VALIKKO

Classic porhalsi Porissa karkumatkalle jo avauserässä

Classic porhalsi Porissa karkumatkalle jo avauserässä

Classic karkasi nopeasti tavoittamattomaan johtoasemaan ja haki pisteet sarjanousija Karhujen kotihallista maalein 9–2 (6–0, 2–0, 1–2). Voitto oli Classicille jo 39. peräkkäinen miesten Salibandyliigassa ja 30. peräkkäinen runkosarjassa. Runkosarjan tappioton putki on nyt Salibandyliigan historian pisin, kun Viikinkien 29 tappiottoman pelin putki vuosilta 1997–99 jäi historiaan.

Ratkaisun makua oli jo avauserän puolenvälin jälkeen, kun Eemeli Salin ja Oskari Heikkilä kuittasivat vastahyökkäyksistä maalit peräkkäisissä vaihdoissa ja pelin jo 4–0:aan. Avauserän jälkeen Classic johti 6–0 Salinin oltua mukana viidessä Classic-maalissa. Samalla aikoinaan Porissakin pelannut laitahyökkääjä sai täyteen 300 pistettä Salibandyliigan runkosarjassa. Kaikkiaan Salin nakutti Karhuja vastaan tehot 3+3 ja oli pelin ehdoton hahmo.

Toisessa erässä Classicin maalitahti hidastui, mutta Salin ja Heikkilä lisäsivät johdon kuitenkin jo 8–0:aan ennen pelin puoliväliä.

– Oltiin pelin puoleen väliin asti tehokkaita, sillä lailla sopivan nälkäisiä ja napakan teräviä, kiitteli Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen.

Ajassa 26.08 syntyneen Heikkilän 8–0-maalin jälkeen maalihanat kuitenkin tyrehtyivät tyystin. Kolmannessa erässä Karhujen Eero Harjula ja Antti Vuorinen pääsivät jopa kaventamaan ennen kuin Konsta Tykkyläinen ampui loppulukemat 9–2:een.

– En tiedä suoristuiko meillä selät välttämättä, kyllä meillä paikkoja oli vielä kolmannessa erässäkin. Mutta kun paikoista ei saada sisään, niin ehkä se vähän tekee sen, että aavistuksen aktiivisuus putoaa. Toki on sanottava, että kaverikin pelasi ottelun toisen puoliskon piirun verran paremmin kuin ensimmäisen, Kuitunen pohti.

Kolmen maalin ja kuuden tehopisteen Salinin lisäksi Karhuja kurittivat Oskari Heikkilä (2+0), Nico Salo (1+1), Sami Johansson (1+1), Jussi Piha (1+0) ja Konsta Tykkyläinen (1+0). Joonas Pylsy (0+2) tarjoili syötöt laituriparinsa Heikkilän molempiin maaleihin. Lassi Toriseva joutui antautumaan kahdesti viimeisen kymmenminuuttisen aikana, mutta hänelle kirjattiin mainiot 26 torjuntaa. Virkaveli Tomi Bergendahl venyi tilastojen mukaan Karhujen maalilla peräti 40 kertaa pallon tielle.

Classic kohtaa ennen maajoukkuetaukoa vielä OLS:an kotonaan Tampere Areenalla lauantaina 13. lokakuuta klo 18.00 alkavassa ottelussa.

Karhut-ottelun tilastot löytyvät TÄÄLTÄ.