VALIKKO

Classic löi Welhoille nopeasti luun kurkkuun

Classic löi Welhoille nopeasti luun kurkkuun

Ajassa 1.47 Konsta Tykkyläinen, 1.56 Eemeli Salin ja 3.57 Sami Johansson. Vajaat neljä minuuttia ehti peli edetä Kuopiohallissa, kun peli oli Classicille 3–0 ja peli pitkälti ratkennut. SB Welhot joutui lopulta taipumaan kotikentällään lukemin 2–14 (0–5, 1–4, 1–5). Voitto oli Classicille 35. peräkkäinen miesten Salibandyliigassa.

– Luulen, että kotijoukkue halusi venyttää ja hidastaa pelin alkua, niin että olisivat päässeet hyvissä asetelmissa erätauolle ja sitten ehkä toiseen erään tulla ryminällä. Sitten kun tehtiin alkuun tosi tehokkaasti maaleja, niin heidän strategialtaan putosi pohja, pohti Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen.

Kolmosketjun nuoret miehet, 20-vuotias Konsta Tykkyläinen (2+1), 21-vuotias Eetu Sikkinen (2+2) ja 19-vuotias Aaro Helin (2+1) olivat erinomaisessa iskussa.

– Onnistumiset alkukaudesta rakentavat nuorten itseluottamusta, mikä on tärkeää jatkoa ajatellen, Kuitunen kiitteli.

Sikkisen lisäksi ainoa neljän pisteen mies oli Sami Johansson (2+2). Muut maalit jakautuivat Eemeli Salinille (2+1), Nico Salolle (1+1), Oskari Heikkilälle (1+1), Juha Kivilehdolle (1+2) ja Atte Eroselle (1+0). Lassi Toriseva teki paluun kokoonpanoon ja maalinsuulle.

– Alun nopeiden maalien jälkeen jatkoimme hyvin omaa tekemistä ja onnistumisia tuli leveällä rintamalla. Meidän joukkueena pelaamisen taso oli vahvaa, vaikka toki vielä on paljon parannettavaa, Kuitunen totesi.

Classicin pelit jatkuvat tiistaina 25.9. kotiottelulla Steelersiä vastaan. Steelers on Classicin tapaan aloittanut Salibandyliigan kahdella voitolla, tosin hämeenlinnalaisilla on mahdollisuus sunnuntaina nousta yksin sarjakärkeen, kun he kohtaavat Welhot Kuopiossa.

Welhot-ottelun tilastot löytyvät täältä.