VALIKKO

Classic palasi liigakentille ”riittävän ryhdikkäänä”

Classic palasi liigakentille ”riittävän ryhdikkäänä”

Classic palasi maajoukkuetauolta voitokkaana, kun Steelers kaatui Hämeenlinnassa 8–3 (4–2, 1–1, 3–0).

– Riittävän ryhdikäs esitys. Ei ollut helppoa lähteä tähän peliin, kun näin pitkän pätkän joukkue oli hajallaan. Lopputulos oli hyvä, iloitsi Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen.

Kymmenen Classicin pelaajaa sekä valmentajat Kuitunen ja Juha Jäntti olivat voittamassa Prahassa miesten maailmanmestaruutta. MM-finaali pelattiin viime sunnuntaina, eikä aikaa Steelers-peliin valmistautumiseen jäänyt kovin paljoa.

– Johtoasemassa varmasti alettiin miettiä, miten paljon pitää laittaa pökköä pesään, että se riittää voittoon. On selvää, että energiat eivät olleet täynnä niillä pelaajilla, jotka olivat olleet kisoissa, Kuitunen sanoi.

Albert Koskinen vei Classicin johtoon heti alkuminuuteilla, mutta sen jälkeen Tino Salminen otti kaksi perättäistä jäähyä ja Steelersin vahva ylivoima pyöritteli Nico Jonaesonin ja maailmanmestari Ville Lastikan johdolla kotijoukkueen 2–1-johtoon.

– Kyllä me pääsimme heti alussa peliin kiinni, mutta he vain saivat perättäisistä ylivoimista tehtyä maalit. Kaiken kaikkiaan puolustuspelimme oli vahvaa, vain yksi päästetty maali 5-vs-5 -pelistä, Kuitunen totesi.

Salminen pääsi kuittaamaan jäähynsä laukoessaan Classicin 3–2-johtoon avauserän puolenvälin jälkeen. Sitä ennen Sami Johansson oli tasoittanut ottelun.

Oskari Heikkilä ja Nico Salo lisäsivät Classicin johdon 5–2:een. Steelersin Niko Einiö kavensi vielä toisen erän lopulla 3–5:een, mutta puolustaja Jere Pulkkisen uran ensimmäinen liigaosuma ennen kolmannen erän puoliväliä palautti Classicille kolmen maalin johdon. Heikkilä ja Aaro Helin pääsivät kaunistelemaan loppulukemat tyhjään maaliin.

Tehopisteet jakautuivat Classicin riveissä lauantaina tasaisesti. Kukaan ei yltänyt kolmeen pisteeseen. Oskari Heikkilä (2+0), Tino Salminen (1+1), Albert Koskinen (1+1), Nico Salo (1+1) ja Jussi Piha (0+2) keräsivät kaksi pistettä mieheen.

Classic maailmanmestareineen palaa kotiyleisön eteen heti sunnuntaina, kun Welhot saapuu Kuopiosta Tampere Areenalle klo 18.00 alkavaan otteluun. Ennen joulua Classic kohtaa vielä Suomen Cupin puolivälierässä kakkosdivarin SB Paapat Vaasassa lauantaina 22.12.

Steelers-ottelun tilastot TÄÄLTÄ.