivalin

19 Laura Vahala

22 Elviina Nurminen

23 Meri Jokinen

25 Aino Lahti

26 Emma Rantanen

29 Anna- Kaisa Linden

30 Julia Jokela

31 MV Anna-Maria Linnoinen

35 MV Elsi Kangasharju

39 Pauliina Silvennoinen

46 Aada Siro

56 Salla Suomela

64 Natalia Pitkäkangas

67 Helmi Hirsimäki

81 Annu Selinummi

99 Ella Salonen

Päävalmentaja Katriina Saarinen
Valmentaja Lauri Tourunen
Fysiikkavalmennus Antti Tervonen
Valmennuskonsultti Tapio Tamminen