VALIKKO

Classicille neljäs peräkkäinen Suomen mestaruus – salibandyjoukkueen sopimus Pihlajalinnan kanssa jatkuu

Classicille neljäs peräkkäinen Suomen mestaruus – salibandyjoukkueen sopimus Pihlajalinnan kanssa jatkuu

Tamperelainen Classic on saanut juhlistaa tänä keväänä jo neljättä peräkkäistä salibandyn Suomen mestaruuttaan. Pihlajalinna on ollut jo lähes kymmenen vuoden ajan menestyjäjoukkueen virallinen terveydenhuollon kumppani. Toukokuussa 2019 yhteistyöstä tehtiin jatkosopimus kausille 2019–2021.

Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola on tyytyväinen yhteistyöhön ja pelaajien saamaan hoitoon.

– Meille on erittäin tärkeää, että saamme laadukasta hoitoa nopeasti. Jos pelaajalle sattuu jotain, hoitoketjun täytyy olla sujuva ja joustava. Tarvittaessa hoitoa on tärkeää saada myös muualla kuin Pirkanmaalla, sillä osa pelaajistamme asuu esimerkiksi pääkaupunkiseudulla.

Lisäksi Peltola pitää tärkeänä sitä, että Pihlajalinnasta löytyy asiantuntijoita laajasti erilaisiin tarpeisiin.

– On oma spesialisti vaikkapa nilkkaan ja olkapäähän, hän kehuu.

Peltola kertoo neljän mestaruuden kokemuksella, että erityisesti pudotuspelit ja finaalisarja ovat joukkueelle ja jokaiselle pelaajalle kova puristus. Pelejä on lyhyen ajan sisällä paljon, ja kuormitus on tavallista suurempi sekä panokset korkealla.

– Selustan pitää olla hyvin varmistettuna, ja lääkärin apua on tärkeää olla saatavilla, jos sitä tarvitaan. Erityiskiitos lähtee Pihlajalinnan lääkäreille Toivo Piipolle, Raine Sihvoselle ja Seppo Laurilalle, jotka venyivät finaaleissa pelaajiemme tueksi hyvinkin nopealla varoitusajalla.

Neljännen perättäisen Suomen Mestaruuden lisäksi Classic on voittanut tällä kaudella Suomen Cupin ja salibandyn seurajoukkueiden Champions Cupin. Lisäksi kymmenen pelaajaa ja valmentaja olivat mukana voittamassa viime syksynä maailmanmestaruutta Suomeen.

– Olemme menestyneet tällä kaudella hyvin. Enempää ei voi voittaa kuin mitä tällä kaudella voitettiin. Pitkäjänteisessä ja tasaisessa suorituskyvyssä on oleellista se, että pelaajat pysyvät kauden alusta loppuun pelikunnossa. Tässä korostuu vammojen ja sairauksien ennaltaehkäisy, johon olemme saaneet Pihlajalinnalta hyvin tukea, Peltola sanoo.

Koko kauden aikana jokaisessa Classicin kotipelissä on Pihlajalinnan lääkäri paikalla. Muina aikoina nimetty yhteyshenkilö on tavoitettavissa ja ohjaamassa pelaajia hoitoon oikeaan paikkaan.

Pihlajalinnan Urheiluklinikan vastaava lääkäri Petteri Kousa kertoo, että pitkä yhteistyö urheilujoukkueiden kanssa takaa hyvän hoidon.

– Urheiluklinikan lääkärit ovat kaikki korkean tason asiantuntijoita, esimerkiksi ortopedeja ja urheilulääkäreitä. Pitkä yhteistyö mahdollistaa sen, että lääkäri oppii tuntemaan urheilijan historian ja siten osaa hoitaa häntä paremmin. Pyrimme tiivistämään yhteydenpitoa joukkueenjohdon ja lääkärien välillä entisestään, ja lisäksi rakennamme entistä joustavampia toimintamalleja päivittäiseen tekemiseen, hän sanoo.

Pasi Peltola uskoo, että yhteistyö Pihlajalinnan kanssa mahdollistaa Classicin menestyksen myös jatkossa.

– Ensi kaudellakin haluamme pitää tason korkealla sekä kentällä että sen ulkopuolella. Myös naisten puolella tavoitteenamme on jatkaa tällä kaudella rakennetun pohjan päälle ja nousta takaisin huipulle, hän kertoo.

Kuvassa Petteri Kousa ja Pasi Peltola.