VALIKKO

Classicin miehille kolmas peräkkäinen SM-kulta! – naiset taipuivat hopealle

Classicin miehille kolmas peräkkäinen SM-kulta! – naiset taipuivat hopealle

Classic voitti kolmannen peräkkäisen miesten Suomen mestaruuden, kun Happee kaatui Superfinaalissa Helsingissä 6–2 (0–2, 4–0, 2–0). Classicin naisten joukkue sen sijaan joutui tyytymään hopeamitaleihin. SB-Pro oli parempi finaalissa numeroin 3–2 (0–0, 2–2, 1–0).

Miesten kausi oli aikamoista voittokulkua. Lauantainen voitto oli Classicille 33. perättäinen miesten Salibandyliigassa. Koko kauden aikana Classic hävisi kerran liigassa (jatkoajalla Oilersille) ja kerran Champions Cupin finaalissa Falunille. Muut 38 virallista otteluaan Classic voitti.

Superfinaalissa Happee antoi hyvän vastuksen ja karkasi avauserässä Paul Kotilaisen ja Joel Lahden laukauksilla 2–0-johtoon. Happee sai avauserässä myös jobinpostia, kun Peter Kotilainen joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisen vuoksi. Toiseen erään Classic tuli kauden aikana moneen otteeseen tutuksi tulleella jyrämäisellä tehokkuudella. Ensin pelattiin alta pois Juha Kivilehdon kahden minuutin jäähy ja sen jälkeen alkoi Eemeli Salin -show.

Salinin vastustamattomat laukaukset toivat pelin tasoihin ennen pelin puoliväliä, ja toisen erän loppupuolella Krister Savonen ja Salin namuttelivat vastahyökkäyksestä avopaikan Lassi Vänttiselle. Konkari sijoitti pelin voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman. Pian perään Sami Johansson latasi vielä tavaramerkkilaukauksensa ylänurkkaan ja pelin jo 4–2:een.

Päätöserässä Classic pelasi viisaasti, piti palloa paljon ja ennen kaikkea pystyi tiukalla puolustuspelillään pitämään Happeen etäällä vaarallisista tekopaikoista, tämäkin jo moneen otteeseen tutuksi tullut ominaisuus tämän kauden Classicin pelistä. Kun Happee haki kavennusta ilman maalivahtia, pääsivät Jussi Piha ja Oskari Heikkilä kaunistelemaan tyhjään maaliin loppulukemat 6–2:een.

Classicin yksi monista vahvuuksista kaudella 2017–2018 oli se, että ratkaisukykyisiä pelaajia riitti kolmeen kenttään. Pudotuspelien loppuvaiheessa parrasvaloissa olivat kuitenkin ottelusta toiseen ykköskentän pelaajat ja erityisesti hirmuvireinen Eemeli Salin.

– Meidän kentällä oli tänään koko ajan hyvä fiilis, vaikka alussa meni vähän vaikeaksi. Sitten kun peli lähti toisessa erässä rullaamaan, niin se meni siihen, ettei tarvinnut edes erikseen sopia mitään, oikeat jutut tulevat kuin itsestään, Salin hehkutti.

– Henkinen vahvuutemme tässä joukkueessa on niin kova, että joka jätkä tiesi, että täältä tullaan vielä, vaikka jäätiin pari maalia häviölle, hän jatkoi.

Classicin kolmannen peräkkäisen mestaruuden jälkeen seuraava looginen merkkipaalu on seurajoukkueiden Champions Cupin voittaminen syksyllä. Kahdella edelliskaudella Classic on hävinnyt finaalissa ruotsalaisille (ensin Storvretalle, sitten Falunille).

– Ehdottomasti se on iso tavoite, ja tämä mestaruus mahdollistaa taas sen, että voimme sitä tavoitella. Vielä on tälle vuodelle isoja asioita näköpiirissä, kun on Champions Cupin lisäksi MM-kisavuosi. Nyt ei vielä kuitenkaan pysty katsomaan ihan niin pitkälle, Salin naurahti.

Kun Petteri Nykky ja Samu Kuitunen saapuivat Classicin valmentajiksi ennen kauden 2015–2016 alkua, Classic ei ollut voittanut vielä yhtään miesten Suomen mestaruutta. Nyt niitä on kolme.

– Tietenkin tämä on pelaajien peli, mutta kyllähän se kehitys, mitä tässä joukkueessa on tapahtunut näiden kolmen kauden aikana, on ollut jotain huikeaa. Petteri ja koko valmennusjohto on tehnyt mahtavaa työtä, ja mielestäni olisi aika, että koko tämä meidän lajiyhteisö, joka sosiaalisessa mediassa ja muualla on vähätellyt Petterin osaamista, katsoisi peiliin ja osoittaisi Petterille ja meidän valmennustiimille heidän ansaitsemansa kunnioituksen, Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola sanoi.

Classicin miesten edustusjoukkueella on historiassaan kolmen SM-kullan lisäksi kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Naisten edustusjoukkueelle SM-hopea oli seurahistorian viides. Kultaa naiset ovat voittaneet yhdeksän kertaa ja pronssia kahdesti.