VALIKKO

Aaro Helinille 10 kysymystä!

Aaro Helinille 10 kysymystä!

Ennen lauantain TPS – kamppailua kyselin tällä kaudella itsensä pelaavaan miehistöön läpi lyönyttä ohjusmaisen laukauksen omaavaa tyyliniekkaa nimeltä Aaro Helin. Hän on meidän oman  juniorituotantomme helmiä ja nostellut ”pyttyjä” Suomen mestaruuden merkiksi niin junioreissa kuin aikuistenkin liigassa. Myös alle 19-vuotiaiden maailmanmestaruus löytyy meriittilistalta. Ja näin mies vastaili kysymyksiini:

 

 1. Olet lyönyt itsesi hienosti läpi kuluvalla kaudella. Mitä syitä näet tähän?

 

 • Sanotaanko näin, että viime vuosi opetti paljon, kun en päässyt pelaamaan kovin säännöllisesti miesten edustuksessa. Nälkä kasvoi. Myös voimaa on tullut lisää ja harjoittelu muutenkin ollut ehkä sitten laadukkaampaa omalta osaltani.

 

 1. Mitkä ovat vahvuutesi omasta mielestäsi?

 

 • Laukaus ja muutenkin maalinteko sekä ylipäätään hyökkäyspeli ovat minun vahvuuksiani.

 

 1. Näin sen itsekin näen. Mikä on laukauksesi salaisuus? Se nimittäin näyttää oikeasti melkoiselta raketilta lähtiessään lavastasi.

 

 • Siinä ei ole mielestäni muuta salaisuutta kuin toistojen määrä. Vanhempieni luona kotona meillä on sellainen terassi, jossa on hyvä laukaisualusta. Siellä sitä sitten kiskottiin ja paljon. Ei siinä muuta salaisuutta ole.

 

 1. Classic julkaisi maanantaina tiedon, että family lähtee mukaan e-sportiin eturivin joukossa Suomessa. Millä mielin seurasit tätä uutista?

 

 • Ihan hieno juttu. Yhteiskunta on muuttumassa ja hieno homma, että ollaan eturivissä siinäkin. Hienoa olla ensimmäinen, vaikka samalla täytyy sanoa, että itse en kyllä kyseistä lajia harrasta.

 

 1. Mitkä ovat sinun ohjeesi salibandyuraansa aloitteleville junioripelaajille?

 

 • Kannattaa kokeilla monipuolisesti monia lajeja. Niistä kaikista oppii aina jotain ja siitä hyötyy sitten myöhemmin se mahdollisesti valikoituva ”oma laji”.

 

 1. Oletko itse harrastanut muitakin lajeja?

 

 • Futista pelasin pienempänä. Vanhempien esimerkin ohjaamana myös yleisurheilua tuli harrastettua. Nykyään kyllä tämä Salibandy vie vapaa-aikani eikä paljon muita harrastuksia ole.

 

 1. Miten yleensä valmistaudut otteluihin? Onko jotain tiettyjä rituaaleja?

 

 • Eipä ihmeemmin ole. Lounaalla usein käydään pelikavereiden kanssa ja otetaan kyllä aika chillisti.

 

 1. Olet useammankin joukkuekaverisi mielestä hyvin tyylikäs kaveri. Onko tukka nytkin hyvin ja oletko mielestäsi jopa tyylikkäämpi kuin Juha Kivilehto?

 

 • Tukka on erittäin hyvin ja olen kyllä helposti tyylikkäämpi kuin Kivilehto. Tosin meillä on hieman toisistamme poikkeava tyyli. Toisaalta (Eetu) Sikkisenkin moppi on aikalailla kunnossa?

 

 1. Mitäs mietteitä herättää huominen TPS – kamppailu Turussa?

 

 • Odotan tiukkaa ja tunteikasta kamppailua. Meidän väliset ottelut ovat aina olleet kovaa vääntöä ja samanlaista lienee luvassa nytkin. Veikkaan tulokseksi 6 – 8, eli meidän voittavan tuon ottelun.

 

 1. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen henkilöstä Asseri Julius Jääskeläinen?

 

 • Mörköys, jylhyys, ylhäys

 

Tällaista tällä kertaa, toivotaan parasta, että Aaron tulosveikkaus toteutuu. Tämä ottelu onkin viimeinen liigakamppailu ennen maailmanmestaruuskisoista johtuvaa taukoa. Seuraava kotiottelu miehillä on 16.12. ja vastassa on silloin Kuopion Welhot. Siitä ottelusta enemmän sitten Joulukuussa.