VALIKKO

Classicin miehet siirtyvät Kuitusen aikaan

Classicin miehet siirtyvät Kuitusen aikaan

Salibandyliigan alkavan kauden ensimmäisen ottelun alla on hyvä luoda katse paitsi avausotteluun, myös hiukan syvemmälle kauteen 2018-2019 sekä miesten edustusjoukkueen komentoonsa ottaneen huippu-urheilussa paljon jo kokeneen, mutta intoa täynnä uuteen haasteeseen lähtevän vastuuvalmentaja Samu Kuitusen mietteisiin tulevasta sesongista. Mitään mullistavaa uutta ei toki tulossa ole, eikä joukkueen kanssa töitä tekevä valmentaja mikään uusi kasvo joukkueelle olekaan, kyseessä kun on jo kolme vuotta tamperelaisia Petteri Nykyn kanssa ansiokkaasti valmentanut Kuitunen.

Valmennusryhmän vastuualueet ovat selkeät: Vesa-Matti Virtanen tekee töitä viisikkopelaamisen kanssa ja vastaa ”videovalmennuksesta”, Juha Jäntti vastaa yksilövalmennuksesta, fysiikkaharjoittelussa mukana on Janne Keinänen ja lisäksi on maalivahtivalmennukseen omat tekijänsä. Kuitusen tehtävänä on katsoa, että nämä kaikki osa-alueet toimivat ja hänen omien sanojensa mukaan suuri haaste on siinä, että pitää koko ajan olla tietoinen jokaisen pelaajan kohdalla, että missä mennään, mikä toimii ja mitä pitää kehittää. ”Pelaajalle keskittäminen” oli termi, joka kuului useaan otteeseen. Eli pelaajien kanssa tehdään yhteistyötä, jotta he itsekin ovat tietoisia, että heitä tässä kehitetään. Motivaation kannalta on ratkaisevan tärkeää, että pelaaja tuntee ja tietää, että häntä seurataan ja tuetaan ja, että hän menee eteenpäin.

Kuitunen visioi myös muuten kauden tavoitteita: – Myös nuorten tulevaisuudessa pelipaikkansa edustusjoukkueessa ottavien mukaan saaminen on tavoitteemme. Olisi tärkeää saada kakkosjoukkueemme mukaan tähän kehityskaareen ja näkisin hyvänä, että saisimme sen nostettua toiseksi korkeimmalle sarjatasolle pian. Näin mahdollistamme reitin edustusjoukkueeseen sulavaksi. Pelaajakeskeisyys on meillä toiminnan lähtökohta. Ja näitä uusia reittejä pitkin haluan, että saamme uutta voimaa (pelaajia) joukkueeseemme pitkällä tähtäimellä.

Puhuessamme kilpailullisista tavoitteista löytyy niitäkin useammanlaisia . – Ehdottomasti menestyä liigassa sekä heti vuodenvaihteen jälkeen pelattavassa Champions Cupissa Ruotsin Gävlessä. Tavoitteeksi täytyy asettaa myös mahdollisimman monen pelaajan pääseminen miesten maailmanmestaruuskisoihin sekä siellä menestyminen kalenterivuoden loppupuolella. Positiiviset kokemukset arvokisoista auttavat aina pelaajaa ja sitä kautta joukkuettamme. Kaikissa näissä menestyminen vaatii äärimmäisen paljon, mutta tiedostamme sen olevan mahdollista. Olen sitä mieltä, että aina kannattaa asettaa tavoitteet nii korkealle kuin ne realistisesti on mahdollista asettaa. Sekin kehittää meitä.

Kysyttäessä ketä tai keitä nimiä kannattaa erityisesti tulevalla kaudella seurata, niin niitä tulikin sitten aika liuta, onneksi. – Odotan lopullista läpimurtoa kolmikolta Heikkilä (Oskari), Sikkinen (Eetu), Eronen (Atte). Tähän listaan voi lisätä myös kaksikon Järviö (Joni) sekä Tykkyläinen (Konsta). Uutta askelta eteenpäin ja todellista taistelua pääsystä kokoonpanoon haluan nähdä nelikolta Pulkkinen (Jere), Akola (Eemeli), Helin (Aaro), Vaajala (Matias). Luonnollisesti muitakin seurata kannattaa, mutta tässä nyt muutama nimi.

Avauskamppailusta Happeeta Vastaan Kuitunen totesi, että: – Seuraamme toki vastustajan otteita ja siitä jo tiettyjä seikkoja tiedämme, mutta ensin pitää oma peli saada halutulle tasolle. Pelin aikana varmasti reagoidaan suhteessa vastustajaan ja tiukka matsi on odotettavissa. Johtajuutta sinne tuli varmasti lisää, kun monta kertaa maailman parhaaksi pelaajaksikin valittu Mika Kohonen tuli joukkueeseen. Pelisilmä ja pitkä syöttö. Ne hänellä ovat edelleen maailmanluokkaa, mutta emme voi keskittyä liikaa vastustajaan.

Lopuksi kysyin uudelta päävalmentajaltamme hänen kiinnostustaan muita urheilulajeja kohtaan ja siltä löytyi, kuten arvata saattaa, monenlaista lajia. Palloilulajeja ja mm. yleisurheilua itsekin harrastaneena hän seuraa erityisesti niitä. Kaiken kaikkiaan haastattelusta kuulsi läpi selkeys, rauhallisuus ja innostus. Tähän mieheen taustajoukkoineen voimme kaikki familyhenkiset luottaa. Tästä se taas alkaa ja sunnuntaina kaikki paikan päälle katsomaan salibandyliigan huippuottelua Classic – Happee! Ottelu alkaa klo 17.