VALIKKO

Classicin miesten ensi kauden F-liigajoukkue kasassa

Classicin miesten ensi kauden F-liigajoukkue kasassa

Hopeaa saavuttanut Classicin miesten joukkue lähtee nälkäisenä kohti tulevaa kautta. Viime vuosien runkopelaajista Nico Salo ja Albert Koskinen suuntaavat Sveitsiin, Eemeli Akola Ruotsiin ja Adam Hemerka palaa Tšekkiin, mutta muuttoliikettä on ollut myös Tampereen suuntaan. Family saa kovia vahvistuksia, kun Peteris Trekse TPS:stä, Jami Manninen Happeesta ja Tiitus Salokangas LASBista liittyvät joukkueeseen. Omasta juniorituotannosta nostetaan liigan vakiomiehistöön Teemu Karppanen. Päävalmentajana jatkaa Juha Kivilehto 1+1-vuotisella sopimuksella.

Latvian maajoukkuettakin edustava Peteris Trekse, 25, on ehtinyt pelata Suomessa jo useamman vuoden ja siirtyy edelliskauden mestarijoukkue TPS:stä Classicin riveihin. Trekse kertoo ottaneensa Turussa isoja askeleita pelaajana, mutta kaipaavansa uusia haasteita, jotta kehitys jatkuu. Hän nauttii kovasta kilpailusta ja odottaa malttamattomana uutta kautta Familyssä ja uudessa kotihallissa. Treksen sopimus on mallia 2+1.

Peteris Trekse liittyy Classicin vahvuuteen 2+1 vuotisella sopimuksella.

-Olen kuullut seurasta pelkkää hyvää ja olin todella otettu, kun Classicista oltiin yhteydessä. Joukkueessa on huippupelaajia huippuympäristössä ja sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Odotan erityisesti ensimmäistä kotipeliä Bläk Boksissa. En malta odottaa, että pääsemme tekemään yhdessä hommia sen eteen, että mestaruus saadaan taas sinne minne se kuuluu, Trekse linjaa jämäkästi.

Kokeneempaa kaartia edustava 36-vuotias Jami Manninen on pelannut Classicin miehistössä aiemminkin, kaudella 2011-2012. Liigauransa Manninen on aloittanut Happeessa jo vuonna 2008, ja hän on ehtinyt pelata uransa aikana myös Sveitsissä. Lisäksi Manninen on edustanut Suomen maajoukkuetta 80 ottelun verran tehoin 66+38. Yksivuotisen sopimuksen Classicin kanssa tehnyt Konkari hekumoi kuitenkin edelleen uuden oppimisella ja odottaa omien sanojensa mukaan innokkaasti tulevaa kautta.

-Tosi hyvä fiilis päästä osaksi Classicin kaltaista huippuorganisaatiota. Joukkue vaikuttaa mielenkiintoiselta ja on täynnä kovia urheilijoita, joilta voi itsekin imeä oppia! Odotan jo vesi kielellä, että päästään aloittamaan hommat kohti yhteisiä tavoitteita, Manninen tunnelmoi.

Jami Manninen on edustanut Classicia myös kaudella 2011-2012.

Tiitus Salokangas, 20, on puolestaan nuoremman sukupolven pelaaja, joka viime kaudella nousi jo maajoukkueympyröihin ja pelasi kolme miesten maaottelua. Salokangas kertoo haaveilleensa Tampereelle muuttamisesta pienestä pitäen ja uskoo nyt olevan hyvä hetki ottaa seuraava askel peliuralla. Salokankaan sopimus on 1+1-vuotinen.

-Hyvillä mielin ja kovin odotuksin tulossa Tampereelle, olen tosi innoissani! Olen saanut kasvaa ja kehittyä hyvässä ympäristössä, jossa olen saanut paljon vastuuta ja roolia. Uskon että Classic on erinomainen seura ja ympäristö kehittyä kohti kansainvälistä kärkeä. Classic on pitkään lukeutunut Suomen ja maailman kärkiseuroihin, joten kun tällaisesta seurasta osoitetaan kiinnostusta, on päätös yllättävän helppo. Valintaan vaikutti myös se, että joukkueesta löytyy jo entuudestaan tuttuja pelaajia ja ystäviä, Salokangas kertoo.                                                                               

Tiitus Salokangas odottaa uutta kautta kovin odotuksin.

