VALIKKO

Classic miehet – Happee sunnuntaina – Mika Kohonen johdattaa Happeen avaukseen!

Classic miehet – Happee sunnuntaina – Mika Kohonen johdattaa Happeen avaukseen!

Yksi salibandyn toistaiseksi nuoren historian valovoimaisimmista tähdistä, ihan koko maailman tasolla, tekee paluun liigakentille ensi sunnuntaina, kun Jyväskylän Happee saapuu Classicin vieraaksi sarja-avaukseen. Kyseessä on tietenkin Mika Kohonen, joka on täynnä intoa saadessaan pelata jälleen ”kotonaan” Happeessa. – Kotiin on aina kiva tulla. Täältä kaikki alkoi ja kuulun vähintään henkisesti tänne aina. Ja kun tämä mahdollisuus minulle aukeni, niin totta kai olen intoa täynnä. Oma perhe jäi Ruotsiin. Vaimon työpaikka ja lasten koulunkäynti on siellä, joten tämä oli luonnollinen ratkaisu. Pyrimme olemaan toki mahdollisimman paljon yhdessä tänäkin aikana. Sain myös mahdollisuuden opiskella tässä ohessa itselleni ammatin, niin sekin toki on lisäpontimena tähän juttuun.

Kohosen alkukesä meni hieman sairastellessa, mutta mistään vakavammasta ei ollut kuitenkaan kyse, ja maestro itse sanoi kuntonsa kohenevan päivittäin laadukkaan harjoittelun seurauksena. – Juu kovaa on harjoituksissa menty ja lystiä on ollut. Tämä prosessi etenee suunnitelmien mukaan. Meillä on hyvin potentiaalinen joukkue kasassa. Olemme värikkäästi ilmaistuna ”törkeän raikas” porukka. Pirteä ja raikas joukkue, joka kyllä maaleja takoo edelleen. Puolustuspelaaminen kun saadaan vielä kuntoon niin hyvä tulee. On ollut upeaa huomata koko joukkueen kehittyvän jo kesän aikana. Erityisesti Kotilaisen Peter on jo nyt huippuiskussa. Meillä on myös lupaavia omia junioreita, joista odotetaan apuja jo piankin.

Kun kysyin joukkueen tavoitteista, niin vastaus oli odotetun kaltainen. – Kun on kilpaurheilusta kyse, niin tavoite on voittaa. Niin itse, kuin koko joukkue, keskitytään jokapäiväiseen hyvään tekemiseen ja keskitymme vain siihen, mihin itse voimme vaikuttaa ja se on juuri se päivittäinen laadukas suorittaminen. Palkinto siitä työstä kyllä tulee aikanaan.

Sunnuntainen vastustaja saa Kohoselta runsaasti suitsutusta. – Classicin joukkue on jälleen raudanluja. Koko seuran tekemisen kulttuuri on kovalla tasolla. Nykyn Petteri ja nyt Samu (Kuitunen) taustajoukkoineen ovat laadun tae joukkueen osalta. Peltolan Passon luoma seurakulttuuri on myös aivan eturivin toimintaa koko Suomen mittapuulla, eli Classic on näitä johtavia seuroja lajissamme. Vänän (Lassi Vänttinen) uran lopettamisen uskon näkyvän kuitenkin jollain tasolla. Hän oli kuitenkin sellainen velikulta ja huippumies monessakin suhteessa, että häntä on vaikea korvata. Toki Nicon (Salo) paluu taas toisaalta aiheuttaa vastustajille uudenlaista päänsärkyä.

Tulevaa liigan avauspeliä Kohonen odottaa myös jo vesi kielellä. – Kaiken kaikkiaan sunnuntain pelistä sanon, että kunnioitamme Classicia vastustajana, ihan kuten kaikkia tulevia vastustajiamme, mutta tietysti tiedämme, että voimme kaataa minkä joukkueen tahansa tässä sarjassa. Lopuksi ”Mihu” heittää vielä pilke silmäkulmassa: – Kannattaa tulla seuraamaan isolla joukolla, kun tämmöisellä yli nelikymppisellä jäärällä varustettu raikas Happee tulee kaatamaan hallitsevia mestareita.

Ja niin todella kannattaa tulla. Äärimmäisen fiksun ja ammattimaisen Urheilijan sanoihin on helppo yhtyä ja todellakin tulla katsomaan heti liiga-avausta. Parempaa avauspeliä ei ainakaan näin ennakkoon voisi kuvitella.