VALIKKO

Asm-poikien kauden avauspelissä niukka tappio 4-5

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja tempo pysyikin hyvänä läpi ottelun. SPV aloitti maalinteon ajassa 2:57, kun Jeri Heikkilä ohjasi maalin edestä Konsta Haukkalan syötön Classicin maaliin tilanteeksi 0-1. Classic otti avauserässä kaksi jäähyä, joista ensimmäinen kostautui Matias Mäenpään päästyä sijoittamaan Petteri Hämäläisen poikittaissyötön maaliin ajassa 9:16. Tilanne oli ensi erän puolivälissä 0-2 vierasjoukkueelle.

Classic alkoi saada erän puolivälin jälkeen enemmän tilanteita kuten rangaistuslaukauksen, josta maalia ei kuitenkaan syntynyt. Kestettyään toisen alivoiman Classic iski avausmaalin Ville Myllysen löydettyä Jasper Palojoen. Palojoki laukoi pallon ylänurkkaan aikaan 13:41 tilanteeksi 1-2. Erän lopulla hyökättiin vielä molempiin päihin. Hyökkäyksistä yhden käytti SPV hyväkseen, kun nopeat syötöt löysivät Konsta Haukkalan maalin edestä. Haukkala teki 1-3 ja syöttäjäksi Riku Hakanen.

Toisessa erässä SPV sai monia pitkiä pallonhallintajaksoja, muttei saanut tulosta. Classicillakin oli muutama nopea vastaisku ilman tulosta. Yhden lisämaalin SPV sai tehtyä Konsta Haukkalan saatua pitkän syötön Aleksi Koskelalta Classicin maalin läheisyyteen. Kahden erän jälkeen tilanne olikin vieraille jo 1-4.

Kolmannessa erässä Classic sai iltapäivän ensimmäiset ylivoimansa. Niistä ensimmäinen tuotti tulosta, kun Alpo Laitila löysi alivoimaneliön keskeltä Eero Rötsän, joka ampui kavennuksen 2-4. Toisen Classic ylivoiman jälkipyörityksestä Classic sai tehtyä 3-4 kavennuksen kun Niilo Helin syötti laidasta keskelle nousseelle Eerik Lindénille, joka laukoi Classicin kolmannen maalin ajassa 50:51. SPV käytti aikalisänsä ja pyrki turvaamaan johtonsa loppuun asti. Siinä SPV ei kuitenkaan onnistunut, sillä ajassa 55.15 Alpo Laitilan syöttö tuli Otto Kilvelle Classicin hyökkäysalueen oikeaan kulmaan. Kilpi nousi maalille ja sijoitti pallon maalin tasoittaen pelin 4-4. Kuitenkin SPV vielä rokotti, kun Matias Mäenpää heitti roikkupallon Classicin päätyyn. Palloon pääsi SPV:n Juuso Keskinen, joka napautti voittomaaliksi jääneen osuman 4-5. Classic yritti vielä ilman maalivahtia tasoitusta siinä onnistumatta ja näin pisteet menivät Seinäjoelle.

Maalivahdeista Classicin Markus Talvitie torjui 17 kertaa ja SPV:n Valtteri Honko 18 kertaa.

Classicin maukkaimmaksi pelaajaksi valittiin Jasper Palojoki, joka palkittiin Pancho Villan lahjakortilla.