Classic-ikoni Janne Lamminen jatkaa uraansa

Familyn suureksi iloksi todellinen Classic-ikoni, kapteeni Janne Lamminen jatkaa uraansa.

Jo 14. kautensa Classic-paidassa aloittava 38-vuotias Lamminen kertoo, että suurin syy uran jatkumiselle on halu tuoda mestaruus takaisin Tampereelle. Lisäksi uraa haitanneet jalkavaivat on saatu fysioterapeutin tuella sellaiseen kuntoon, että Lamminen pystyy edelleen pelaamaan täysipainoisesti huipputasolla. Kapteeni Lamminen kiittelee vuolaasti myös perheeltään saamaansa tukea.

-Oman perheen tuki on tärkeä, ja sieltä positiivisen viestin saaminen jatkon suhteen helpotti päätöstä melkoisesti. Ensi kaudelta odotan, että joukkueen pelaaminen näyttää raikkaalta heti kauden alusta lähtien ja pelaajien silmistä paistaa nautinto peliä kohtaan ja menestymisen halu.

Lamminen kertoo odottavansa myös malttamattomana, että pääsee taas pelaamaan yhdessä Jami Mannisen kanssa. Edellisen kerran herrat ovat pelanneet samassa seurajoukkueessa yli 10 vuotta sitten.

-Saadaan Mambasta yksi käyrä lisää joukkueeseen mun ja Empun (Eemeli Salin) kanssa vahtimaan noita junioreita, Lamminen virnistää.

Manageri Peltola ja päävalmentaja Kivilehto tyytyväisin mielin kohti uutta kautta

Jo mainittujen Salon, Koskisen, Akolan ja Hemerkan lisäksi lähtijöitä ovat Oskar Sillanpää, Niilo Helin, Miika Kimpanpää, Matias Vaajala ja Valtteri Molkka. Miesten joukkueen manageri Pasi Peltola kertoo, ettei jokaisen lähtijän tilalle etsitty suoraan muualta korvaajia, vaan tarkoitus on ajaa jälleen myös omaa laadukasta juniorituotantoa sisään 

liigajoukkueeseen. Classicin P22-joukkueessa on myös kova kilpailutilanne liigaympyröihin mukaan pääsemiseksi. Sekä Peltola että päävalmentaja Juha Kivilehto kehuvat ensi kauden joukkuetta erittäin motivoituneeksi ja kilpailukykyiseksi. Koska lähtijöitä on poikkeuksellisen paljon, on joukkueessa hyvin tilaa uusille vastuunkantajille, joita Kivilehto odottaakin joukkueesta kauden mittaan nousevan.

-Olemme onnistuneet saamaan meille erittäin hyvät hankinnat seuran ulkopuolelta paikkaamaan osaa lähtijöistä. Osalle lähtijöistä emme edes etsineet ulkopuolelta korvaajia, vaan uskomme ja luotamme, että pystymme täyttämään nämä roolit jo meillä olevilla pelaajilla. Kuten Passo Peltola kertoikin, seura tuottaa jatkuvasti laadukkaita pelaajia junioripolulta ja halusimme myös näillä ratkaisuilla mahdollistaa heille näyttöpaikkoja miesten ringissä enemmän kuin aiemmilla kausilla, päävalmentaja Kivilehto kertoo.

Classic Miehet F-Liiga 2024–2025 sopimuspelaajat

Maalivahdit      

35               Lassi Toriseva

70               Otso Auvinen

Kenttäpelaajat                                                 

3                  Otto Kilpi                                     

4                  Konsta Tykkyläinen

8                  Teemu Karppanen                                  (CLASSIC JUN.)

9                   Eemeli Salin                                                            

10                 Oskari Heikkilä                            

12                  Eetu Sikkinen

15                  Aaro Helin

17                  Janne Lamminen

18                  Jami Manninen                                         (HAPPEE)

22                  Peteris Trekse                                           (TPS)

30                  Vilho Helin

36                  Ville Lastikka                               

40                  Oliver Vänttinen

48                  Viljami Virtanen

63                   Ville Hietaranta                           

64                  *Eemeli Huhtakallio

68                  Toni Salminen

72                  Tiitus Salokangas                                      (LASB)

81                  Tuukka Salo                                 

88                  Alpo Laitila

Päävalmentaja Juha Kivilehto

Manageri Pasi Peltola

*Eemeli Huhtakallion kanssa on sopimusneuvottelut vielä kesken.