VALIKKO

Classic paineli Suomen Cupin välieriin Botniahallin upeasta ottelusta

Classic paineli Suomen Cupin välieriin Botniahallin upeasta ottelusta

Classic eteni miesten Suomen Cupin välieriin kellistettyään vaasalaisen kakkosdivisioonajoukkueen SB Paapat 11–1 (4–1, 4–0, 3–0) -lukemin.

Mustasaaren Botniahallissa pelattu ottelu keräsi paikalle 1214 katsojaa ja tapahtuma oli erinomaisesti järjestetty. Ottelun lopussa ensin SB Paapat ja sitten Classic ottivat vuorollaan aikalisän ja kävivät kiittämässä kotiyleisöä.

– Tapahtuma oli upea, ja se sytytti kyllä meidätkin. Hieno laji tämä salibandy, kiitteli Classicin valmentaja Samu Kuitunen.

– Joukkueena pelattiin ehjästi ja tasapainoisesti, hän summasi ottelutapahtumat.

SB Paappojen ainoa maali näki päivänvalon jo ajassa 5.18, kun Jesse Lintala kavensi 1–2:een. Vielä avauserän aikana Aaro Helin ja Konsta Tykkyläinen kuitenkin kasvattivat eron jo 4–1:een.

Classic pelasi cupin puolivälierän varsin vahvalla kokoonpanolla, vaikka Eemeli Salin, Nico Salo, Sami Johansson ja Mikko Leikkanen vahvuudesta puuttuivatkin. Krister Savonen loukkasi nilkkaansa avauserässä.

– Nilkka pyörähti, kipeä se oli. Kun turvotus vähän laskee, niin päästään näkemään tarkemmin, miten siinä kävi, Kuitunen kommentoi maailmanmestaripuolustajan loukkaantumista. Myös kolmoskentän keskushyökkääjä Hiski Kosunen loukkasi ottelussa jalkansa.

Kolmoskenttä oli Classicin tehokkain. Juho Syvänen (2+3), Jere Pulkkinen (1+3) ja Konsta Tykkyläinen (3+0) iskivät yhteensä kuusi maalia. Myös Joonas Pylsy (2+0), Albert Koskinen (1+2), Atte Eronen (1+1) ja Aaro Helin (1+0) pääsivät maalien makuun.

Suomen Cupin välierissä Classic kohtaa voittajan 29.12. pelattavasta SPV–TPS-ottelusta. Toisessa välierässä kohtaavat Happee ja FBC Turku. Välierien runkopelipäivä on 19.1.

Classic pelaa vielä kertaalleen liigaa vuoden 2018 puolella, kun joukkue matkaa perjantaina 28.12. Happeen vieraaksi. Heti uudenvuoden jälkeen Classic aloittaakin seurajoukkueiden Champions Cupin Ruotsin Gävlessä. Classic kohtaa välieräottelussa 3.1. Jyri Korsmanin valmentaman ja Jonne Junkkarisen sekä Tuomas Iiskolan tähdittämän Floorball Könizin. Jos finaalipaikka aukeaa, on 4.1. vastassa joko Ruotsin mestari Storvreta tai Tshekin ykkönen Florbal MB.

SB Paapat -ottelun tilastot löytyvät TÄÄLTÄ.