VALIKKO

Atte Eronen nauttii keväästä!

Atte Eronen nauttii keväästä!

Classicin miesten edustusjoukkueessa pelaa tunnetusti useitakin kaiken voittaneita ja ansaitustikin median huomiota paljon kerääviä lajimme suurlähettiläitä. Sitten on näitä vähemmälle huomiolle mediassa jääviä runkopelaajia, joiden arvo näkyy erityisesti joukkueen sisällä harjoituksissa ja kaikessa muussakin tekemisessä. Täytyy kuitenkin aina muistaa, että familyn tapauksessa heidän arvonsa ja panoksensa on näkynyt myös keväisin ihan konkreettisesti ulospäinkin. Isossa roolissa on ollut ratkaisupeleissäkin suurelle yleisölle siihen asti hieman tuntemattomampiakin nimiä. Yksi tällainen nimi on Atte Eronen. Vaatimattoman oloisen miehen panos joukkueen eteen ei sitten itsessään ole lainkaan vaatimaton. Sain haastatella häntä ja kysellä hiukan mietteitä alkavista välieristä ja hiukan muustakin. Ja näin tämä tuleva lääkäri vastaili kysymyksiini:

1. Mitäs kuuluu ja onko paha paikka?
– Hyvää kuuluu. Ei ole paha paikka, kun olen juuri menossa kouluun ja tässä on jo intoa päällä huomenna alkavista välieristä.

2. Pelaat huipulla ja opiskelet samalla lääketiedettä. Kumpikin vaatii käsitykseni mukaan keskittymistä ja paneutumista. Miten yhdistät nämä ja tukevatko ne jopa toinen toistaan jollain tavoin?
– Koen asian niin, että mikäli paikallaolot eivät mene ristiin, niin ne tukevat toisiaan. Treenatessa saa hyvin pään tyhjäksi opinnoista ja taas opiskellessa ei tule mietittyä pelihommia. Eli kumpaakaan ei tule liikaa ja into molempiin säilyy ja näin niistä on jopa molemminpuolista hyötyä.

3. Mitäs muuta siinä vielä ehtii, vai vievätkö nämä asiat kaiken aikasi ja energiasi?
– Kyllä sitä aikaa jää muuhunkin. Tyttöystävän kanssa vietetään yhdessä aikaa, näen kavereitani ja kyläilen vanhempieni luona.

4. Mitäs neuvoja antaisit junioripelaajille esimerkiksi harrastamisen ja koulunkäynnin suhteen?
– Ohjatusta harrastuksesta sanon ainakin sen, että sen pitää olla hauskaa ja siitä pitää oikeasti osata nauttia. Lisäksi kannattaa antaa oma aikansa sekä harrastukselle että koulunkäynnille. Ja kun hoitaa molemmat ajallaan, niin siitä tulee sitten hyvä mieli. Silloin sitä aikaa jää kyllä muillekin jutuille kuin näille ohjatuille hommille.

5. Oletko harrastanut itse muita lajeja tai onko ollut muitakin kuin urheiluharrasteita?
– Jalkapalloa pelasin 7-8 vuotta ennen kuin salibandy valikoitui omaksi lajikseni. Urheilun seuraaminen eli penkkiurheilu siinä määrin, missä ehtii on tällä hetkellä ainoa ehtimäni harrastus tässä elämäntilanteessa.

6. Joukkueen tyylikkäimmän pelaajan tittelistä on ollut hiukan erimielisyyttä kauden aikana. Kysynkin sinulta nyt ketkä ovat sinun TOP 3-suosikkejasi tässä mielessä vai valitaanko suoraan minusta selkeästi paras kolmikko, eli taustaryhmän tyyliniekat: Launonen, Arponen, Lehtimäki?
– No tuo mainitsemasi kolmikko pääsee hyvin lähelle omaa ehdotustani, johon kuuluvat herrat Helin, Leikkanen ja Koskinen meidän pelaajistamme.

7. Millä mielin olit kun välierävastustajaksi selviytyi Espoon Oilers?
– Ei sillä sinänsä ole väliä, kuka sieltä vastaan tulee. Parasta pitää kuitenkin askiin saada ja sitä yritetään. Hyvin innoissamme lähdemme välieriä pelaamaan. Toki nyt kun vastustaja on selvillä, niin olemme videoita katselleet ja koittaneet hakea sieltä tiettyjä juttuja. Sinänsä vastustajan valikoituminen ei erityisiä tunteita herättänyt, mutta silti on hienoa, että vastaan tulee Oilers. Heidän kanssaan on ollut hyviä vääntöjä ja tiukka sarja varmasti on edessä.

8. Miten olette käyttäneet tämän puolitoista viikkoa, kun on ollut peleistä taukoa?
– Aluksi palauduttiin puolivälieräsarjasta ja sitten vedettiin muutamia ”raikkaampia” harjoituksia. Nyt viime päivinä on sitten siirretty ajatukset kohti välieriä ja valmiita ollaan.

9. Mitä odotat huomisesta avauspelistä?
– Odotan hyvää reipasta starttia, että saisimme kaiken jätettyä kentälle. En usko, että ainakaan me lähdemme kyttäilemään yhtään huomennakaan. Omaa peliä vaan ja hyvä rytke kentälle. Siitä, mitä vastustaja haluaa, ei meillä toki ole tietoa, mutta kaikkeen tässä pitää olla valmiina ja pyritään itse määräämään pelin tahti.

10. Mitä tulee ensimmäiseksi mieleen puhelinmyyjistä, jotka tämän meidänkin välisen keskustelun aikana ovat yrittäneet minua tässä jo useammankin kerran näköjään tavoitella?
– No mahdollisimman huonoon aikaanhan he yleensä soittavat, mutta työtänsähän he tekevät.

Näin tämä esimerkillisen fiksu urheilija vastaili enemmän ja vähemmän fiksuihin kysymyksiini ja valmistautui koulupäivään sekä huomenna alkaviin välieriin. Menkäämme sankoin joukoin katsomaan huomenna keskiviikkona pelattavaa välieräsarjan avausottelua, jossa Classicilla on siis vastassa Esport Oilers. Ottelu alkaa Tampereen Areenalla klo 18.30. Salibandy on parasta paikan päällä, joten tervetuloa!