VALIKKO

A-pojat otteluraportti Classic – Oilers

Classic sai 2.11. vieraita pimenevään ja sateiseen perjantai-iltaan Espoosta, kun Oilers asettui vastaan Kaukajärven Spiral- hallissa. Oilers oli saanut mukaan rosteriinsa runsaasti nimekkäitä pelimiehiään. Classic aloitti pelin hyvin valmistautuneena ja Oilersin rynnistys saatiin pidettyä aisoissa. Pelin 7:llä minuutilla Classicille tuomittiin rangaistus. Hyvän alivoimapelin kruunuksi Aleksi Tuurna nousi räväkästi ja Jimi Jokinen teki reboundista avausmaalin 1-0. Myös Markus Talvitie torjui useita tärkeitä torjuntoja. Tasaisen erän jälkeen tauolle mentiin lukemissa 1-1.

Oilers nosti toisen erän alkuun selkeästi karvaustaan ja tempoaan. Classic oli jälleen erinomaisesti hereillä ja terävin rynnistys tylsytettiin nopeasti. Peli jatkui tasaisena. Oli ilo huomata, että Classicin kaikki kolme kenttää kykenivät luomaan maalipaikkoja. Erän puolivälin tienoilla Classic otti selkeän kuskin paikan ja Juho Pietilä maalasi Classicin 2-1 johtoon Tino Lindstedtin syötöstä. Erän 15:lla minuutilla Matias Vaajala lisäsi johdon 3-1:een Pietilän näyttävästä alustuksesta. Hyvän erän kruunuksi Talvitie torjui upealla jalkatorjunnalla Oilersille tuomitun rangaistuslaukauksen. Erätauolle mentiin 3-1 johdossa.

Kolmanteen erään Oilers tuli sisuuntuneena ja latasi kaiken peliin. Kesken Oilersin painostuksen Pietilä maalasi 4-1 Jokisen syötöstä. Vain parisen minuuttia myöhemmin Pietilä ”hattutemppuili” Tuurnan syötöstä Classicin johdon jo 5-1:en. Oilers pystyi vielä kerran nostamaan tempoaan ja sai aikaan kaksi nopeaa kavennusmaalia noin viisi minuuttia ennen erän loppua. Tämän jälkeen Oilers otti vielä maalivahdin pois ja pystyi kaventamaan kuudella viittä vastaan tilanteeksi 5-4. Pelin viime hetket Classic pelasi kuitenkin vahvaa puolustuspeliä eikä Oilers päässyt enää luomaan vaarallisia tilanteita.

Voiton myötä sarjasijoitus nousi jo mukavasti neljänneksi. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla kahteen tulevaan vieraspeliin.

Pancho Villan lahjakortilla palkittiin tässä ottelussa Aleksi Tuurna.

Ottelun maukkain pelaaja Aleksi Tuurna. (kuva Katriina Ranta)