VALIKKO

Classic puolusti Turusta toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Classic otti toisen voiton miesten Salibandyliigan finaalisarjassa, kun TPS kaatui Turussa numeroin 3–4 (1–2, 1–2, 1–0). Classic johtaa sarjaa 2–0. Neljällä voitolla pääsee mestariksi. Kolmas finaali pelataan Tampere Areenalla torstaina 18.4. klo 18.30 alkaen.

Classic karkasi ottelun ensimmäisen kymmenen minuutin aikana 2–0-johtoon Sami Johanssonin upean kantin ja Aaro Helinin vastahyökkäyksen päätteeksi sijoittaman osuman turvin. TPS sai kuitenkin arvokkaan kavennusmaalin avauserän loppuun, kun Mikko Hautaniemi pääsi sivaltamaan vapaalyönnistä pallon ohi Lassi Torisevan.

Toisessa erässä Classic palautti johtoaseman taas kahteen maaliin, kun Joonas Pylsy vapautti Jussi Pihan läpiajoon Sami Johanssonin jäähyn juuri päättyessä. Pihan yhden käden nosto yläkulmaan oli puhdasta taidetta.

Hautaniemi pääsi jälleen kaventamaan vapaalyönnistä, mutta heti seuraavassa vaihdossa Piha syötti maalin eteen juosseelle Oskari Heikkilälle paikan siirtää Classic 4–2-johtoon. Näissä asetelmissa lähdettiin päätöserään.

Kolmannen erän juoni oli, että TPS piti palloa ja yritti löytää maalintekopaikkoja tiiviin Classic-puolustuksen puristuksessa. Lähempänä oli kuitenkin Classicin viides maali, kunnes 6–5-ylivoimalla Joonas Pylsy rikkoi TPS:n Sami Saarista maalin edustalla rangaistuslaukauksen arvoisesti. Miko Kailiala sijoitti vakuuttavasti rankkarin yläkulmaan ja pisti pelin viimeiset kolme minuuttia jännäksi. Classic kuitenkin kesti ja pääsee hakemaan torstaina Tampere Areenalta sarjan kolmatta voittoaan.

– Vääntö- ja tahtopeli. Tunnetila ja kamppailuhalukkuus korostuivat tänään. Kolmannessa erässä meidän peli meni aavistuksen passiiviseksi, mutta puolustettiin hyvin ja hoidettiin voitto, mikä oli tärkeintä, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen totesi.

– TPS pääsi tekemään maalinsa erikoistilanteista: kaksi vaparia ja yksi rankkari. Meidän täytyy olla valmiimpia heidän hyökkäyspään vapareissaan, hän jatkoi.