VALIKKO

Classic Familyn ympäristölupaus

Classic Familyn ympäristölupaus

Haluamme urheiluseurana tehdä lupauksen ympäristölle ja pitää huolta, että noudatamme toiminnassamme vastuullisia ja kestäviä käytänteitä.

– Treeneissä ja pelimatkoilla vähennämme suihkussa käynnin pituutta.

Pidetään suihkukäynnit lyhyenä ja suljetaan hana saippuoinnin ajaksi. Näin säästämme energiaa ja luontoa.

– Pelimatkoilla kierrätämme jätteet ja jätämme pukukopit siistiksi.

Otetaan linja-autoon oma roskapussi tölkeille ja pulloille. Tähän voisi toimia motto: ”Ei väliä hävitäänkö vai voitetaanko, muttapukukoppi jää siistiksi.”

– Välitämme junioreille ymmärrystä ympäristövastuusta.

Liigapelaajat, valmentajat ja toimihenkilöt toimivat esimerkkeinä ja kannustavat junioreita toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

– Suosimme arjen liikkumisessa kimppakyytejä, julkista liikennettä tai polkupyöriä.

Tämä ei tarvitse muuta kuin rohkeutta kysyä: ”Pääsenkö kyydillä?”. Samalla suunnalla asuvat joukkueen jäsenet voivat perustaa vaikkapa yhteisen kyytiryhmän esim. WhatsAppiin. Polkupyörällä matkatessa saat samalla peruskuntoa paremmaksi.

– Kierrätämme käytetyt pelivarusteet.

Myydään tai lahjoitetaan eteenpäin hyväkuntoiset pelivarusteet, joille ei ole enää käyttöä. Rikkoutuneet varusteet kierrätämme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

– Teemme yhdessä tempauksia ja talkoita ympäristömme hyväksi.

Olemme innokkaana mukana toteuttamassa kumppaneiden kanssa ympäristötalkoita ja -projekteja. Esimerkiksi meidän liigapelaajamme ovat olleet kunnostamassa Lempäälän kunnan kanssa Birgitan polkua. Viime joulukuussa järjestimme Ideaparkin ja Maria Huntingtonin kanssa harrastusvälineiden keräyksen vähävaraisten perheiden hyväksi.

Ympäristövastuu on meille tärkeä arvo ja näiden toimenpiteiden avulla pyrimme pitämään ympäristöstä huolta. Olemme avoimiakuulemaan ideoita, kuinka voisimme jatkossa kehittää meidän seuramme ympäristövastuuta.

Nico Salo

040-8613818

Sanni Nieminen

040-8480257